Ελαττωματικές αισθήσεις [όραση]

Μην πιστεύετε πάντοτε όσα βλέπετε.
Οι πέντε αισθήσεις δεν μας πληροφορούν αντικειμενικά για τον κόσμο γύρω μας. Το 70% των πληροφοριών που παίρνουμε από τον έξω κόσμο είναι οπτικές. Αλλά επειδή η όρασή μας είναι κυριολεκτικά δισδιάστατη, είμαστε αναγκασμένοι να υποθέτουμε το μέγεθος και την απόσταση των αντικειμένων συγκρίνοντας μεταξύ τους τα σχετικά μεγέθη που έχουν. Ορίστε μια διαφήμιση στην οποία γίνεται εκμετάλλευση αυτής ακριβώς της αδυναμίας της όρασης.
Δεν υπάρχει κανένα κόλπο και όπως και στην ανάρτηση «Αντίληψη και πραγματικότητα» ο εγκέφαλος βγάζει λάθος συμπεράσματα επειδή κάνει υποθέσεις για να καλύψει την αδυναμία της όρασης.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.