Μπαρούφες

Τελικά στο Μπαρουφιστάν (πρώην Ελλαδιστάν) το μόνο που παράγεται είναι μπαρούφες. Οι μπαρούφες (δεξιές, κεντρώες, αριστερές και ανεξάρτητες) πάνε σύννεφο:
1) Ακροδεξιές μπαρούφες: εντυπωσιακά λόγια περί πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας. Με κάτι τέτοια συνθήματα και πρακτικές χάθηκε η μισή Κύπρος και άρχισε η κατρακύλα της χώρας.
2) Δεξιές μπαρούφες: κενές δηλώσεις περί δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Ότι σαχλαμάρα και να πιστεύετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχετε τα ίδια συμφέροντα με τα αφεντικά σας. Οι έχοντες και κατέχοντες σας θέλουν σκλάβους, να δουλεύετε όσο γίνεται περισσότερο και να παίρνετε όσο γίνεται λιγότερα. Και εσείς το αντίθετο.
3) Κεντρώες μπαρούφες: πρόκειται για μπαρούφες που δεν είναι ούτε δεξιές ούτε αριστερές. Είναι πολυμορφικές μπαρούφες που αν τους δώσεις την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν τότε θα μετατραπούν άμεσα σε καπιταλιστικές πρακτικές, επειδή «έτσι θα έχουμε ανάπτυξη» ή «έτσι είναι η κατάσταση» ή «αυτό θέλουν οι αγορές» κλπ, κλπ, κλπ.
4) Αριστερές μπαρούφες: τα αριστερά/κομουνιστικά κόμματα είναι καλά (όταν είναι αντιπολίτευση) για να λένε μπαρούφες για τα δικαιώματα των εργατών, για εργάτες-αγρότες ενωμένους και άλλα τέτοια ωραία σοσιαλιστικά και ανεδαφικά. Για να πειστείτε δεν έχετε παρά να δείτε τι συνέβη όπου επεκράτησαν οι κομμουνιστές (πχ Στάλιν, Μαο, Πολ Ποτ). Εκτός από τις μπαρούφες της προπαγάνδας περί ανάπτυξης, νίκης των εργατών κλπ, η πείνα, η καταπίεση, οι εκτοπίσεις και οι εκτελέσεις πήγαν σύννεφο. Μπροστά τους ο τρομερός Χίτλερ μοιάζει αρνάκι, αφού είναι υπεύθυνος για ΜΟΝΟ 30 εκατομμύρια θανάτους.
-Ο Στάλιν εκτέλεσε τα δύο τρίτα των «συντρόφων» του στην «επαναστατική» επιτροπή για προδοσία, χώρια τα 40 και βάλε εκατομμύρια που πήγαν αδιάβαστοι από την σιδηρά πολιτική του στα κούλαγκ και στα πεδία των μαχών (εξάλλου Στάλιν σημαίνει ατσάλι στα ρώσικα)…
-Ο Μάο είναι άγνωστο πόσα εκατομμύρια έφαγε, αν και μερικοί μιλάνε για 60 εκατομμύρια…
-Το Επαναστατικό Όσκαρ πάει στους «κομμουνιστές» του Πολ Ποτ στην Καμπότζη, που εκτελούσαν όσους φορούσαν γυαλιά, επειδή όποιος φοράει γυαλιά ξέρει να διαβάζει, άρα είναι διανοούμενος, άρα έχει καπιταλιστικές ιδέες, και συμπερασματικά είναι εχθρός του λαού και της επανάστασης! Μπορεί τελικά να εκτέλεσαν ΜΟΝΟ 1,7 εκατομμύρια (περίπου), αλλά επρόκειτο για σχεδόν το 50% του συνολικού πληθυσμού της χώρας!
5) Για τις ακροαριστερές μπαρούφες δεν θα πω τίποτε, αφού είναι ότι πιο ξύλινο υπάρχει. Επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια εδώ και 40 χρόνια, χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή ακόμα και στις λέξεις.
Τώρα στο Ελλαντιστάν ξεκίνησε μία νέα περίοδος μπαρουφογεννέσεως, όπου υπάλληλοι των πεπτωκώτων κομμάτων μαζεύτηκαν «αυθόρμητα» στην Βουλή, κρατώντας αυθορμήτως ομοιόμορφα πλακάτ για να διαδηλώσουν την πίστη τους στην ΕΕ και στο ευρώ. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να λένε «όχι στην δραχμή και στην λιτότητα». Ήταν τόσο αυθόρμητο το θέμα ώστε αυθορμήτως κατέβηκε και το Μητσοτακαίικο να ευχηθεί καλή επιτυχία στους αυθορμήτως προσελθόντες.
Υπάρχουν βέβαια πολλά γκάλοπ (τα έχουν κάνει ευρωπαίοι) που δείχνουν ότι πάνω από το 50% των Ελλήνων θέλει επιστροφή στην δραχμή. Αλλά ως εμφανώς αναξιόπιστα δεν προβάλλονται από τα «έγκυρα» κανάλια και τους «μαχόμενους» δημοσιογράφους.
Και έτσι έχω αρχίσει να ανησυχώ για το τι μπαρούφες πρόκειται να ακουστούν αύριο, μπαρούφες που θα είναι η θηλιά στον λαιμό των ταλαίπωρων Ελλήνων.

Μία ἀπάντηση στὸ “Μπαρούφες

  1. Α ρε Μιχάλη!!! Έγραψες για μια ακόμα φορά!!! Τυχερή η γυναίκα που σε έχει!!! Χαχαχα!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.