Θεραπεία μόλυνσης νυχιού

Λίγο-πολύ όλοι έχετε την οδυνηρή εμπειρία του νυχιού (συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού) που πρήζεται και πονάει.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν φοράτε τα παπούτσια σας για πάρα πολλές ώρες για πολλές ώρες ή όταν καθαρίζετε «άγρια» το πλαϊνό του νυχιού, οπότε τραυματίζετε το δέρμα και ανοίγετε πόρτα για τα μικρόβια.
Η καλύτερη θεραπεία είναι να πασαλείψετε το πονεμένο μέρος και τα πλαϊνά του νυχιού με βάμμα ιωδίου (ΟΧΙ με το χαζό μπεταντίν που κυκλοφοράει τελευταία). Ζητήστε από τον φαρμακοποιό να σας δώσει βάμα ιωδίου (βάφει το δέρμα και για αυτό δεν το χρησιμοποιεί κανείς!), και να προσθέσει μέσα δύο-τρία «σπυριά» μεταλλικό ιώδιο. Έτσι το διάλυμα θα γίνει αρκετά ισχυρό μικροβιοκτόνο. Μην το παρακάνετε με το μεταλλικό ιώδιο, γιατί το διάλυμα θα γίνει υπερβολικά καυστικό.
Με μερικές επαλείψεις η μόλυνση θα υποχωρήσει. Στην πρώτη εικόνα βλέπετε το νύχι που έχει βαφτεί με το ιώδιο. Στην επόμενη εικόνα βλέπετε την θεραπευμένη μόλυνση που άφησε ένα μαύρο σημάδι στο νύχι.


Εάν τώρα τύχει και δεν προλάβετε την μόλυνση και το νύχι πρηστεί πολύ τότε αγγίζετε με μία οδοντογλυφίδα ή καρφίτσα το σημείο που έχει πρηστεί και πονάει (συνήθως στις περιοχές που ζωγράφισα με κόκκινο χρώμα). Αν δεν νοιώθετε την πίεση, αυτό
σημαίνει ότι κάτω από το δέρμα έχει μαζευτεί πύον. Μπορείτε να τρυπήσετε το δέρμα με την καρφίτσα για να βγει το πύον. Έτσι θα ανακουφιστεί αμέσως ο πόνος που οφείλεται στο τεντωμένο δέρμα.
Δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθετε τίποτε από το τρύπημα, το οποίο επιπλέον είναι ανώδυνο, αφού θα τρυπήσετε μόνο νεκρό δέρμα. Το πύον θα έχει ένα σταχτί χρώμα και θα μυρίζει ποδαρίλα! Με λίγη πίεση για να αδειάσει η κύστη και λίγο βάμα ιωδίου ακόμη, θα ξεχάσετε πολύ γρήγορα τον πόνο.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.