Θεωρίες συνομωσίας (τροποποίηση του καιρού)

Ήδη, από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι αμερικανοί (και άλλοι) στρατιωτικοί προσπαθούν να ελέγξουν τον καιρό προς όφελός τους. Ο έλεγχος του καιρού θα ήταν ένα πολύ καλό όπλο. Μπορεί να γονατίσει οικονομικά τον εχθρό με πλημμύρες ή ξηρασίες, «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» από τα αμερικανικά ηρωικά στρατεύματα.
Γελάτε έ;
Αυτά δεν γίνονται έ;
Δεν είναι για σοβαρούς ανθρώπους αυτά έ;
Παρακαλώ μην γελάτε.
Αν αυτά δεν γινόντουσαν, τότε τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα είχαν υπογράψει από το 1970 την Συμφωνία ENMOD η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την χρήση του καιρού σαν όπλο.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη την συμφωνία. Αλλά για να μην παιδευόσαστε, διαβάστε τι λέει το άρθρο 2:
As used in article 1, the term «environmental modification techniques» refers to any technique for changing – through the deliberate manipulation of natural processes – the dynamics, composition or structure of the Earth, including its biota, lithosphere, hydrosphere and atmosphere, or of outer space. 
Μετάφραση:
Όπως χρησιμοποιείται στο άρθρο 1, ο όρος «τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης» αναφέρεται σε οποιαδήποτε τεχνική για την αλλαγή -με την σκόπιμη χειραγώγηση των φυσικών διεργασιών- της δυναμικής, της σύνθεσης ή της δομής της Γης, συμπεριλαμβανομένων των έμβιων όντων, λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας, ή του διαστήματος. 
Με λίγα λόγια η συνθήκη απαγορεύει την «τροποποίηση»:
-των έμβιων όντων (πνευματική και ψυχολογική χειραγώγηση)
-της ατμόσφαιρας (βροχή, ξηρασία κλπ)
-της υδρόσφαιρας (τσουνάμι;)
-της λιθόσφαιρας (σεισμοί;)
-του διαστήματος ( τρύπες όζοντος κλπ)
Εφόσον θεωρείτε ηλίθιους τον ΟΗΕ και τις 47 χώρες που υπέγραψαν την απαγόρευση, μπορείτε να συνεχίσετε να γελάτε και να κοροϊδεύετε με την ησυχία σας, κάνοντας like και post με το καινούριο ipod σας στο Facebook.
Καλή σας διασκέδαση.

6 ἀπαντήσεις στὸ “Θεωρίες συνομωσίας (τροποποίηση του καιρού)

  1. Η πιο κλασσική τεχνική περιβαλλοντικής τροποποίησης είναι ο εμπρησμός. Ένας στρατός που βάζει φωτιά στο δάσος, για παράδειγμα. Στον πόλεμο του Βιετνάμ το 1970 έπεφταν άφθονες ναπάλμ στη ζούγκλα. Όπως και έπεσε αρκετό Agent Orange.

    Η συμφωνία ENMOD όταν αναφέρεται σε “έμβια όντα” εννοεί και τα φυτά και τα ζώα μιας χώρας. Γιατί όταν ο πόλεμος τελειώσει, το περιβάλλον θα παραμείνει τροποποιημένο και ακατάλληλο για τις ειρηνικές δραστηριότητες (αγροτική παραγωγή, αποκατάσταση δάσους, οικιστική ανοικοδόμηση, οικονομική εκμετάλλευση). Θα έλεγα ότι εννοεί περισσότερο τα φυτά και τα ζώα, που δεν έχει κανένα νόημα η πνευματική και ψυχολογική τους χειραγώγηση.

    Δεν είναι απαραίτητο να φαντάζεται κανείς υψηλή τεχνολογία, μυστικά σχέδια, αεροψεκασμούς και άλλες συνωμοσίες. Αυτά είναι ψυχολογική προπαγάνδα. Το πιο εύκολο πράγμα για τις περισσότερες από τις 47 χώρες είναι να βάλουν φωτιά, να ρίξουν τοξικά απόβλητα και γενικά οτιδήποτε φτηνό που έχει μη-αναστρέψιμο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Μια χώρα μπορεί να υποστεί περιβαλλοντική καταστροφή για να εκβιαστεί σε παράδοση σε μια πολεμική σύρραξη, χωρίς “να πέσει μια ντουφεκιά”. Οπότε αυτά αποτρέπει η συμφωνία.

    Ο καιρός είναι εγγενώς χαοτικό σύστημα και εμπλέκει πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Αν σκεφτεί κανείς πόσοι τόνοι νερού ανυψώνονται στον ουρανό σχηματίζοντας σύννεφα, συμπεραίνει πως καμιά αντλία στον κόσμο δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Και η έκταση των αστάθμητων παραγόντων από τους οποίους εξαρτάται η φυσιολογική (αλλά χαοτική) πορεία μιας κακοκαιρίας, είναι τόσο μεγάλη, δηλαδή είναι τέτοιο το πλήθος των περιβαλλοντικών λεπτομερειών που πρέπει να ελεγχθούν (κι όχι μόνο από το έδαφος), ώστε όχι μόνο είναι ασύμφορο, αλλά και αδύνατο για κάθε πρακτικό σκοπό.

    Αυτό που έχει εφαρμοστεί είναι να εξαναγκάσουν ήδη σχηματισμένα καταιγιδοφόρα σύννεφα να βρέξουν ή να μην βρέξουν πάνω από μία μικρή περιοχή. Στην ουσία αναβάλλουν ή επισπεύδουν κατά μερικές ώρες αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνουν κάπου τα σύννεφα, θα ρίξουν μια καταιγίδα.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ακριβώς έτσι είναι, αν και υπάρχουν δυνατότητες που ΔΕΝ τις έχουν “βάλει ακόμα στο χέρι”.

    Μοῦ ἀρέσει

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Κάλι Γιούγκα, η εποχή της Θεάς-Θάνατος – Μιχάλης

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Κάλι Γιούγκα, η εποχή της Θεάς-Θάνατος | αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.