Άλλο ένα βήμα προς την απόσχιση της Κρήτης;

Αυτό είναι το… νόμισμα της Κρήτης!
Αίσθηση έχει προκαλέσει το πρώτο θέμα της Ελεύθερης Ώρας του Σαββάτου.
Οι… αυτονομιστές «Κρήτες» προχώρησαν και στην χάραξη νομισμάτων, ευρωπαϊκού τύπου, όπου εμφανίζεται η Κρήτη μας ως ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ!…
Τα μεταλλικά αυτά νομίσματα συνοδεύονται από Μινωικές παραστάσεις και είναι, σε αξία, αντίστοιχα με αυτά τα ευρωνομίσματα που σήμερα χρησιμοποιούνται από την Ελλάδα και τις άλλες 26 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δείτε τα…




9 ἀπαντήσεις στὸ “Άλλο ένα βήμα προς την απόσχιση της Κρήτης;

  1. Mιχαλη δε μπορουμε να θιξουμε το θεμα ετσι αποσπασπασματικα.Αρχικα για να καθησυχασω τους αναγνωστες της σελιδας σου, διαβεβαιω ολους πως ολα αυτα ειναι ανοησιες & απλες φημες βασισμενες στη φαντασια καποιου.Τωρα σχετικα με τη ανεξαρτητοποιηση της Κρητης ειναι ενα μεγαλο θεμα για το οποιο εχει αποδειχθει πως οι κρητικοι δε μπορουν να μιλουν ουτε ελευθερα, ουτε ανετα.Ως κρητικος θα προτιμουσα να μην αναφερθω στο θεμα γενικα (τουλαχιστον απο το χωρο σου). Σε οτι αφορα καθαρα το θεμα σου (τα νομισματα), διαβεβαιω τους παντες πως κατι τετοιο δεν ισχυει.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Eγω κάθε φορά που πάω κρήτη νομιζω οτι πάω εξωτερικό μιας και έχει ενα διαφορετικό χαρακτήρα από την υπόλοιπη Ελλάδα.Ίσως να ήταν καλό να γίνει απόσχιση ίσως όχι, δεν ξερω.Πάντως για να κυκλοφορήσουν κρητικά ευρώ πρέπει να έχουν άδεια από το ευρωπα’ι’κο νομισματοκοπείο.Άν όντως κυκλοφόρησαν χωρίς άδεια θα είναι κάλπικα, ιδεά κάποιου που θα είχε τα μέσα να τα βγάλει.

    Μοῦ ἀρέσει

  3. Τότε φίλε Γιαννιδάκη (αν δεν μπορείς να μιλάς ελεύθερα ή άνετα) υπάρχει πρόβλημα. αλλά τελικά θα δείξει ο χρόνος. Πρωτοείδα χάρτη της Ελλάδος με ελαφρά σκισμένη την Κρήτη περίπου το 1982. μετά από λίγο διάβασα και σε τοπική εφημερίδα σχετικό άρθρο. Τώρα αυτό. Είδομεν. Θα δείξει ο χρόνος.

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Καλά, έτσι εύκολα κόβονται και κυκλοφορούν τα ευρώ; Θα μας τρελάνετε; Πολλή φαντασία υπάρχει τελικά στον κόσμο.Κάτι τέτοια δημοσιεύματα μόνο κακό μπορούν να κάνουν!Μην βάζουμε και τα χεράκια μας να βγάζουμε τα ματάκια μας μόνοι μας. Το καταφέρνουν μια χαρά άλλοι αυτό…….

    Μοῦ ἀρέσει

  5. Πλάκα μας κάνεις….?!

    Μοῦ ἀρέσει

  6. Θα μπορούσε άνετα η Κρήτη μας να γίνει αυτόνομη αλλά αυτό θα ήταν ενάντιο στα ιδανικά του μεγάλου εθνάρχη μας, του Βενιζέλου. Οι κρητικοί το ξέρουν αυτό και να ξέρετε δε θα πήγεναν ποτέ ενάντια στο Λευτεράκη!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

  7. υπαρχει προβλημα φιλε Μιχαλη, ειναι αληθεια.Το να λεει καποιος οτι επιθυμει ανεξαρτητη Κρητη ή να φερει το παραπανω συμβολο της Κρητικης κοινοπολιτειας ειναι παρανομο & διωκεται ποινικα απο το κρατος (με πολλα παραδειγματα εδω κατω)..

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Survivor εχεις δίκιο, δεν κόβονται τόσο εύκολα τα ευρώ!!!

    Μοῦ ἀρέσει

  9. Γεια σου φίλε μου Μιχάλη–καιρό εχουμε να τα πούμε!!!–Το θέμα της αυτονομησης της Κρήτης το ακούω κι εγώ να το συζητάνε εδώ και καιρό πολύ διάφοροι κύκλοι στην Κρήτη,επειδή τυχαίνει να είναι ο συζυγός μου απο εκεί κι εγώ εχω ζησει 20 ολοκληρα χρονια στο νησί..δυστυχώς είναι αλήθεια οσα λες..Διαβάστε αυτό:Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1908, η Βουλή της Κρητικής Πολιτείας αποφασίζει την ένωση της νήσου με την Ελλάδα."Το πώς θα ήταν τα πράγματα αν το νησί χάραζε τη δική του πορεία δε θα το μάθουμε ποτέ. Ίσως να ήταν ένα προτεκτοράτο των Αμερικανών ίσως ένα αυτόνομο κράτος με την οικονομική ευρωστία της Κύπρου. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι μια … φημολογία περί δημοψηφίσματος για την αυτονομία του νησιού το 2013 (εκατό χρόνια από την ένωση).Πέρυσι, στον τελικό κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, νεαροί ανάρτησαν μία τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας στην κερκίδα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο αγώνας μεταδιδόταν ζωντανά από το “ΚΡΗΤΗ ΤV” και η ενέργεια των νεαρών κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί. Πάνω στη σημαία της Κρητικής Πολιτείας αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012» – έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία. Μια μέρα μετά από αυτό το συμβάν, ένα σχολείο από το Ηράκλειο, επισκέπτηκε τη Βουλή και οι μαθητές-επισκέπτες είχαν σταμπαρισμένη στις μπλούζες τους τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας."Αποσπάσματα με τέτοια περιστατικα θα βρείτα άπειρα σε διάφορα blogs δυστυχώς..τι ἐχετε να πείτε τώρα;;

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.