Ελαττωματικές αισθήσεις [παραίσθηση]

Έχουμε ένα θαυμάσιο εργαλείο το οποίο λέγεται ΝΟΥΣ. Αυτό το εργαλείο είναι που μας διαφοροποιεί από τα ζώα και μας επιτρέπει να είμαστε το κυρίαρχο είδος στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Αλλά ο νους μας στηρίζεται στις αισθήσεις για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτές όμως είναι ελαττωματικές και ο νους αναγκάζεται να υποθέτει. Επομένως δεν βλέπουμε την πραγματικότητα αλλά εκείνο το οποίο ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ότι είναι η πραγματικότητα.
Κοστίζει πολύ δουλειά και απαιτεί πολύ χρόνο για να πάψετε να πιστεύετε ΑΠΟΛΥΤΑ στις πέντε αισθήσεις σας. Για αυτόν τον λόγο θα σας δώσω ένα μικρό ερέθισμα. Το βίντεο σας δείχνει ακριβώς αυτό: ότι ο νους ΥΠΟΘΕΤΕΙ. Και σας διαβεβαιώνω ότι αν ο νους σας ξεγελιέται με ένα πλαστικό εκμαγείο προσώπου μπορεί πολύ ευκολότερα να ξεγελαστεί από τις ίδιες σας τις ιδέες και τα πιστεύω σας (τα οποία θεωρείτε ατράνταχτα και σωστά) με αποτέλεσμα να σας διαστρεβλώνει απίστευτα την πραγματικότητα.
Έτσι, όση σοφία και εμπειρία και αν νομίζετε ότι έχετε, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσετε αυτήν την βασική αδυναμία του νου στο να βγάζει υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά συμπεράσματα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.