Αισθήσεις, εγκέφαλος και πραγματικότητα

Ο εγκέφαλός μας είναι ένα περίπλοκο μηχάνημα, το οποίο μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας. Όπως και όλα τα μηχανήματα έχει μειονεκτήματα. Για παράδειγμα ένα ραντάρ μπορεί να δει ένα αντικείμενο το οποίο βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, αλλά δεν μπορεί να δει αν είναι ημέρα ή νύχτα.
Έτσι και ο εγκέφαλός μας πρέπει να στηρίζεται στις αισθήσεις μας, οι οποίες είναι λειψές, και να ΥΠΟΘΕΤΕΙ για να βγάζει τα συμπεράσματά του. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι το γεγονός ότι εκπαιδευόμαστε να έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στα συμπεράσματα του εγκεφάλου μας και βασισμένοι σε αυτήν την εμπιστοσύνη δεν δρούμε αλλά ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στα εξωτερικά γεγονότα.
Αυτό βασικά σημαίνει ότι ο άνθρωπος κυριολεκτικά κοιμάται όρθιος. Ονειρεύεται με ανοιχτά μάτια και δεν αντιλαμβάνεται τον φυσικό κόσμο έτσι όπως είναι, αλλά όπως τον έμαθαν να τον βλέπει μέσα από διανοητικές διαδικασίες.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.