Η διπλή ανθρώπινη φύση

Όπως ΙΣΩΣ ξέρετε ο άνθρωπος έχει διπλή φύση. Είναι και πολεμοχαρής και ειρηνόφιλος ταυτόχρονα. Η αντίφαση προέρχεται από την πληθώρα των ΕΓΩ ἢ ελαττωμάτων τα οποία φέρουμε στο εσωτερικό μας. Όταν δρα ένα ΕΓΩ ο άνθρωπος εμφανίζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Έτσι δεν είναι περίεργό το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται ή αλλάζουν εύκολα γνώμη. Για παράδειγμα το «ΕΓΩ είμαι τίμιος» δίνει κάποια υπόσχεση. Ο άνθρωπος θα δώσει μία υπόσχεση με πολύ καλές προθέσεις και πιστεύοντας ότι θα την κρατήσει. Όμως, μετά από λίγο ένα άλλο ΕΓΩ, ας πούμε το «ΕΓΩ βαριέμαι», κυριαρχεί στον ψυχισμό. Τότε ο άνθρωπος δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να τηρήσει τον λόγο του.
Αυτό το ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ΕΓΩ δρα συνεχώς και καλύπτει εκείνο [που δεν έπρεπε να καλύπτεται: την συνείδησή σας. Η συνείδησή σας κοιμάται βαθιά και εσείς είσαστε ελεύθεροι να διαπράξετε οποιοδήποτε έγκλημα και οποιαδήποτε απατεωνιά βολεύει το ΕΓΩ σας.
Ένα μικρό τρικ μπορεί να πιάσει το ΕΓΩ σας «στον ύπνο» και να βγάλει τον θαμμένο στο υποσυνείδητο αληθινό εαυτό σας, την συνείδησή σας, έστω και για μία και μόνο στιγμή.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.