Χορτοφάγοι και βία

Ο βασικός λόγος των αναρτήσεών μου δεν είναι να περνάει ή ώρα ή να μαζεύω κλικ με εντυπωσιακά κείμενα. Είναι γιατί με ενδιαφέρει μία αόρατη πλευρά του ανθρώπου, η οποία ουσιαστικά αποτελεί ΑΒΑΤΟ και ΤΑΜΠΟΥ ακόμα και για όσους  υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτήν.
Η πλευρά αυτή είναι η ψυχολογική. Ακόμα και στα ανέκδοτα ή στα πολιτικά κείμενα, εμπεριέχεται αυτό το ενδιαφέρον. Και τώρα μία είδηση μου δίνει την δικαιολογία να ασχοληθώ και πάλι λίγο πιο ξεκάθαρα, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν και πολύ-πολύ να τους υπενθυμίζεις αυτήν την πλευρά του εαυτού τους.
Μία νέα μόδα [και για μένα καταστροφική] είναι η μόδα της χορτοφαγίας. Παραβλέπω τις πολλές διαφορετικές μορφές που έχει πάρει αυτή η θρησκευτικού τύπου μορφή διατροφής. Θα παραμείνω σε ένα βασικό ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ χαρακτηριστικό της.
Για κάποιον άγνωστο για μένα λόγο όποιος είναι χορτοφάγος θεωρείται ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ αριστερός, πολιτισμένος, ανθρωπιστής, δημοκράτης, ευαίσθητος σε περιβαλλοντικά θέματα, υπέρμαχος της παγκόσμιας ειρήνης και όλα αυτά τα ψυχολογικά κουραφέξαλα που θεωρούνται αποκλειστική ιδιοκτησία των χορτοφάγων.
Εγώ δηλαδή που τρώγω κρέας τι είμαι;  Θεωρούμαι αυταπόδεικτα φασίστας, μισάνθρωπος, βίαιος, αδιάφορος για το περιβάλλον κλπ;
Η χορτοφαγία έχει θρησκευτικές και πολιτιστικές ρίζες.
Πρώτα πρώτα, οι μοναχοί έχουν αποκλείσει το κρέας από την διατροφή τους για καθαρά πρακτικούς λόγους. Το κρέας παρέχει μεγάλα ποσά ενέργειας, τα οποία αναπόφευκτα καταλήγουν και στο σεξουαλικό κέντρο του σώματος το οποίο έτσι διεγείρεται ΠΟΛΥ περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει και να πολεμήσει ένας μοναχός, ο οποίος ενδιαφέρεται «για την νέκρωση του σώματος και των επιθυμιών». Αυτή πρακτικά ήταν και η επιδίωξη των ινδουιστών και βουδιστών μοναχών της Ινδίας από όπου προήλθε ουσιαστικά και αυτή η μόδα.
Το πρόβλημα όμως εδώ είναι ένα, μοναδικό και όπως είπα και πριν ΤΑΜΠΟΥ για τον πολύ κόσμο.
Μέσα στον ψυχισμό μας ζουν πολλοί μικροί εαυτοί μας. Πρόκειται για τα «δαιμόνια» της ορθόδοξης θρησκείας, ή για τα πολλά Εγώ των ινδουιστών/βουδιστών.
Πρόκειται ουσιαστικά για ψυχολογικές διαστροφές που συνήθως ονομάζω «ΕΓΩ» ή «Ελαττώματα». Τα ψυχικά ελαττώματα εκδηλώνονται και ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να κάνεις οποιαδήποτε λάθος δράση και οποιοδήποτε έγκλημα άσχετα με το αν είσαι χριστιανός ή μουσουλμάνος, άσπρος ή μαύρος, μορφωμένος ή αμόρφωτος κλπ.
Δεν αρκεί να είσαι χορτοφάγος για να είσαι πολιτισμένος, διαφορετικά η Ινδία [η χώρα όπου για χιλιετίες οι χορτοφάγοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού] θα ήταν ένας παράδεισος σήμερα αλλά δεν είναι.
Δεν αρκεί να είσαι χορτοφάγος για να είσαι πολιτισμένος και απόδειξη είναι η επίθεση -από μία μερίδα φανατικών χορτοφάγων- με μπόγιες και οι προσπάθειές τους να βάλουν φωτιά σε καταστήματα με ζωικά προϊόντα.
Είναι τόσο δημοκράτες, τόσο πολιτισμένοι και συμπονούν τόσο τα ζώα ώστε είναι διατεθειμένοι να καταστρέψουν περιουσίες, ακόμα και να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προκειμένου να επιβάλλουν δικτατορικά τις απόψεις τους.
«Στη φυλακή vegan ακτιβιστές για επιθέσεις εναντίον κρεοπωλείων»
Συμπέρασμα;
Μπορείτε να είσαστε θρησκευόμενοι ή μη, χορτοφάγοι ή μη, δημοκράτες ή μη, πολιτισμένοι ή μη, αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να θεωρείτε τους άλλους κατώτερους από εσάς. Για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Μία ἀπάντηση στὸ “Χορτοφάγοι και βία

  1. Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ worldtraveller70.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.