Πολλοί συνηθίζουν να βράζουν υπερβολικά τα χόρτα μέχρι να γίνουν «λάσπη». Αν μάλιστα είναι πικρά τα βράζουν δύο ή τρεις φορές και κάθε φορά πετάνε το ζουμί. Και στις δύο περιπτώσεις τα καταστρέφουν. Εσείς κάντε κάτι καλύτερο. Βράστε τα χόρτα σε λίγο νερό και μόνο για μερικά λεπτά ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο. Έπειτα σουρώνετε το ζουμί και το κρατάτε. Ανάλογα με τα χόρτα το ζουμί είναι άγευστο ή γλυκό ή πικρό. Με λίγο λεμόνι και αλάτι έχετε ένα θαυμάσιο «τσάι» με πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ!
Ο,τι καλύτερο για διαβητικούς! Το σημειώνω ,γιατί μιλάμε σήμερα,διαρκώς, για “ευπαθείς ομάδες” , ενώ η φύση μας παρέχει ανέξοδες θεραπείες με μόνιμα αποτελέσματα.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πλέον τον παλαιότερο και υγιεινότερο τρόπο ζωής και έχουν εθιστεί στην κατανάλωση προκάτ πλαστικών τροφών που πωλούνται πανάκριβα διαφημιζόμενες σαν “υγιεινές”.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ worldtraveller70.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει