Τυχερός αριθμός

Μία διδακτική ιστορία για όσους ασχολούνται με τυχερά παιχνίδια και θεωρούν ότι υπάρχουν γούρικοι ή όχι αριθμοί και καταστάσεις:
Ήταν ένας που ο τυχερός του αριθμός ήταν το 5. Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου, αποφοίτησε 5ος στην τάξη του,  βρήκε δουλειά στην 5η εταιρία που έστειλε το βιογραφικό του,  σύντομα έγινε το 5ο σε σειρά στέλεχος της εταιρίας,  παντρεύτηκε το 5ο του κορίτσι και έκαναν 5 παιδιά.
Μια μέρα και ενώ πλησίαζε να κλείσει τα 55 κοιτάζοντας τα προγράμματα του ιπποδρόμου έμαθε ότι στις 5 Μαΐου,  στις 5 το απόγευμα στην 5η κούρσα στον 5ο διάδρομο αγωνιζόταν ένα άλογο 5 ετών με όνομα «Νούμερο 5». Ερμηνεύοντάς τα ως ένα μεταφυσικό σημάδι πηγαίνει στην τράπεζα,  βγάζει όλες του τις οικονομίες,  βάζει και υποθήκη το σπίτι του και πηγαίνει στον ιππόδρομο όπου στο 5ο γκισέ ποντάρει 555.555 ευρώ ένα προς πέντε,  στο άλογο «Νούμερο 5». Μετά -με μεγάλη αγωνία- πάει στην 5η σειρά της κερκίδας, κάθεται στην 5η θέση, παρακολουθεί την ιπποδρομία και τελικά το άλογο τερμάτισε πέμπτο!

5 ἀπαντήσεις στὸ “Τυχερός αριθμός

  1. !!!!
    Βρε τον καημενο!!
    Καλημερες!!

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Πετρος Καλογεροπουλος

    Οταν μεταβάλεις την ουσία,το Ον,γιατί μια συρροή συμπτώσεων σε οδηγεί σε Πίστη – άκριτη,φυσικά – τότε ανέκδοτα αυτού του τύπου γεννώνται διαρκώς. Δεν εχω καμιά διάθεση διδακτισμού. Μόνο που στη θέση του ήρωα … ήμουν εγώ , γι αυτό κι ο σαρκασμός απευθύνεται κυρίως σε μένα

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.