Και όμως λεφτά υπάρχουν [συνέχεια]

Μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος έχουν και οι δήμοι. Στην ανάρτηση «Και όμως λεφτά υπάρχουν!» μπορείτε να δείτε τα τεράστια ποσά που διακινούνται μόνο από έναν μικρό δήμο της Αφρικής, συγνώμη της Αττικής ήθελα να πω…
Λίγο πολύ βέβαια όλοι ξέρετε για την δημοτική κακοδιαχείριση. Ορίστε ένα πρόσφατο κατόρθωμα: Ο Δήμος Αθηναίων έχασε… 276 μοτοσικλέτες – Πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας τους για 14 χρόνια.
Για όλα αυτά τα δίκυκλα υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
-πετάχθηκαν στα σκουπίδια επειδή χάλασαν
-κλάπηκαν και έγιναν ανταλλακτικά
-τα πήραν σπίτι κάποιοι επιτήδειοι υπάλληλοι
Και στις τρεις πιθανές περιπτώσεις ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ δεν ενδιαφέρθηκε για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ένα πολύ καλό κόλπο για το φάγωμα των χρημάτων είναι και η αναβάθμιση των πλατειών. Μπορείς να φας άσωτα λεφτά και μάλιστα να το επαναλαμβάνεις κάθε δύο τρία χρόνια. Στην περιοχή που έμενα στην Ανθούπολη Περιστερίου, υπάρχει η πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Τα δέκα χρόνια που έμεινα εκεί την «αναβάθμισαν» τρεις φορές. Τελευταία έβαλαν και σιντριβάνια, αλλά μπορείτε να δείτε τις ανοξείδωτες αντλίες και σωλήνες διαλυμένους αφού δεν τέθηκαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε λειτουργία. Τώρα μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας μου από την περιοχή δεν είναι απίθανο να την έχουν ξανα-αναβαθμίσει…
Ορίστε και μία τελευταία απόδειξη για το ότι «λεφτά υπάρχουν» αλλά όχι για εσάς βέβαια.
Στο Ηράκλειο Κρήτης «αναβάθμισαν» ένα πάρκο [Κρήτη Βάνδαλοι κατέστρεψαν πάρκο λίγο πριν τα εγκαίνιά του]. Η «αναβάθμιση» κόστισε μόλις 103.000 ευρώ!!!
Αν προσέξετε την εικόνα θα διαπιστώσετε ότι τα παρτέρια και οι κερκίδες είναι παλιές κατασκευές. Απόδειξη οι υγρασίες που υπάρχουν και έχουν ξεφλουδίσει την μπογιά σε διάφορα σημεία.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο δήμος έφαγε 103.000 ευρώ για να «αναβαθμίσει» μία παλιά πλατεία βάζοντας μερικά δεντράκια, πιθανόν το αυτόματο πότισμα που σε έναν χρόνο θα σταματήσει να λειτουργεί και ένα ξύλινο δάπεδο.
Κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα και μερικοί χέζονται στο τάλιρο.
Κάπως έτσι «αναβαθμίζουν» και την Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια.
Υπομονή συμπολίτες. Φτάνουμε πλέον το αντικειμενικά τέλειο επίπεδο του Ελλαντιστάν, οπότε δεν θα υπάρχει άλλη ανάγκη για «αναβαθμίσεις».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.