Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
Και για να καταλάβουν οι αγγλο-γαλλο-γερμανομαθείς ιθαγενείς του ελλαντιστάν τι σημαίνει αυτή η φράση στην πεθαμένη και άγνωστη ελληνική γλώσσα: Όταν πέσει κάτω η δρυς οποιοσδήποτε πάει και κόβει ξύλα.
Για να πας να κόψεις ένα μεγάλο και ισχυρό δέντρο απαιτεί «κότσια» χρειάζεται πολλή και κοπιαστική εργασία. Όταν όμως το δέντρο πέσει κάτω, ο καθένας μπορεί εύκολα να κόψει κλαδιά ή να σχίσει τον κορμό του.
Η παροιμία δεν ισχύει μόνο για τα δέντρα. Ισχύει και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Έχασε την δυναμικότητα και την λάμψη του [ότι γεννιέται πρέπει κάποτε να πεθάνει] και σήμερα πλέον οι ξένοι «φίλοι» μας -και αρκετοί ηλίθιοι Έλληνες- μιλάνε για τους αρχαίους που ήταν φασίστες, είχαν πολλούς δούλους, καταπίεζαν τις γυναίκες και κυρίως δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν από το να πηδιόνται μεταξύ τους και να διαφθείρουν ο ένας τα παιδιά του άλλου.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν όλοι τους άγγελοι με φτερά και φωτοστέφανο, αφού την διαφορά σε κάθε πολιτισμό την κάνει η πλειοψηφία. Ανάμεσά τους, όπως σε κάθε εποχή και σε κάθε λαό, υπήρχαν καλοί και κακοί, τίμιοι και απατεώνες, ηθικοί και διεφθαρμένοι. Και όταν οι διεφθαρμένοι γίνονται περισσότεροι από τους καλούς η καταστροφή είναι αναπόφευκτη.
Σήμερα υπάρχει ένα «μοντέρνο ρεύμα» εξαφάνισης της αρχαίας Ελλάδας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι όλοι πλέον μιλάνε για ελληνο-ρωμαϊκό πολιτισμό και όλα τα αρχαία κτίσματα και θέατρα, ειδικά στην Ασία τα αναφέρουν ως Ρωμαϊκά. Ένας «αυτήκοος μάρτυς» στην Βουλγαρία άκουσε τον ξεναγό να λέει στους τουρίστες ότι η γραφή στην επιγραφή που έβλεπαν είναι ρωμαϊκή, άσχετα αν ήταν γραμμένη στα ελληνικά!
Υπάρχει ένα βιβλίο του οποίου το εξώφυλλο μπορείτε να δείτε στο τέλος της ανάρτησης. Έχει τίτλο «Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα» και μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf.
Αλλά προσωπικά σας συμβουλεύω να πάτε να το αγοράσετε. Έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει κάποιος. Κοστίζει μόνο δέκα ευρώ και πρακτικά είναι πιο εύχρηστο σε «χαρτί».
Όχι ότι θα πεισθεί ποτέ κανένας ξένος, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να τρίψετε τα στοιχεία στα μούτρα εκείνων που πιστεύουν ότι η αρχαία Ελλάδα ήταν ένα απέραντο φασιστικό πορνείο.

Μία ἀπάντηση στὸ “Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα – worldtraveller70

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.