Πίτουρο μπορείτε να προμηθευτείτε από τους μύλους που αλέθουν το στάρι. Μπορείτε να το αγοράσετε ΠΑΜΦΘΗΝΑ είτε χοντρό είτε ψιλό. Είναι χρησιμότατο:
Πρώτον έχει μηδέν θερμίδες, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες.
Δεύτερον σας βοηθάει αν είσαστε δυσκοίλιοι.
Τρίτον το βάζετε στο ψωμί που ζυμώνετε για να γίνει «πιο χωριάτικο».
Τέταρτον πήζει το πολύ αραιό φαγητό αντί για το κλασσικό αλεύρι.
Πέμπτον αλείφετε τα σκεύη όταν ψήνετε πίτες ή κέικ για να μην κολλάνε.
se ευχαριστούμε για τις ωραίες ιδέες !
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Και εγώ ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Δεν τα γνώριζα όλα αυτά,το χρησιμοποιώ στα ζώα,το λέμε αλλιώς,κτηνάλευρο.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Το πίτουρο από σιτάρι έχει πολλές θρεπτικές ουσίες και μηδενικές θερμίδες αλλά είναι άνοστο. Προτιμώ το πίτουρο βρώμης. Είναι και πιο ακριβό και έχει αρκετές θερμίδες, αλλά είναι πεντανόστιμο σε κάθε είδους συνδυασμό τροφών. Προσωπικά όταν το τρώγω ωμό το ανακατεύω με γιαούρτι [θυμίζει τραχανά στην γεύση], με γάλα, στις σαλάτες [δεν ταιριάζει πολύ αν η σαλάτα είναι πολύ ξινή] ή το βάζω σαν “τυρί” στα μακαρόνια. Το αγοράζω σε σακί των 10 ή 20 κιλών [δεν θυμάμαι] από την Κεντρική Αγορά της Αθήνας.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει