Η απόλυτη προφύλαξη από τις πυρκαγιές

Φυσικά θα πρέπει να καθαρίζετε τα χόρτα στο κήπο σας και να απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά. Αλλά όταν η πύρινη λαίλαπα ξεσπάσει τότε έχετε μόνο έναν τρόπο προστασίας από την φωτιά.
Το σπίτι σας θα καεί σίγουρα αν είναι ξύλινο, λυόμενο ή αν έχει ξύλινες σκεπές και βεράντες. Αν είναι από τούβλα θα αντέξει υπό την προϋπόθεση ότι θα αντέξουν οι πόρτες και τα παράθυρα.
Για αυτήν την περίπτωση η λύση είναι μία και μοναδική. Δείτε το βίντεο.

6 ἀπαντήσεις στὸ “Η απόλυτη προφύλαξη από τις πυρκαγιές

  1. Μάρκος Μαγκανάρης

    Μπράβο Μιχάλη πολύ χρήσιμο βίντεο. Μπορεί να σώσει περιουσίες και εν κατακλείδι τις ζωές πολλών ανθρώπων.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Πετρος Καλογεροπουλος

    Μιχάλη,δεν υπάρχει περίπτωση να λυγίσει η λαμαρίνα , να κατσιάσει και να διπλώσει ,λόγω της υψηλότατης θερμοκρασίας που θα έχει αναπτυχθεί;

    Μοῦ ἀρέσει

    • Όχι. Έχω την σχετική εμπειρία από την δουλειά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Πολλές φορές έπρεπε να κοπούν σίδερα που βρίσκονταν σε απόσταση ενός πόντου από καλώδια. Απλά βάζαμε ένα λεπτό λαμαρινάκι ανάμεσα στο σίδερο και στο καλώδιο. Ο τεχνίτης έκοβε το σίδερο και επάνω στο λαμαρινάκι έπεφτε η φλόγα του οξυγόνου μαζί με έναν καταρράκτη λιωμένου μετάλλου. Η θερμοκρασία πολλές φορές φτάνει τους 3000 βαθμούς κελσίου και ο χάλυβας λιώνει και πετάγεται σαν νεράκι. Αλλά ακόμα μαι να σκεβρώσει λίγο η λαμαρίνα, η θερμοκρασία πίσω της θα είναι πολύ χαμηλή.
      Για να καταστραφεί ένα σίδερο θα πρέπει να βρεθεί ολόκληρο μέσα στην φωτιά η οποία θα καίει γύρω του για αρκετή ώρα με μεγάλη ένταση. Με την μία πλευρά της λαμαρίνας σε κρύο περιβάλλον τα πράγματα αλλάζουν πολύ. και καμία φωτιά σε δέντρα δεν θα κρατήσει πάνω από μερικά λεπτά.

      Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.