Ποιος θα μας σώσει από τους ειδικούς; (2)

Και να που οι αμερικανοί «ειδικοί» έρχονται να μας σώσουν από άλλη μία καταστροφική συνήθεια που έχουμε: την κατανάλωση ψωμιού από σιτάρι!
Ο καρδιοχειρουργός Steven Gundry λοιπόν, μας αποκαλύπτει ότι το μόνο ψωμί που ΠΡΕΠΕΙ να τρώμε είναι αυτό της αμερικάνικης εταιρείας Barely Bread. Το υγιεινότατο αυτό «ψωμί» φτιάχνεται με αλεύρι από αμύγδαλο, σπόρους και καρύδα. Τα ψωμάκια της εταιρείας δεν περιέχουν λέει καθόλου λεκτίνες.
Οι λεκτίνες είναι μία ομάδα πρωτεϊνών με δηλητηριώδεις ιδιότητες, περιέχονται ΣΕ ΟΛΑ τα τρόφιμα, και αυτός είναι ένας λόγος που μουλιάζουμε τα όσπρια. Οι λεκτίνες φεύγουν και τα όσπρια γίνονται πιο εύπεπτα.
Προφανώς και τα ψωμάκια της τρομερής εταιρείας θα περιέχουν ίχνη λεκτίνης, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον τρομερό καθηγητή που ενδιαφέρεται τρομερά για την υγεία μας (και φυσικά για την υγεία των μετοχών της εταιρείας).
Και για να σας πείσω να τρώτε και εσείς τέτοια «ψωμιά» ορίστε τι περιέχουν τα θαυματουργά αυτά ψωμάκια (που στέλνονται και με κούριερ!!!).
Ασπράδια αυγού
Αυγά
Άγλυκο πουρέ μήλου
Αλεύρι αμυγδάλου
Αλεύρι Κασάβας
Φλούδες Ψύλιου
Νερό
Λάδι σπόρων λιναριού
Λάδι καρύδας
Αλεύρι καρύδας
Μπέικιν πάουντερ (φωσφορικό ασβέστιο, άμυλο πατάτας, διττανθρακικό κάλιο)
Μηλόξυδο
Αλεύρι γλυκοπατάτας
Σκόνη σκόρδου
Αλάτι
Κρέμα κρεμμυδιού
Σόδα ψησίματος
Φυσικά, ο «ειδικός» δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν του τα δεκάδες χιλιάδες χρόνια που ο άνθρωπος καταναλώνει σιτηρά με αποτέλεσμα το ψωμί να θεωρείται «γνωστή τροφή» από τον οργανισμό μας.
Ούτε λαμβάνει υπόψιν του ότι τα περισσότερα συστατικά του «υγιεινού ψωμιού» δεν είναι παρά προϊόντα βιομηχανικής κατεργασίας.
Οι φανατικοί της υγιεινής διατροφής δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγο και θα δουν τα «υγιεινά ψωμάκια» να έρχονται και στο Ελλαδιστάν, αν δεν κυκλοφοράνε ήδη τα ίδια ή κάποιας άλλης εταιρείας. Και φυσικά θα τρέξουν να τα αγοράσουν ακολουθώντας τυφλά ΚΑΙ αυτήν την μόδα της δήθεν υγιεινής διατροφής χωρίς λεκτίνη.
Και μετά θα αναρωτιούνται για ποιόν λόγο είναι άρρωστοι με τόσα «υγιεινά» πράγματα που τρώνε…

Advertisements

2 σχόλια ἐπὶ τοῦ “Ποιος θα μας σώσει από τους ειδικούς; (2)

  1. Λαθος. Το σιταρι που ετρωγαν οι προγονοι μας δεν εχει σχεση με το σημερινο, διοτι το σημερινο ειναι GMO. Ο επισημος λογος ηταν για να πολλαπλασιαστει η παγκοσμια παραγωγη και να αντιμετωπισθει η ελλειψη τροφης που υπηρχε στην αρχη του 20ου αιωνα και οντως ο μεταλλαγμενος (υποχρεωτικος για ολους) σπορους δινει περισσοτερη παραγωγη, αλλα πολλοι ενοχλουνται σημαντικα απο την καταναλωση του.

    Το οτι δεν τους βλεπεις εσυ, δεν σημαινει πως δεν ειναι παρα πολλοι. Τα καταστηματα υγιεινων τροφων αποδεινκυουν αυτο ακριβως, διοτι κανεις δεν ειναι ηλιθιος να πληρωνει 5 ή 10 φορες πιο ακριβα καποια προιοντα αν οντως δεν ειναι αναγκασμενος να το κανει.
    Το οτι μια εταιρεια βγαζει ενα προιον και αποβλεπει στο κερδος δεν ειναι μεμπτον, αυτο ειναι το εμποριο. Δεν ειναι τοσο πιθανον ολοι αυτοι που ασχολουνται με αυτα, να ειναι χαζοι και εσυ ο εξυπνος

    Dial down your smartassness

    Μοῦ ἀρέσει

    • Δεν παριστάνω τον έξυπνο. Υπάρχουν εκατομμύρια ναρκομανείς που καταναλώνουν ναρκωτικά που διασπείρονται ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. Είναι εξυπνότεροι επειδή το κάνουν;
      Αυτοί που δεν μπορούν να τρώνε γλουτένη πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα και φυσικά αφού υπάρχει η δυνατότητα πρέπει να τρώνε ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΑ τρόφιμα.
      Όμως, για το εμπορικό κέρδος (το οποίο αποδέχεσαι τόσο εύκολα) οι αμερικανοί διαφημίζουν ως «υγιεινή» διατροφή την κατανάλωση τέτοιων προϊόντων από άτομα που δεν είναι άρρωστα.
      Μιας και είσαι εξυπνότερος από ότι φαίνεται, για πες μου:
      -Ξέρεις ότι τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη κατηγορούνται ήδη ότι μπορεί να προκαλούν προβλήματα σε ανθρώπους χωρίς δυσανεξία στην γλουτένη;
      Αυτό βέβαια ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ στις συσκευασίες, ούτε θα στο πουν στο κατάστημα όπου θα πας να αγοράσεις ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ τα σχετικά προϊόντα επειδή κάποιος «επιστήμονας» τα θεωρεί υγιεινά για όλους.
      -Έχεις σκεφτεί ότι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα έχουν μπει στο εμπόριο για το κέρδος το οποίο θεωρείς θεμιτό;
      -Έχεις σκεφτεί την καταστροφή υγείας που προκαλείται από αυτήν την πληθώρα ΤΕΧΝΗΤΩΝ τροφίμων που έχουν κατακλύσει την αγορά με σκοπό το κέρδος;
      -Έχεις σκεφτεί πού βρίσκονται όλες αυτές οι ποσότητες «υγιεινών» και «βιολογικών» τροφίμων που πουλιούνται πανάκριβα στα καταστήματα, και αν η περίφημη πιστοποίησή τους δεν είναι παρά μαϊμουδιά;
      -Ξέρεις ότι οι καταστροφικές τροφές των χαμηλών λιπαρών ΔΕΝ μειώνουν την χοληστερίνη; Αν μπορείς βρες μία ΕΠΙΣΗΜΗ έρευνα που να αποδεικνύει ότι η κατανάλωση ΣΩΣΤΗΣ ποσότητας λιπαρών συνδέεται με την μείωση της χοληστερίνης. Μην μου πεις για την διαφήμιση του υδρογονομένου (και επομένως επικίνδυνου) λαδιού μιας συγκεκριμένης εταιρείας.
      Πριν παραστήσεις τον έξυπνο κατηγορώντας τους άλλους για εξυπνάκηδες φρόντισε να δεις πέρα από το επιστημονικό παραμύθι με το οποίο σε έχει μεγαλώσει το Σύστημα.

      Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...