Πολιτική ορθότητα…

Στο 1984 του Όργουελ,  το Υπουργείο αλήθειας φρόντιζε να διαστρέφει την κάθε έννοια της κάθε λέξης. Και κατά κάποιον τρόπο το ίδιο ακριβώς κάνει και η νεοταξίτικη μόδα του «politically correct», δηλαδή του «πολιτικά ορθού» σε ελληνική μετάφραση. Πρόκειται για την μόδα του να αλλάζεις τον τρόπο έκφρασης θεωρώντας κάποιες λέξεις σαν προσβλητικές ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
Με λίγα λόγια δεν μπορείτε να πείτε κάποιον χοντρό γιατί είναι προσβλητικό. Θα τον πείτε «άτομο με πρόβλημα βάρους» ή «μεγαλόσωμο». Και ο άλλος δεν είναι καραφλός, αλλά «έχει πρόβλημα τριχοφυΐας».
Αυτή η τελείως γελοία μόδα, όπως και όλοι οι νεωτερισμοί ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Κατέληξε σε ένα είδος δικτατορίας, αφού κυριολεκτικά απαγορεύει την χρήση ορισμένων λέξεων επειδή δήθεν είναι προσβλητικές.
Όλοι οι παντελώς ηλίθιοι υποστηρικτές της παντελώς ηλίθιας νεοταξικής αυτής συνήθειας, ξεχνούν ότι μία απόλυτα ευγενική λέξη μπορεί να γίνει απόλυτα προσβλητική από τoν τρόπο που θα την πεις ή και απλά από την έκφραση του προσώπου σου.
Έφτασε δε σε τέτοια δικτατορικά επίπεδα ώστε να απαγορεύει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή τους σταυρούς στα δικαστήρια με την δικαιολογία ότι μπορεί να προσβληθούν οι εβραίοι ή οι μουσουλμάνοι!
Η μόδα αυτή δεν μπορεί παρά να παράγει απίστευτα μαργαριτάρια, τα οποία «διαπράττονται» από τους ημιμαθείς αγγλόφωνους των 500 λέξεων. Ένα τέτοιο μαργαριτάρι ανακάλυψα τυχαία, σε ένα από τα εκατοντάδες προχειρο-μεταφρασμένα άρθρα που αναρτώνται καθημερινά στο ελληνικό διαδίκτυο.
Ένα άρθρο για την υγεία των γυναικών που αθλούνται, αναφέρεται στην συνήθεια των γυναικών να μην φοράνε εσώρουχα κατά την άθληση, επειδή είναι βολικότερο. Επίσης επεσήμαινε την σχέση μεταξύ της συνήθειας αυτής και των συχνών κολπικών μολύνσεων.
Και λέει λοιπόν το άρθρο που αναφέρει τις γυναίκες σαν «ανθρώπους» γιατί προφανώς αν τις πεις «γυναίκες» τις προσβάλλεις:
«… σε μερικούς ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε κολπικές μολύνσεις…».
Να λοιπόν που έμαθα ότι αν φοράω ιδρωμένο σώβρακο κινδυνεύω από κολπική μόλυνση!
Θα πρέπει να αρχίσω να προσέχω περισσότερο την υγιεινή μου…
%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.