Οικονομική κρίση και πραγματικότητα

Τις περισσότερες φορές τα πράγματα «μιλάνε» από μόνα τους. Αρκεί να σταματήσεις λίγο το σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα προς άγραν κλικ. Αλλά για κάποιον περίεργο λόγο οι άνθρωποι αδιαφορούν και επιμένουν σε μία ονειρική περιγραφή του φυσικού κόσμου, η οποία «απέχει παρασάγγας» από την πραγματικότητα.
Δεν έχετε παρά να κάνετε μία μικρή, πρόχειρη και τελείως επιφανειακή έρευνα στο Διαδίκτυο για να ανακαλύψετε την παγκόσμια οικονομική αλήθεια που κρύβεται σε κοινή θέα πίσω από τον ευκολοχώνευτο σανό των «μαχόμενων» ΜΜΕ:
1) Η Γερμανία, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, παρουσιάζει σταθερή έλλειψη εργατικών χεριών. (ΣΚΕΨΗ: Βλέπετε όσο πιο πολύ μορφώνεσαι και ανεβαίνει το βιοτικό σου επίπεδο, τόσο λιγότερο παριστάνεις το ζώο που αναπαράγεται). Το 2020 θα λείπουν στην γερμανική οικονομία 1,8 εκατομμύρια εργάτες (φθηνοί φυσικά και σε κατάσταση σκλαβιάς), παρά το γεγονός ότι θα απορροφήσει μέχρι τότε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες. (ΣΚΕΨΗ: Προφανώς ανάλογα ποσοστά θα υπάρχουν και στις άλλες ψώρες της ΕΕ, αν βέβαια θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τότε)
Οι κρατικές δαπάνες λόγω του προσφυγικού θα αυξηθούν στη Γερμανία κατά 11 δις ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα θα επενδυθούν ΜΕΣΑ στην Γερμανία. (ΣΚΕΨΗ: Η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να αυξάνει καί τα «καταραμένα» κρατικά έξοδα καί το «καταραμένο» δημόσιο, αλλά εμείς όχι)
(ΣΚΕΨΗ: Να γιατί η ΕΕ κόπτεται και αγαπάει τόσο τους μουσουλμάνους και αποσταθεροποιεί τις χώρες τους δημιουργώντας αυτό το τεράστιο κύμα προσφύγων από Ασία και Αφρική)
2) Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αποκομίσει ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ κέρδη 2,5 δις ευρώ από τα δάνεια που έδωσε στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2014. Το ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ αυτό ποσόν θα φτάσει στα 4,3 δις ευρώ, εάν η Ελλάδα πληρώσει όλα τα χρέη της στο ΔΝΤ έως το 2024.
Το ΔΝΤ μας βάζει 3,6% επιτόκιο αντί για το 0,9% που έπρεπε να βάζει. Αυτό σημαίνει ότι πληρώσαμε 2,5 δις ευρώ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. (ΣΚΕΨΗ: Το ΔΝΤ δεν είναι παρά άλλος ένας ληστρικός διεθνής οργανισμός με την δομή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης)
3) Το πρώτο  εξάμηνο του 2013 η Τράπεζα Πειραιώς είχε 3,5 δις ευρώ καθαρά κέρδη. (ΣΚΕΨΗ: Πώς γίνεται και έχει πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης που πρέπει να το πληρώσουμε εμείς;)
4) Γενικά οι τράπεζες, οι οποίες προ κρίσης είχαν απίστευτα κέρδη, τόσα που επένδυαν στην Τουρκία και στα Βαλκάνια, ανοίγοντας υποκαταστήματα και αγοράζοντας ντόπιες τράπεζες, ΞΑΦΝΙΚΑ βρέθηκαν  χρεωμένες και ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ έπρεπε να διασωθούν αντί να χρεοκοπήσουν. (ΣΚΕΨΗ: Αυτή είναι η κλασσική «φούσκα» που την πληρώνει κάθε τόσο ο απλός κοσμάκης, ενώ τα κέρδη πάνε στις τσέπες των ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ)
5) Η κρατική ενίσχυση με μετρητά των τριών πλήρως ιδιωτικών τραπεζών (Alpha, Eurobank και Πειραιώς) υπερβαίνει το 100% της χρηματιστηριακής τους αξίας. (ΣΚΕΨΗ: Αν τις είχαμε αγοράσει θα είχαμε κέρδη αυτήν την στιγμή, αλλά μας απαγορεύεται να έχουμε ισχυρό κράτος γιατί αυτό είναι κακό πράγμα)
6) Μέχρι σήμερα οι τράπεζες:
-έχουν πάρει 8,4 δις ευρώ από το κράτος.
-έχουν πάρει δάνεια ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ 29,9 δις ευρώ. (ΣΚΕΨΗ: Δηλαδή αυτές ΔΕΝ θα πληρώσουν και θα πληρώσουμε εμείς)
-είχαν πραγματικά κέρδη την τελευταία δεκαετία 41 δις ευρώ (το 2009 6,1 δις ευρώ, το 2010 πάνω από 3,9 δις ευρώ)  ενώ φορολογήθηκαν με συντελεστή 17%, την στιγμή που οι μικροσυνταξιούχοι φορολογούνται με πολύ περισσότερο ποσοστό. Φυσικά είναι άγνωστο αν πλήρωσαν τους φόρους τους… (ΣΚΕΨΗ: Πού πήγε όλο αυτό το χρήμα και υπάρχει ανάγκη διάσωσης;)
7) Οι τράπεζες πήραν από την εκμετάλλευση των καταθέσεων, από τα ληστρικά (στεγαστικά και άλλα) δάνεια και τις «ενέσεις» του δημοσίου 50 δις ευρώ από το ΠΑΣΟΚ και 29 δις ευρώ από την ΝΔ. (ΣΚΕΨΗ: Πού πήγε όλο αυτό το χρήμα και υπάρχει ανάγκη διάσωσης;)
8) ΜΙα οποιαδήποτε επιχείρηση θα χρεοκοπήσει κάτω από ορισμένες συνθήκες κακοδιαχείρισης και αυτό διαφημίζεται σαν υιιής οικονομική πρακτική. (ΣΚΕΨΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ;)
9) Τον Ιούνιο του 2015, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα ότι η πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ (που θα γίνει στις 30 Ιουνίου του 2015) θα εξαρτηθεί από το εάν οι δανειστές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα κέρδη ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα αγοράς ελληνικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. (ΣΚΕΨΗ: Λόγω μιας κρίσης ειλικρίνειας, ο Βαρουφάκης έκανε κάτι επικίνδυνο. Τόλμησε να πει ότι οι δανειστές δεν πρέπει να κερδίζουν τόσα, αλλά να δώσουν πίσω τίποτε ψίχουλα. Να γιατί ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ από την κυβέρνηση και τον ΞΕΧΑΣΑΝ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ τα «μαχόμενα» ΜΜΕ)
ΑΠΟΡΙΑ: Θα ήταν άραγε παράλογο να προσπαθήσω να σας πείσω ότι όλα αυτά τα κέρδη μοιράζονται ανάμεσα σε πολιτικούς, τραπεζίτες, βιομήχανους, ιδιώτες και κατόχους των ΜΜΕ που είναι και πάλι πολιτικοί, τραπεζίτες, βιομήχανοι και ιδιώτες; Προφανώς 9η εμπειρία το δείχνει) θα ήταν.
Αν τα παραπάνω σας έπεσαν βαριά, μπορείτε να επιστρέψετε στην δίαιτα με σανό που κρατάει το μυαλό ελαφρύ και χαρίζει αδιατάρακτο διανοητικό ύπνο. Και να ονειρεύεστε ότι όπου νάναι (αύριο, σε ένα, σε πέντε σε εκατό βρε αδελφέ χρόνια) θα βγούμε από την κρίση.

Μία ἀπάντηση στὸ “Οικονομική κρίση και πραγματικότητα

  1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όλα τά είπες!!!!!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.