Για όσους δεν ξέρουν ροσόλι λέγανε παλιότερα τα γλυκά οινοπνευματώδη ποτά που κέρναγαν στους καλεσμένους.
Χρειάζονται κάποια διαδικασία και αρκετό χρόνο. Όμως, εγώ σας προτείνω μία μέθοδο παρασκευής που είναι ξεκάθαρα για τεμπέληδες, αλλά και για τσιγκούνηδες!
Στην εικόνα βλέπετε σιρόπι από γλυκό λεμόνι που περίσσεψε κατά την παρασκευή του γλυκού. Θα μείνει να κρυώσει και κάποια στιγμή θα το κάνω ροσόλι ή λικέρ λεμόνι αν προτιμάτε.
Βάλτε το σιρόπι που σας περισσεύει σε μπουκάλι, συμπληρώστε ίση ποσότητα τσίπουρο ανακατέψτε και δοκιμάστε το (η μέθοδος είναι και για μπεκρήδες). Αν είναι πολύ γλυκό συμπληρώστε και άλλο τσίπουρο. Μετά από μερικές δομικές θα φτάσετε στην αναλογία που προτιμάτε.
Το ροσόλι σας είναι έτοιμο, με ενδιαφέρουσα γεύση και μυρωδιά.
Καλούς (…ΧΙΚ…) πειραματισμούς!
ισχύει για όλα τα περισσευούμενα σιρόπια ?
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Φυσικά. Φτιάχνεις πορτοκάλι, μανταρίνι, σύκο, φράουλα κλπ, ή τέλος πάντων αυτό που σου αρέσει περισσότερο.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει