Ύποπτες συμπτώσεις

Το δόγμα του «σοκ και δέος» λειτουργεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ πολύ καλά. Βέβαια κάποιοι θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν για «θεωρίες συνομωσίας», αφού ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ στην ιδέα ότι «άγνωστοι παράγοντες» μπορεί να έχουν τέτοια επίδραση στην ζωή τους.
Αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτά τα γράφω για τους υπόλοιπους που αντέχουν.
Μας έχουν συμβεί δύο κρίσεις ύποπτα όμοιες μεταξύ τους.
Πρώτη κρίση: ο Καραμανλής θα υπέγραφε για τον αγωγό πετρελαίου, ο οποίος ήταν ύψιστης οικονομικής, στρατιωτικής και εθνικής σημασίας για εμάς. Ήταν καλοκαίρι και ξαφνικά η χώρα κάηκε από την μία άκρη μέχρι την άλλη. Τα ΜΜΕ αφήνιασαν και ο καταιγισμός των εικόνων έκανε την δουλειά του. Ο αγωγός ξεχάστηκε.
Δεύτερη κρίση: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται την εισοδο/εξοδο/παραμονή μας στην ευρώ/ΕΕ/εξαθλίωση. Το θέμα είναι ύψιστης οικονομικής, στρατιωτικής και εθνικής σημασίας για εμάς. Με το νέο μνημόνιο η πολιτισμένη (τρομάρα της) Ευρώπη ζητάει να ξεπουλήσουμε «αντί πινακίου φακής» την εθνική μας περιουσία (προφανώς και τα οικόπεδα υδρογονανθράκων στην θάλασσα). Είναι καλοκαίρι και ξαφνικά η χώρα άρχισε να καίγεται από την μία άκρη μέχρι την άλλη. Μάλιστα, η φωτιά μέσα στην Αθήνα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ εμπρησμός, αφού τους προηγούμενους μήνες «άγνωστοι» κατέστρεφαν συστηματικά τα φυλάκια της δασοπροστασίας του Υμηττού. Τα ΜΜΕ αφήνιασαν και ο καταιγισμός των εικόνων έκανε και πάλι την δουλειά του. Το μνημόνιο άρχισε να ξεχνιέται.
Δύο κρίσεις-καρμπόν. Για σκεφτείτε το λίγο.

3 ἀπαντήσεις στὸ “Ύποπτες συμπτώσεις

  1. έκανα κι εγώ την ίδια σκέψη, αλλά ξέρεις…

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

  2. Τι κάνει νιάου, νιάου;;;

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

  3. ω ναι…. έχεις απόλυτο δίκηο

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.