Η δικτατορία της πίστης (εισαγωγή)

Οι άνθρωποι γενικά είναι ένα πολύ ηλίθιο είδος. Μπορεί να φέρετε αντιρρήσεις σε αυτό, λέγοντας ότι αν ήμασταν ηλίθιοι δεν θα είχαμε κυριαρχήσει στον πλανήτη σαν «κορυφή της τροφικής αλυσίδας».
Βασικά δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Οι κυρίαρχοι του πλανήτη είναι τα μικρόβια, αν και δεν έχουν κανενός είδους νοημοσύνη ή πολιτισμό. Απλά τρώνε και αναπαράγονται.
Η μόνη διαφορά μας με τα μικρόβια είναι ότι εμείς (λόγω του διανοητικού κέντρου με τον οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας προίκισε η Φύση) στολίζουμε τις δύο βασικές αυτές λειτουργίες με πολιτισμικά «στολίδια» και θολές ψυχολογικές έννοιες.
Κατά τα άλλα δεν διαφέρουμε σε τίποτε από τα άλογα κτήνη, αφού συμπεριφερόμαστε βάσει του φυσικού νόμου «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Μάλιστα θα έλεγα ότι είμαστε χειρότεροι, γιατί τα ζώα κινούνται με βάση το ένστικτό τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι να κάνεις φρικαλέες δράσεις με δικαιολογία τον πολιτισμό, την δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, την ανθρωπιά και όλες αυτές τις πολιτιστικές βλακείες στις οποίες πιστεύετε γενικά.
Και ο πολιτισμός, η δημοκρατία, η ελευθερία, η ισότητα και η ανθρωπιά υπάρχουν μεν (σε μία ουτοπική κοινωνία) αλλά πού τα είδατε όλα αυτά στον δικό μας «πολιτισμό»;
Απλά, πιστεύετε ότι όλα αυτά υπάρχουν. Και η πίστη είναι μία θανατηφόρος ασθένεια από την οποία θα έπρεπε να απαλλαγείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Το τι ακριβώς εννοώ, στην επόμενη ανάρτηση.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.