Βελτίωση στην εξώπορτα ασφαλείας

Είναι πολύ της μόδας οι πανάκριβες πόρτες ασφαλείας σήμερα. Υποτίθεται ότι σας προστατεύουν από τους διαρρήκτες.
Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο, που σε κάνει να γελάς αν ξέρεις τον βασικό μηχανισμό.
Πρώτα πρώτα θα πρέπει να έχετε πραγματικά ακριβή κλειδαριά και όχι τις χαζές με τα μεγάλα πλακέ κλειδιά.
Δεύτερον θα πρέπει οπωσδήποτε να κλειδώνετε την πόρτα, να έχετε το κλειδί από μέσα και να βάλετε ένα ειδικό άγκιστρο το οποίο δεν θα αφήνει το κλειδί να γυρίσει. Υπάρχουν εργαλεία με τα οποία πιάνετε το κλειδί από την έξω μεριά της πόρτας και την ξεκλειδώνετε σαν κύριοι!
Τέλος αν αφήσετε την πόρτα χωρίς κλείδωμα μπορεί να ανοίξει με μία ταυτότητα ή μία τηλεκάρτα ΑΜΕΣΩΣ. Έκανα αυτό το πείραμα στην δικιά μου πόρτα και το κατάφερα με την πρώτη.

Τελικό συμπέρασμα: αφού έτσι κι αλλιώς ΟΛΕΣ οι πόρτες θα αντισταθούν δύσκολα σε έναν οργανωμένο κλέφτη, τουλάχιστον αφαιρέστε του την δυνατότητα να μπει αμέσως και βολευτείτε με το να μην κλειδώνετε και ξεκλειδώνετε συνέχεια την πόρτα λες και βρισκόσαστε σε φυλακή.
Προσωπικά δεν είχα διάθεση ούτε να κλειδώνω (ειδικά όταν φεύγω από το σπίτι) ούτε να αγοράζω πανάκριβες πόρτες που θα άνοιγαν και αυτές με τηλεκάρτα.
Έτσι έκανα μία μικρή βελτίωση στην κάσα της πόρτας.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η γλώσσα της πόρτας αφήνει προς τα έξω την κωνική πλευρά της και έτσι οπισθοχωρεί εύκολα όπως βλέπετε στο πρώτο σχήμα. Πρόσθεσα μία σιδερένια γωνία και την στερέωσα με βιδάκια. Αν η πόρτα σας δεν έχει σε βολικό σημείο βιδάκια,  πρέπει να ανοίξετε τρύπες με το τρυπάνι στην κάσα, που δεν θα πάθει απολύτως τίποτε. Και είναι εύκολη δουλειά ακόμα και για έναν ανειδίκευτο.

Το σημείο που θα μπει το λαμάκι το βλέπετε στο δεύτερο σχέδιο. Βλέπετε επίσης τον τρόπο με τον οποίο εμποδίζει την διάρρηξη.


Στην φωτογραφία τώρα βλέπετε την “δουλειά τελειωμένη” και το λαμάκι που εμποδίζει πλέον την είσοδο σε κάποιο διαρρηκτικό εργαλείο.

2 ἀπαντήσεις στὸ “Βελτίωση στην εξώπορτα ασφαλείας

  1. πολύ καλό!…

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ευχαριστώ. Όταν δούλευα συντηρητής στο εργοστάσιο, την μισή μέρα την πέρναγα (σαν ένα είδος χόμπι) κάνοντας διάφορες βελτιώσεις στα εργαλεία, ταμηχανήματα και τις σωληνώσεις.

      Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.