Θεωρίες συνομωσίας (Ατλαντίδα)

Η καημένη η Ατλαντίδα έχει τραβήξει τα πάνδεινα. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του και ο καθένας την ανακαλύπτει όπου μπορείτε να φανταστείτε. Την έχουν συνδέσει με εξω-γήινους, εσω-γήινους, θεούς, δαίμονες, τέρατα και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.
Και στο μόνο μέρος που δεν την ψάχνουν είναι ο Ατλαντικός ωκεανός. Εκεί όπου η μοναδική πηγή, ο Πλάτωνας, είπε ότι υπήρχε.
Φυσικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η Ατλαντίδα. Ο Πλάτωνας προφανώς, παρά το τεράστιο μυαλό του, πίστευε σε παραμύθια που του έλεγαν ξεμωραμένοι γέροι στους ναούς της Αιγύπτου.
Εμείς είμαστε πολιτισμένοι, έχουμε αυτοκίνητα και αεροπλάνα και δεν πιστεύουμε σε αρχαίους αναπτυγμένους πολιτισμούς που χάθηκαν. Εξάλλου αυτό δεν μας είπαν στο σχολείο; Ότι ο πολιτισμός ξεκίνησε ξαφνικά στην Μεσοποταμία πριν πέντε χιλιάδες χρόνια;
Τι κι αν στην Μαχαμπαράτα περιγράφονται ιπτάμενα οχήματα με όπλα το ίδιο καταστροφικά με τα σημερινά;
Τι κι αν βρίσκουν αντικείμενα από λευκόχρυσο που υποτίθεται δεν τον γνώριζαν οι αρχαίοι και ούτε μπορούσαν να τον κατεργαστούν;
Τι κι αν υπάρχουν πόλεις κάτω από το νερό της θάλασσας δείγμα ότι κάποιος τις έχτισε πριν τουλάχιστον 10.000 χρόνια, την περίοδο των παγετώνων;
Τι κι αν κάποια αρχαία κτίσματα έχουν τόσο ογκώδεις πέτρες που σήμερα ΔΕΝ υπάρχει γερανός να τις σηκώσει;
Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν υπήρχε τίποτε πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Και ποιος είμαι εγώ που θα φέρω αντίρρηση στους σοφούς που γράφουν τα σχολικά βιβλία; Κάπως έτσι εξάλλου σε μερικά χρόνια δεν θα πιστεύει κανείς ότι έγινε σφαγή στην Σμύρνη, αφού κάποιος «σοφός» άλλαξε το κείμενο της ιστορίας. Βέβαια σε μερικά χρόνια μάλλον δεν θα υπάρχουμε καθόλου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ευτυχώς που λέτε που υπάρχει και η Google με τους χάρτες της. Οι θάλασσες εμφανίζονται διαφανείς και μπορεί κανείς να δει στον βυθό ενδιαφέροντα πράγματα. Κοντά λοιπόν στα Κανάρια νησιά (κόκκινος κύκλος στην πρώτη εικόνα) και εκεί περίπου όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν η Ατλαντίδα, υπάρχει μία περίεργη περιοχή. Στην δεύτερη εικόνα βλέπετε την μεγέθυνση. Δυστυχώς δεν έχω την εικόνα από το παλιό μπλόγκ που ήταν καθαρή. Η σημερινή είναι πια πολύ θολή και τα σχήματα μισοσβησμένα. Μπορείτε όμως να δείτε καθαρά οριζόντιες και κάθετες γραμμές που δημιουργούν ένα είδος χάρτη στον βυθό.
Φυσικό δημιούργημα; Ίσως αν και προσωπικά βρίσκω λίγο δύσκολο να κάνει τέτοια κόλπα η φύση. Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για τα υπολείμματα της Ατλαντίδος.
Εσείς μπορεί αν μην το πιστεύετε και μπορείτε να φέρετε αντιρρήσεις.
Παρακαλώ όμως να είναι λογικές. Στην παλιά ανάρτηση, κάποιος είπε ότι πρόκειται για απόνερα πλοίων!!! Έλεος…

 

 

2 ἀπαντήσεις στὸ “Θεωρίες συνομωσίας (Ατλαντίδα)

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η λογοκρισία των Google Maps | αἰέν ἀριστεύειν

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η λογοκρισία των Google Maps – Μιχάλης

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.