Το ζεστό ρόφημα της λιτότητας

Στο βράσιμο των ζυμαρικών πρέπει να ρίχνετε αλάτι για να μην φεύγουν κάποια θρεπτικά συστατικά στο νερό. Και αν προσέξει το νερό θολώνει και βγαίνει λίγο πηχτό. Μάλιστα, αν παρατηρήσετε, κάποια είδη φτιάχνουν πηχτό ζουμί. Και αν δεν βάλετε πάρα πολύ νερό όπως προτείνεται συνήθως, τότε θα φτιάξετε έναν νόστιμο πηχτό ζωμό.
Αν όπως είπα σε προηγούμενη καταχώρηση ρίξετε και λίγη ρίγανη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ νόστιμο. Σουρώστε το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα ή βράστε τα ζυμαρικά σας σε τρυπητό.
Το πίνετε χλιαρό, ζεστό ή καυτό ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και την διάθεσή σας. Σας ζεσταίνει και σας χορταίνει ταυτόχρονα.
Πειραματιστείτε με τις ποσότητες νερού, αλατιού και ρίγανης, καθώς και με το είδος του ζυμαρικού, για να φτιάξετε το «τσάι» που προτιμάτε.

Advertisements

2 σχόλια ἐπὶ τοῦ “Το ζεστό ρόφημα της λιτότητας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...