Το Υ και το Ω καταργούνται επίσημα;

Είδατε τα νέα χαρτονομίσματα; Στα πέντε και δέκα ευρώ (και λογικά και στα μεγαλύτερα, το ευρώ γράφεται με τρείς τρόπους. Πρόκειται για τους παλιούς δύο «EURO» και «ΕΥΡΩ» και τον ολοκαίνουριο «ΕΒΡΟ». Έχει και αχνά γράμματα ώστε να μην πολυφαίνεται…

Για ποιόν άραγε γράψανε έτσι το ευρώ με ελληνικά γράμματα; Όχι φυσικά για τους ξένους, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ για τους μόνους που μπορούν να το διαβάσουν: τους ντόπιους χαχόλους του Ελλαντιστάν.
Σε μερικά χρόνια θα βγει κάποιος και θα πει ότι πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε απεχθείς εθνικιστικές διφθόγγους όπως αύριο ή ευγένεια ή κλπ και να γράφουμε άβριο ή εβγένεια κλπ.
Για το ωμέγα δεν συζητάμε, αφού έτσι κι αλλιώς είναι άχρηστο.
Εξάλλου θα τηρήσουμε και τους νόμους αφού βάζω στοίχημα ότι κάπου, σε κάποια τροπολογία, χωμένη σε ένα υπο-άρθρο μιας διάταξης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και ψηφισμένης στις δύο το πρωί από τρεις μισοκοιμισμένους βουλευτές της «καλοκαιρινής» Βουλής, αναφέρεται ότι πρέπει να σταματήσει η χρήση του «υ» διότι «μπλα, μπλα, μπλα».
Τώρα θα μου πείτε και τι έγινε, έτσι; Εδώ έχουμε σοβαρά προβλήματα. Έχουμε  τα blue chips και τα spreads, πρέπει να βγούμε στις αγορές, το LOTTO έχει JACKPOT, βγήκε το νέο scratch,  κέρδισε ο Ολυμπιακός και κυκλοφόρησε και το καινούριο Ipod! Άσε που κινδυνεύουμε από τον Έμπολα και την Χρυσή Αυγή!
Με το δίκιο σας θα μου πείτε ότι εδώ παντρεύεται η Lady Gaga, και χώρισε η συμπαρουσιάστρια του Αυτιά και εγώ ασχολούμαι με εθνικιστικές θεωρίες συνομωσίας;
Και εγώ λοιπόν με το δίκιο μου θα σας πω ανόητους (ΤΡΑΓΙΚΑ ευγενική λέξη για την διανοητική κατάσταση των νεοελλαντιστανών), εκτός και μου δώσετε μία ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση για την νέα γραφή στα χαρτονομίσματα.

5 ἀπαντήσεις στὸ “Το Υ και το Ω καταργούνται επίσημα;

 1. Ε,εμ…γειάσας αγαπητέ Μιχάλη…(με το ωραίο όνομα!)…ε,εμ…ναί τώρα οι…φθόγγοι μας μαράναν…εδώ γίνεται, της…’αποαυτής’ το κάγκελο γύρω μας…τους φθόγους θα κοιτάμε…αλλά από την άλλη, γι α τί α υτό ε μένα, μου φέρνει σαν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια να ‘αλλιωθεί’ ότι-δήποτε ε λλ η νι κό?..ότι-δήποτε εμπάσι περιπτώση μας χαρακτηρίζει, ως έλληνες?…ε,εμ…έκαναν ένα κουλό με την αθρόα εισαγωγή μεταναστών…στη χώρα, μας πρίν κάποια χρονάκια (που έχει ‘αλλιώσει’) σε μεγάλο ποσοστό τη…δ ο μή του πλυθησμού, της χώρας μας…(των πραγματικών ε λλ ή νων εννοώ) ε άν υπάρχουν πια α υτοί)…πάνε τώρα να επέμβουν και στη γλώσσα μας?…πάντως εμένα α υτό δ εν μου αρέσει…ωραίο πάντως το ποστάκι σας….καλώς σας βρήκα…

  Μοῦ ἀρέσει

 2. το “υ” είχε καταργηθεί προ πολλού…..
  π.χ. το “αυγό” έγινε αβγό…. το “κύττα” εγινε κοίτα….
  όσο για το ευρώ… δεν ξέρω να απαντήσω….

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που χρησιμοποίησες τόσο εντυπωσιακό τίτλο άλα ΜΜΕ για κάτι που δεν έψαξες επαρκώς πρώτα.
  Το ΕΒΡΟ είναι ο τρόπος που γράφεται το νόμισμα στο Κυριλλικό αλφάβητο. Με την ένταξη της Βουλγαρίας, της Ουκρανίας και προσεχώς της Σερβίας, τι λες; δεν πρέπει να το βλέπουν κι εκείνοι στην τοπική τους γραφή;

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Πες τα Μιχάλη μου!!! Γιατί άλλοι δεν τολμούν!!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.