Η δικτατορία των πεποιθήσεων (τελευταίο)

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σειρά αυτή των αναρτήσεων απέτυχε.
Όχι ότι ενδιαφέρομαι για αυτό (αφού ο στόχος μου ήταν διαφορετικός) αλλά η επισκεψιμότητα κατέβαινε με την αύξηση του αριθμού των αναρτήσεων. Έγιναν ελάχιστα λάικ και ελάχιστες ανατροφοδοτήσεις σε άλλες σελίδες.
Και ΚΥΡΙΩΣ δεν βρέθηκε ούτε ένας να αναρωτηθεί και να ρωτήσει: «Τι είναι τούτο ρε παιδί; Πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτές τις πεποιθήσεις, αφού λες ότι είναι τόσο καταστροφικές; Και στο κάτω-κάτω αλλάζουν; Εγώ ποτέ δεν είχα ακούσει μέχρι τώρα για κάτι τέτοιο».
Και αυτό το τελευταίο ήταν ακόμα πιο αναμενόμενο για έναν απλό λόγο: αν μιλήσεις για πεποιθήσεις μιλάς για λάθη. Και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να παραδεχθεί ότι κάνει λάθος. Όλοι προτιμάνε την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ροζ ψυχολογική/ανθρωπιστική δήθεν επανάσταση που ήρθε μαζί με τις ινδικές φιλοσοφίες και θρησκείες.
Όλοι κάνουν με ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ότι τους έρχεται στο μυαλό (όσο κακό και αν προκαλούν στους άλλους) και μετά μιλάνε για θεούς, αγάπες, ευτυχίες, ανθρωπισμούς και άλλα τέτοια ωραία και γλυκανάλατα. Και αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού σε αυτόν τον κόσμο «είσαι ότι δηλώσεις και είναι έτσι αν ΕΤΣΙ νομίζεις ότι είναι».

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι προσωπικά έμαθα κάτι περισσότερο για αυτές τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΟΡΑΤΕΣ πεποιθήσεις, τις οποίες όλοι αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν έστω και σαν δυνατότητα.
Ο εγωισμός πλημυρίζει τα πάντα και πνίγει οποιοδήποτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σκίρτημα της ψυχής σας, επιτρέποντας μόνο να έχετε «ροζ όνειρα γεμάτα με καλές προθέσεις».
Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι «το μονοπάτι που οδηγεί στην κόλαση είναι στρωμένο με αυτές τις καλές προθέσεις».
Αρνηθείτε το όσο θέλετε: την επιβεβαίωση σε αυτό που λέω την βλέπετε παντού γύρω σας.

Διαφήμιση

8 ἀπαντήσεις στὸ “Η δικτατορία των πεποιθήσεων (τελευταίο)

 1. Σε μία ιστορική συγκυρία που οι αξίες έχουν αντιστραφεί και οι καταστροφικές λειτουργίες θεωρούνται αρετές έχοντας αφομοιώσει την προσωπικότητα και την συνολική ύπαρξη, πώς απαιτείς από κάποιον να δεί το ελάττωμα και πολύ περισσότερο να το αποβάλει; Θα έκοβες εσύ ένα κομμάτι από την σάρκα σου; Εκτός και αν είχες διαχωριστεί απ’ αυτήν.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Δεν είμαι σίγουρη εάν “βλέπουμε” την πραγματικότητα… Υπάρχει τόση και τέτοια παραποίηση… Φυσικά από εμάς τους ίδιους, πρωτίστως!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 3. φυσικά και ο άνθρωπος έχει ελαττώματα. Φυσικά και αυτά είναι μέρος της προσωπικότητάς του.
  Το ζήτημα με τον εγωισμό είναι να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα μας. Θα έλεγα ότι αυτή είναι η ασθένεια. Αν το αναγνωρίσουμε, η λύση είναι καθαρά θέμα βούλησης.

  Μοῦ ἀρέσει

 4. το να ζεις σε μια κοινωνία… όπου “η δικτατορία των πεποιθήσεων” κυριαρχεί, θα πρέπει να έχεις τεράστια αποθέματα θέλησης για να γίνεις ο διαφορετικός… για να μη πέσεις στα χτυπήματα που θα δεχτείς… ή αν πέσεις να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς και να συνεχίσεις…
  πίστευα και πιστεύω πως ο άνθρωπος “γίνεται”… κι όχι μόνο “γεννιέται”….
  είναι λοιπόν όχι μόνο στο χέρι του μα και στο περιβάλλον του να βοηθηθεί για να διορθώσει εαυτόν, να αποβάλλει λάθη και να εξελιχθεί…..

  Μοῦ ἀρέσει

  • Πρόκειται για μία αργή, πολύπλοκη, λεπτή, και δύσκολη διαδικασία, για την οποία πρέπει κανείς να πληροφορηθεί τουλάχιστον τα βασικά, για να «επιζήσει ψυχολογικά» μέσα στον σημερινό κόσμο. Το βασικό όμως πρόβλημα είναι η υπερ-πληροφόρηση, και ότι ο καθένας αφαιρεί και προσθέτει «κάτι» όπως τον βολεύει. Αποτέλεσμα είναι ένας λαβύρινθος ωραίων θεωριών που δυστυχώς δεν καταλήγει πουθενά. Έτσι η Αληθινή Γνώση είναι κρυμμένη και χαμένη από τα μάτια του κόσμου.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.