Υγιεινή διατροφή 4 (η νέα «θρησκεία»)

Οι άνθρωποι έχουν μάθει να υπερβάλλουν σε ότι και αν κάνουν. Μετατρέπουν τα πάντα σε θρησκεία. Λειτουργούν με βάση έναν απίστευτο ψυχολογικό φανατισμό. Δείτε γύρω σας: οπαδοί αθλητικών συλλόγων, οπαδοί πολιτικών κομμάτων, και γενικά οπαδοί κάθε είδους…
Τα καταστήματα υγιεινής διατροφής θησαυρίζουν. Πουλάνε ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ και ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ τρόφιμα σε εξωφρενικές τιμές, ακόμα και για τα μπακάλικα της γειτονιάς. Ήδη οι πολυεθνικές έχουν μπει στην νέα αγορά. Μεγάλες αλυσίδες πωλητών έχουν δημιουργηθεί και δημιουργούνται συνέχεια πουλώντας -σε απίστευτες τιμές- θαυματουργά προϊόντα που «όλα τα σφάζουν-όλα τα μαχαιρώνουν»!
Ποιος εγγυάται ότι τα τρόφιμα αυτά είναι υγιεινά και κυρίως ότι έχουν καλλιεργηθεί χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα; Απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ. Προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να εμπιστευθώ μία ετικέτα (που μπαίνει από μία εταιρεία που θέλει να κερδίσει) επάνω σε ένα προϊόν που διαφημίζεται σαν «οικολογικό» και ως εκ τούτου έχει τιμή πολλαπλάσια αυτής του εμπορίου.
Επίσης, ενώ υπάρχει η ανάγκη να τρεφόμαστε σωστά, κυκλοφοράει κάθε είδους ανοησία μεταμφιεσμένη σε υγιεινή διατροφή».
Διάφορες «σχολές διατροφής», συνήθως ινδικής προέλευσης και συνήθως με δασκάλους ή γκουρού που «γνωρίζουν τα πάντα», υποστηρίζουν εξωφρενικά πράγματα. Τα πιο πρόχειρα και γνωστά παραδείγματα είναι τα παρακάτω:
-Μην τρώτε μέλι!!!
-Μην τρώτε ελαιόλαδο!!!
-Μην τρώτε γαλακτοκομικά.
-Μην τρώτε κρέατα.
-Μην τρώτε ψάρια.
Μπορεί να είσαστε οπαδοί κάποιας από αυτές τις ομάδες και να κουνάτε τώρα το κεφάλι σας με λύπη για την κατάντια μου που δεν γνωρίζω την απόλυτη αλήθεια που γνωρίζετε εσείς.
Τις αντιρρήσεις μου για τις παραπάνω απαγορεύσεις στην επόμενη ανάρτηση (να μην ξεχνάμε και τα κλικ, έτσι;).

2 ἀπαντήσεις στὸ “Υγιεινή διατροφή 4 (η νέα «θρησκεία»)

  1. κάποτε ταξίδεψε ένας φίλος στη Γερμανία… και εκεί τον έπιασε μια κρίση έλκους….
    ο γιατρός που τον είδε του είπε… “στην Ελλάδα έχετε τρία πράγματα που αν τα χρησιμοποιούσατε δεν θα αρρωσταίνατε … το χαμομήλι, το ρόδι και τον κρόκο (Κοζάνης)…. το ρόδι θεραπεύει το έλκος…..

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.