Ψηφίσατε κορόιδα;

Μια παροιμία λέει ότι «μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα». Τίποτε δεν είναι πιο αληθινό από αυτό.

Εδώ και δεκαετίες, από τότε που η ψήφος ήταν υποχρεωτική, προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν πρέπει να απέχετε από τις εκλογές, αλλά να ψηφίζετε και μάλιστα τους «μικρούς» για διαμαρτυρία.

Το πρώτο μέρος είναι απόλυτα σωστό, το δεύτερο όμως μέρος κρύβει μία σημαντική παγίδα που νομίζω ότι βλέπουν ελάχιστοι. Θα σας δώσω ένα αριθμητικό παράδειγμα από τις ΕΘΝΙΚΕΣ Εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στις εκλογές δεν ψήφισε το 37,51% των ψηφοφόρων.

Τα τρία πρώτα κόμματα είχαν ποσοστό 68,83% και συνολικά πήραν 233 βουλευτές σαν να είχαν ποσοστό 76,66%, ενώ θα έπρεπε να έχουν πάρει 206 βουλευτές. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν ποσοστό 31,51%.

Αυτό σημαίνει ότι τα μεγάλα κόμματα ΚΛΕΒΟΥΝ 27 βουλευτές από τα μικρά κόμματα.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσοι ψηφοφόροι πιάστηκαν κορόιδα και ψήφισαν μικρά κόμματα, μόνο και μόνο για να μην ψηφίσουν τα μεγάλα, τελικά τα πριμοδότησαν με 27 ολόκληρους και ζουμερούς βουλευτές, με τους οποίους πέρναγαν (σαν πλειοψηφία) οτιδήποτε τους έλεγαν τα ευρωπαϊκά αφεντικά τους.

Τι θα γινόταν όμως εάν ψήφιζαν όλοι οι ψηφοφόροι και αν όλοι οι δυσαρεστημένοι και όσοι ψήφισαν τα μικρά κόμματα ψήφιζαν λευκό; Τότε στον κατάλογο θα φαινόταν ότι το 37,5% των ψηφοφόρων ψήφισαν λευκό και αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για την υποτιθέμενη δημοκρατία που μας έχουν φορέσει στο κεφάλι εδώ και δεκαετίες.

Από τις 9.947.876 ψήφους ενώ τα τρία μεγάλα κόμματα θα έπαιρναν τις 6.216.427, το άκυρο-λευκό θα «έπαιρνε» 3.731.448 ψήφους. Με λίγα λόγια το «κόμμα» του άκυρου-λευκού θα είχε την πλειοψηφία, κάτι που θα έδειχνε ότι το παρόν πολιτικό σύστημα ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΤΑΙ.

Αλλά αυτό είναι κάτι που το Σύστημα δεν μπορεί να επιτρέψει.

Ίσως να καταλαβαίνετε τώρα γιατί «έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι» και ωρύονται και «σχίζουν τα ιμάτιά τους» για να σας πείσουν να ψηφίζετε τα μικρά κόμματα και ΟΧΙ λευκό για διαμαρτυρία. Γιατί έτσι στηρίζετε αυτούς που σας καταπιέζουν και από πάνω ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι κάνετε κάτι.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.