Φλούδα λεμονιού

Σίγουρα έχετε διαβάσει για τις ιδιότητες της φλούδας του λεμονιού και πώς να την χρησιμοποιείτε σε τσάγια. Προσωπικά την χρησιμοποιώ με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πραγματικά  μου φαίνεται πολύ νόστιμη.
Προτιμάω τα ελληνικά λεμόνια, κυρίως τα παχύφλουδα. Τα εισαγόμενα έχουν πολύ χυμό και καθόλου κουκούτσια, αλλά η φλούδα τους είναι σαν πετσί συγκρινόμενη με τα δικά μας.
Αφού στύψω το λεμόνι, φυλάω την φλούδα στην συντήρηση του ψυγείου με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα πιατάκι. Έτσι ξεραίνεται δυσκολότερα και μπορεί να μείνει εκεί με άνεση δυο-τρεις ημέρες πριν αρχίσει να πανιάζει. Για περισσότερο χρόνο βάλτε τις κομμένες φλούδες στην κατάψυξη.
Όταν θέλω, κόβω την φλούδα σε μικρά κομμάτια και την βάζω στα χόρτα που τρώγω σαν βραδινό. Επίσης την βάζω στην φασολάδα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.
Υποθέτω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί -έτσι ωμή- σε οτιδήποτε φαγητό ταιριάζει με λεμόνι.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...