Ψωνίστε κορόιδα τις Κυριακές

Συνεχίστε να ψωνίζετε τις Κυριακές κορόιδα/πρόβατα/καταναλωτές.
Με ποια δικαιολογία το κάνετε αυτό;
Η πιο προφανής είναι ότι «δεν προλαβαίνετε τις καθημερινές επειδή δουλεύετε».
Αν το καλοσκεφτείτε όμως, δεν είναι ότι δεν προλαβαίνετε λόγω δουλειάς. Δεν προλαβαίνετε λόγω δουλείας.
Ναι! Είσαστε σκλάβοι που τρέχουν όλη την ημέρα για ένα ξεροκόμματο.
Και αντί να διαμαρτυρηθείτε και να πείτε «Όχι, θέλω περισσότερα λεφτά, με λιγότερες ώρες εργασίας», επικροτείτε το Σύστημα.
Έτσι εσείς που είσαστε σκλάβοι για 60 ή 70 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα (αλήθεια θυμάστε ότι πριν μία δεκαετία υπήρχε το σαραντάωρο;), κάνετε άλλους να γίνουν περισσότερο σκλάβοι, αφού φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για υπερωρίες από τους εργοδότες.
Και αν σας φαίνεται «βολικό» να ψωνίζετε στις αργίες, να θυμάστε ότι θα έρθει και η σειρά σας. Σε μερικά χρόνια όλοι σας θα δουλεύετε βάρδιες για ένα ξεροκόμματο, αλλά θα παίρνετε τόσα ώστε να είσαστε «παρά τρίχα ζητιάνοι».
Και επειδή οι δυτικές κυβερνήσεις είναι πολύ χριστιανικές θα εφαρμόζουν κατά γράμμα την ευαγγελική ρήση που λέει «ο μη εργαζόμενος μη εσθιέτω». Γιατί αν νομίζετε ότι θα την γλυτώσετε από το Σύστημα παίρνοντας σύνταξη, σας πληροφορώ ότι είτε δεν θα πάρετε ποτέ σας σύνταξη είτε θα πρέπει να συνεχίσετε να δουλεύετε κάπου γιατί η σύνταξη που θα παίρνετε δεν θα φτάνει ούτε για καφέ.
Βέβαια, ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική γλίτσα θα βρίσκεται στην εξουσία, θα λέει από την καλοπληρωμένη θέση του ότι η οικονομία πάει καλά, ότι βγήκαμε στις αγορές, ότι οι οικονομικοί δείκτες ανεβαίνουν, και κανένας δεν θα θυμάται τους ηλίθιους του Σικάγου που πήγαν και σκοτώθηκαν πριν εκατό τόσα χρόνια για «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ψυχαγωγία».
Συνεχίστε λοιπόν να ψωνίζετε τις Κυριακές κορόιδα καταναλωτές-πρόβατα…

3 ἀπαντήσεις στὸ “Ψωνίστε κορόιδα τις Κυριακές

 1. Γιατί θα πρέπει να καταστρατηγηθεί η αργία της Κυριακής επειδή κάποια μερίδα του πληθυσμού δουλεύει τις Κυριακές; Και εγώ έχω δουλέψει Κυριακές για σχεδόν είκοσι χρόνια.
  Κανονικά (με το παλιό σύστημα προ κρίσης) όποιος δουλεύει Κυριακή παίρνει ένα ρεπό καθημερινή και κάποια έξτρα χρήματα. Έτσι μπορείς να πας να ψωνίσεις ότι θέλεις. Γιατί να γίνει αυτό την Κυριακή; Γιατί θα πρέπει να ισοπεδωθεί ένα από τα ελάχιστα μικρά δικαιώματα που απέμειναν;
  Και τελικά το Σύστημα ΔΕΝ θα δώσει στους εργαζόμενους τις Κυριακές ούτε λεφτά ούτε και ρεπό. Για αυτό να είσαι σίγουρος.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Θα με βρεις εντελώς αντίθετο με αυτό.
  Αν το καλοσκεφτείς, υπάρχουν αναρίθμητοι κλάδοι εργαζομένων που εργάζονται τις Κυριακές (και αργίες), κυρίως για να είστε εσείς ασφαλείς, υγιείς και να μπορείτε να διασκεδάζετε.
  Το ότι θα μου δώσετε κι εμένα την επιλογή να ικανοποιώ ενδεχομένως κάποιες ανάγκες, γιατί είναι τόσο κακό;
  Δουλεύω Κυριακές εδώ και περισσότερα από 9 χρόνια.

  Η σύνδεση του θέματος με τους μισθούς είναι πολύ επικίνδυνη. Το ότι κάποιος εργάζεται την Κυριακή δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να πληρώνεται νομίμως τα ανάλογα. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Πόσο δίκιο έχεις!!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.