Σαλάτα με ιταλικό ραδίκι

Η ζωή έχει τρία συστατικά: φαγητό, ψυχαγωγία (όχι διασκέδαση) και σοβαρά θέματα.

Όσον αφορά το φαγητό μια νόστιμη σαλάτα με ιταλικό ραδίκι γίνεται με τον εξής τρόπο. Κόβετε το ιταλικό ραδίκι όπως κόβετε το μαρούλι. Κόβετε επίσης μπόλικη ντομάτα.

Τα φυλάτε σε τάπερ στο ψυγείο. Έτσι με έναν κόπο μπορείτε να τρώτε τέσσερις ή και πέντε μέρες σαλάτα, γιατί δεν χαλάει με τίποτε.

Το πικρό του ραδικιού συνδυάζεται ευχάριστα με το γλυκό της ντομάτας και με ξύδι. Φάτε μαζί κρητικό παξιμάδι και κρητικιά γλυκιά γραβιέρα ή ότι άλλο θέλετε.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε φλούδα λεμονιού, την οποία είναι έγκλημα να πετάτε, αφού περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Κατά κάποιον τρόπο αποτελεί ένα υγιεινό «ντρέσινγκ» για το χόρτο, αντί για τις χαζές ετοιματζίδικες σάλτσες με μαγιονέζα, κέτσαπ και χημικά που έχουν πλημμυρίσει την αγορά.

Αντί για ιταλικό ραδίκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταμναγκάθι, τζοχούς ή ότι άλλο χόρτο προτιμάτε, αφού σχεδόν όλα τα χορταρικά τρώγονται και ωμά.

Advertisements

2 σχόλια ἐπὶ τοῦ “Σαλάτα με ιταλικό ραδίκι

    • Το πουρί σχηματίζεται ότι και να έχεις, γιατί τα ξύλα ποτέ δεν καίγονται τέλεια. Υπάρχει υγρασία, κόλλες και ρετσίνια. Προσωπικά θα προτιμούσα ξυλόσομπα, εκτός και αν μπορούσα να βάλω μεγάλη σόμπα πέλλετ, η οποία τροφοδοτεί αυτόματα την φωτιά. Φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά δεν έχω δει κάποια από κοντά να δουλεύει.

      Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...