Ουκρανία και επιθετικός καπιταλισμός

Τα γεράκια του καπιταλισμού έχουν ορισμένες μεθόδους για την λεηλασία του πλούτου των χωρών: Ελεύθερη αγορά, δυστυχήματα, πολιτική αναταραχή, ξεκάθαρη και απροσχημάτιστη στρατιωτική εισβολή.
1) Ελεύθερη αγορά. Οι τραπεζίτες και τα διεθνή μονοπώλια, διαφθείρουν με χρήμα τους κυβερνώντες και υπερ-χρεώνουν τις χώρες με ελάχιστο αληθινό αλλά πολύ εικονικό χρήμα. Έπειτα έρχεται το ΔΝΤ και οι «επενδυτές» για να «σώσουν» την χώρα. Και έπειτα ακολουθεί φτώχεια και πείνα δεκαετιών για να ξεχρεωθούν οι σωτήρες».
2) Δυστυχήματα: Όλως περιέργως, σχεδόν το σύνολο των θανάτων προέδρων και πρωθυπουργών στην νότιο Αμερική, οφείλεται σε «ανεξιχνίαστα» αεροπορικά ατυχήματα. Όλως περιέργως όλοι οι πρόεδροι αντιδρούσαν στην αμερικανική πολιτική και πάλι όλως περιέργως οι διάδοχοί τους ενέδιδαν στην αμερικανική «ελεύθερη αγορά».
Τα ΜΜΕ «κάνουν μόκο» για το θέμα και οι σκουπιδοφάγοι καταναλωτές ασχολούνται με το βρακί της κάθε τυχάρπαστης «σελέμπριτι» και το γκολ της ομαδάρας τους.
Επειδή η συνταγή είναι πολύ επιτυχημένη εφαρμόζεται και στην Ευρώπη. Δεν το πιστεύετε; Μόλις πριν μερικά χρόνια στην Ρουμανία έπεσε ένα αεροσκάφος και σκοτώθηκε ολόκληρη η αντι-ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Αυτοί που ανέλαβαν εφάρμοσαν αμέσως φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική. Μόνο ένας ηλίθιος δεν καταλαβαίνει ότι το δυστύχημα ήταν σκόπιμο.
Ακόμα και στο Ελλαντιστάν συνέβη ένα «περίεργο» και χωρίς αιτία δυστύχημα. Θυμάστε τον τραυματισμό του κυβερνητικού στελέχους, όταν το αεροσκάφος άρχισε να κάνει ανεξήγητες βουτιές; Σιγά μη τον θυμόσασταν!
3) Πολιτική αναταραχή: Στην Ουκρανία το κόλπο με τα ατυχήματα προφανώς δεν πιάνει. Οι Ουκρανοί φαίνεται να προσέχουν ιδιαίτερα την ασφάλεια της κυβέρνησής τους.
Έτσι η  «πολιτισμένη» Δύση επιστρατεύει το επόμενο κόλπο. Χρησιμοποιεί έναν «νέο και ελπιδοφόρο» ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος εκμεταλλεύεται την δυσαρέσκεια των πολιτών για την οικονομική κατάσταση.
Ο «ηγέτης» τάζει «λαγούς με πετραχήλια» και οι ηλίθιοι ξεσηκώνονται. Νομίζουν ότι η ΕΕ είναι ο παράδεισος στον οποίο «θα φάνε με χρυσά κουτάλια». Το ίδιο εξάλλου μας υπόσχονταν οι πολιτικοί, και εδώ στο Ελλαντιστάν, όταν ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στην Ευρώπη. Σάμπως αυτό το θυμόσαστε;
Στα ΜΜΕ θα διαβάσετε βαθυστόχαστα κείμενα και αναλύσεις από «έμπειρους» και «καταξιωμένους» δημοσιογράφους και πολιτικούς αναλυτές. Φυσικά το μόνο που δεν θα διαβάσετε είναι ο βασικός λόγος που μερικούς Ουκρανούς τους έπιασε πρεμούρα να μπουν στην εμφανώς κλυδωνιζόμενη οικονομικά, πολιτικά και ηθικά Ενωμένη Ευρώπη. Και είναι φυσικό να μην το πουν, γιατί θα χάσουν την καρέκλα και τον παχυλό μισθό τους.
4) Ξεκάθαρη και απροσχημάτιστη στρατιωτική εισβολή: αυτή μάλλον δεν θα γίνει ποτέ, γιατί οι Ρώσοι δεν θα την επιτρέψουν. Θα είναι πολύ βαρύ για την στρατιωτική ασφάλειά τους να αρχίσουν οι Νατοϊκοί και οι ειδικές δυνάμεις να σουλατσάρουν στην γειτονιά τους. Αφήστε που υπάρχουν και οι βάσεις τους με τα πυρηνικά.
Το τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος στην Ουκρανία δεν το ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω με σιγουριά είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ τα αληθινά γεγονότα.

Μία ἀπάντηση στὸ “Ουκρανία και επιθετικός καπιταλισμός

  1. ότι κι αν έχει γίνει, εγώ εκτιμώ πως στη συνέχεια η κρίση θα εκτονωθεί. Είτε γίνουν άμεσα εκλογές είτε όχι, θα βρεθεί η χρυσή τομή για να ηρεμήσει το πλήθος. Μια υποχώρηση, μια συμφωνία, μια ανακοίνωση.
    Όταν η διπλωματία λειτουργεί, τότε ο λαός ηρεμεί

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.