Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ (Smart-phone και αποτύπωμα)

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν -με χαρωπή διάθεση- πριν μερικές ώρες το νέο τεχνολογικό «επίτευγμα» το οποίο οι πολυεθνικές εταιρίες ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Είναι καλό, ασφαλές, θα μας βοηθάει στον μπελά της σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα ψήνει καφέ, θα λύνει σταυρόλεξα και θα βγάζει τα σκουπίδια έξω. Μιλάμε για μεγάλη διευκόλυνση.
Το σμάρτ-φον σας (και φυσικά θα ακολουθήσουν όλα τα άλλα τεχνολογικά καλούδια, τα λάπ-τοπ ακόμα και οι σταθεροί υπολογιστές) θα αναγνωρίζει το πρόσωπο, την φωνή, το δακτυλικό αποτύπωμα ή την ίριδα του ματιού σας!
Έτσι εσείς πανευτυχείς δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το ελάχιστο μυαλό που έχετε ΑΚΟΜΑ σε λειτουργία, και ο Μεγάλος Αδελφός θα μπορεί να σας ελέγχει παντού. Πότε μπαίνετε και βγαίνετε στο διαδίκτυο, πότε τηλεφωνάτε, πότε βλέπετε πονηρές ταινίες στον υπολογιστή, πότε παραγγέλνετε πίτσα, πότε… πότε… πότε…
Ίσως πείτε ότι και τώρα μπορούν να μας παρακολουθούν, αλλά δεν είναι το ίδιο. Άλλο να έχεις ένα ψευδώνυμο και άλλο όταν μπαίνεις στο διαδίκτυο να γνωρίζουν όλοι τα βιομετρικά σου στοιχεία και τα στοιχεία της ταυτότητάς σου.
Και να είσαστε σίγουροι ότι το Σύστημα θα εφαρμόσει και θα επιβάλλει αμέσως τα νέα κόλπα. Εξάλλου του είναι χρησιμότατα.
Θέλετε ένα απλοϊκό παράδειγμα;
Χρωστάτε στην εφορία. Μόλις προσπαθήσετε να ανοίξετε το σμάρτ-φον σας, αυτό θα κλειδώνει για να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε με κανέναν (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ τον δικηγόρο σας) και μέσω του εντοπισμού θέσης θα έρχεται  η αστυνομία για να σας τσουβαλιάσει.
Αλλά αυτά τα πράγματα είναι κουφά και δεν γίνονται έτσι;

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.