Χημικά στις οδοντόκρεμες

Κυκλοφοράει στο διαδίκτυο μία εξήγηση για την χρωματική σήμανση, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του σωληναρίου της οδοντόκρεμας. Μου την έστειλε μία φίλη με email.
Δεν είχα προσέξει ποτέ αυτήν την λεπτομέρεια. Στο επάνω μέρος της εικόνας βλέπετε τρία χρώματα: μαύρο, κόκκινο και μπλε.

1
Το μαύρο σημαίνει ότι η οδοντόκρεμα είναι τελείως χημική. Το κόκκινο ότι περιέχει και φυτικές ουσίες και το μπλε ότι αποτελείται από καθαρά φυτικές ουσίες. Ή τουλάχιστον έτσι υποτίθεται.
Φυσικά οι εταιρείες έκαναν διάψευση λέγοντας ότι το χρώμα μπαίνει για να το αναγνωρίζει ο οπτικός αισθητήρας παραγωγής και να κόβει το σωληνάριο στο σωστό σημείο. Δεν εξηγούν όμως γιατί υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ χρώματα στην ίδια εταιρεία. Στο κάτω μέρος της εικόνας βλέπετε τρία διαφορετικά σωληνάρια κάποιας εταιρείας. Η διαφορά τους είναι εμφανής. Πιθανόν ακόμα και το διαφορετικό μπλε χρώμα να σημαίνει κάτι.
Γνωρίζοντας τον «όμορφο κόσμο, τον ηθικό, τον αγγελικά πλασμένο» των πολυεθνικών, θα πρέπει να θεωρήσουμε την πληροφορία αληθινή.
Έτσι καλόν θα ήταν να σημειώσετε ποιες οδοντόπαστες έχουν μπλε σήμανση. Προσωπικά καλού-κακού θα αρχίσω να αγοράζω αυτές. Αρκετές τοξίνες μας ταΐζουν καθημερινά. Ας γλυτώσουμε κάτι.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.