Μπορείτε να φουρνίσετε μελιτζάνες, κολοκύθια και ντομάτες.
Η μέθοδος είναι ίδια και στα τρία. Κόβετε σε ροδέλες και τις τοποθετείτε σε ταψί. Έπειτα τους βάζετε λάδι, αλάτι και ρίγανη.
Η μελιτζάνα κόβεται σε φέτες ή στην μέση ανάλογα με το μέγεθος. Όταν τα κομμάτια είναι σχετικά χοντρά μπορείτε να κάνετε σκισίματα για να μπει μέσα το λάδι που θα στάξετε από επάνω. Γίνεται πολύ νόστιμη, αν και η φλούδα μένει λίγο σκληρή. Η γεύση της είναι ανώτερη από την τηγανιτή, τουλάχιστον κατά την γνώμη μου.
Η ντομάτα βγάζει αρκετό ζουμί και ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο ζουμερή θέλετε να είναι. Η ξεροψημένη ντομάτα έχει απίστευτη γεύση.
Το κολοκύθι βγάζει και αυτό αρκετά ζουμιά. Θα πρέπει να κοπεί σε σχετικά λεπτές φέτες και χρειάζεται ψήσιμο για περισσότερη ώρα. Τα μεγάλα κολοκύθια είναι συνήθως πιο νόστιμα.
Γενικά προθερμαίνετε τον φούρνο, βάζετε τα ταψιά και όταν αρχίσει να βγαίνει μυρωδιά χαμηλώνετε στους 160 βαθμούς.
Θα χρειαστεί να πειραματιστείτε για την ώρα και την θερμοκρασία ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο, το πάχος των κομματιών και το πόσο τραγανά τα θέλετε.
Όλα τρώγονται και κρύα από το ψυγείο. Επίσης εάν φτιάξετε πολλά μπορείτε να τα μετατρέψετε σε άλλο φαγητό. Τα ξαναφουρνίζετε με ντομάτα, μπόλικα κρεμμύδια, κιμά και ότι άλλο σας αρέσει.