Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ (Πάρτε μία ιδέα)

Οι ιστορίες και τα βιβλία που κυκλοφορούν για τον Μεγάλο Αδελφό (Μπίγκ Μπράδερ στα νεοελληνικά) είναι πολλές. Γίνονται επίσης και πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο για το θέμα.
Και υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα αδιαφορείτε γιατί «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» ή θα θεωρείτε το θέμα βλακείες. Και θα μιλάτε για θεωρίες συνομωσίας και για βλάκες που ασχολούνται με παραμύθια.
Όμως οι πραγματικοί βλάκες είναι αυτοί που νομίζουν ότι «δεν τρέχει τίποτε», όχι γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά γιατί αυτό πιστεύουν μέσα από τα περιορισμένα ενδιαφέροντά τους. Και το χειρότερο συναινούν γιατί τρώνε το παραμύθι ότι «αυτό είναι το σωστό».
Για αυτό θα προσπαθήσω να κάνω μια περιγραφή του συστήματος του Μεγάλου Αδελφού.
Για λόγους που αυτοί την στιγμή δεν θα αναφερθούν, γίνεται μία προσπάθεια για την δημιουργία ενός τεράστιου και παγκόσμιου συστήματος επιτήρησης, το οποίο θα μας παρακολουθεί ΠΑΝΤΟΥ.
Η δικαιολογία που δίνεται συνήθως στα διάφορα βήματα που ακολουθούνται είναι η ασφάλεια. Θα εφαρμόζεται από την Αστυνομία (σε βοηθητικό ρόλο) και ΚΥΡΙΩΣ από ιδιωτικές εταιρίες (τις γνωστές σεκιούριτι και τους σεκιουριτάδες). Και η «ασφάλεια» ήρθε στην Ελλάδα. Στην τηλεόραση διαφημίζεται μία καινούρια εταιρεία που στόχο της έχει να διαφυλάξει το «πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας», για την οποία θα ακούτε όλο και πιο τακτικά στις διαφημίσεις και στις εκπομπές.
Η ασφάλεια του Μεγάλου Αδελφού θα στηρίζεται φυσικά στο κράτος, αλλά και στον ιδιωτικό στρατό των εταιρειών και στην τεχνολογία.
Ο στρατός θα αποτελείται από πρώην αστυνομικούς, πρώην στρατιωτικούς, άνδρες των ειδικών δυνάμεων κλπ, ενώ μετά από μερικά χρόνια όλοι αυτοί θα είναι οπλισμένοι «μέχρι τα δόντια». Η «ασφάλεια» βλέπετε…
Η τεχνολογία η οποία υπάρχει ήδη και εν μέρει χρησιμοποιείται έχει πολλές μορφές. Θα πρέπει να γραφτούν ολόκληρα κατεβατά για την απλή αναφορά σε αυτήν. Για αυτόν τον λόγο σας προτείνω να πάτε να δείτε το νέο έργο που παίζεται τώρα: το Elysium (Ηλύσια Πεδία).
Εκεί θα δείτε κυριολεκτικά τα πάντα:
-Έξυπνες σφαίρες
-Ρομπότ-αστυνόμους
-Κάμερες
-Συστήματα αναγνώρισης προσώπου
-«Έξυπνο» λογισμικό
-Drones  (ιπτάμενες συσκευές επιτήρησης που χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία σε ΗΠΑ και Αγγλία).
-Εξωσκελετούς που ίσως να χρησιμοποιούνται ήδη από τον αμερικανικό στρατό.
-Εμφυτεύματα DNA
-Ηλεκτρονικά εμφυτεύματα για σύνδεση με υπολογιστές.
Η συνέχεια σε επόμενο άρθρο.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.