ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΜΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8. ΤΟ ΞΕΔΙΠΛΩΜΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9. ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ10. ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΕΦΆΛΑΙΟ 12. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14. ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι ο φυσικός θάνατος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η παύση όλων των οργανικών λειτουργιών, η μη λειτουργία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι υπάρχει μετά τον θάνατο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο θάνατος είναι βαθειά συμβολικός. Ανακαλύπτοντας το τι είναι ο θάνατος στον εαυτό του θα γνωρίσουμε το μυστικό της ζωής. Εκείνο που συνεχίζει πιο πέρα από το μνήμα μπορεί να γίνει γνωστό μόνο από ανθρώπους με ξύπνια συνείδηση. Εσείς είστε κοιμισμένος και γι’ αυτό αγνοείτε εκείνο που βρίσκεται πιο πέρα από τον θάνατο. Θεωρίες υπάρχουν πολλές, κάθε ένας μπορεί να διαμορφώσει την γνώμη του, αλλά το σημαντικό είναι να πειραματιστούμε σε απ’ ευθείας μορφή αυτό που ανήκει στα μυστήρια του υπέρτάφου. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι μέσα στο υπέρ αυτής της μεγάλης φύσης ζουν οι ψυχές των αποθανόντων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί υπάρχει ο φόβος του θανάτου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο φόβος του θανάτου οφείλεται στην άγνοια, πάντα φοβάται κανείς αυτό που αγνοεί. Όταν η συνείδηση ξυπνάει η άγνοια εξαφανίζεται και τότε ο φόβος προς το άγνωστο παύει να υπάρχει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το φυσικό σώμα ξέρουμε ότι αποσυντίθεται στον τάφο μετά τον θάνατο, τι συμβαίνει ή που πηγαίνει η ψυχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ψυχή των αποθανόντων συνεχίζει στις ανώτερες διαστάσεις της φύσης. Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι οι αποσαρκωμένοι μπορούν να δουν τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια, τα ποτάμια, τις κοιλάδες, τα βουνά, ακριβώς όπως και εμείς, αλλά σε πιο λαμπρή μορφή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι αφού ζήσουμε μια ζωή κακίας και ακολασίας, αν μετανοήσουμε κατά την στιγμή του θανάτου, μπορεί να σωθεί η ψυχή μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τον ανάξιο όλες οι πόρτες είναι κλειστές, εκτός από μία, αυτήν της μετάνοιας. Είναι σαφές ότι αν μετανοήσουμε ακόμα κι’ αν είναι την τελευταία στιγμή θα μπορέσουμε να βοηθηθούμε με σκοπό να διορθώσουμε τα λάθη μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί μετά τον θάνατο ερχόμαστε σαν φαντάσματα σ’ αυτόν τον κόσμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι καλό να ξέρουμε ότι μέσα σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχει ένα παράλληλο σύμπαν, περιοχές μιας τέταρτης διάστασης όπου ζουν οι αποθανόντες, αυτός ο σαφώς αόρατος κόσμος παρεμβάλλεται στον δικό μας χωρίς να συγχέεται.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Που πηγαίνει η ψυχή ενός ανθρώπινου όντος που αυτοκτονεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι αυτόχειρες υποφέρουν πολύ μετά την αποσάρκωση, ζουν εδώ και τώρα στην περιοχή των νεκρών και θα πρέπει να επιστρέψουν σε μια νέα μήτρα και να ξαναγεννηθούν σ’ αυτήν την κοιλάδα των δακρύων και να πεθάνουν ενάντια στην θέλησή τους όταν φτάσουν ξανά στην ηλικία στην οποία αυτοκτόνησαν, ίσως σε στιγμές κατά τις οποίες βρίσκονται πολύ ενθουσιασμένοι με την ζωή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι το ίδιο πνεύμα και ψυχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένα πνεύμα ΕΙΝΑΙ, μια ψυχή ΚΑΤΕΧΕΤΑΙ. Είναι λοιπόν διαφορετικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα ζώα και τα φυτά έχουν ψυχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουν. Οι φυτικές ψυχές είναι γνωστές σε όλους τους παγκόσμιους θρύλους με τα ονόματα Νεράιδες, κλπ. Οι ζωικές ψυχές είναι αθώα πλάσματα. Ας θυμηθούμε την λέξη ANIMAL (ΖΩΟ), αν αφαιρέσουμε το τελευταίο γράμμα «L», μένει το εξής: ANIMA (ΨΥΧΗ).
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει κάποια ανώτερη δίκη μετά τον θάνατο και ποιος την κάνει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά το θάνατο πρέπει να αναθεωρήσουμε την ζωή που μόλις πέρασε, την ξαναζούμε σε αναδρομική μορφή, με την νοημοσύνη και την καρδιά. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η αναδρομή, τότε πρέπει να παρουσιαστούμε μπροστά στους Δικαστές του Θεού, στους Αγγέλους του Νόμου που οι ανατολίτες ονομάζουν: ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ, αυτοί θα μας δικάσουν σύμφωνα με τις πράξεις μας και από αυτήν την δίκη, μπορεί να βγει η απόφαση να επιστρέψουμε ξανά σε μια νέα μήτρα για να ξαναγεννηθούμε σ’ αυτόν τον κόσμο αμέσως, ή να περάσουμε μια εποχή διακοπών στους κόσμους του φωτός και της ευτυχίας ή τέλος να αναγκαστούμε να μπούμε στο εσωτερικό της γης όπου βρίσκονται οι κολάσιοι κόσμοι με όλες τους τις λύπες και τις πίκρες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν ένα παιδί πεθαίνει στην γέννα, που πηγαίνει η ψυχή του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γραμμένο είναι ότι οι ψυχές των παιδιών μπαίνουν στο Λίμπο, την περιοχή των νεκρών, όμως αργότερα θα επιστρέψουν σε μια νέα μήτρα και θα ξαναγεννηθούν σ’ αυτόν τον κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε τι οφείλεται το ότι πεθαίνουν στην γέννα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οφείλεται στον νόμο του πεπρωμένου, γονείς που χρειαζόταν να περάσουν από αυτό το σκληρό μάθημα, που σε περασμένες υπάρξεις υπήρξαν σκληροί με τα παιδιά τους και με αυτά τα βάσανα καλυτερεύουν, μαθαίνουν να αγαπούν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Βοηθάνε την ψυχή οι λειτουργίες που γίνονται γι’ αυτήν μετά τον θάνατο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οποιαδήποτε τελετουργία βοηθάει τις ψυχές των αποθανόντων, είναι σαφές ότι οι ικεσίες των πενθούντων προσφέρουν παρηγοριά στις ψυχές των νεκρών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί κατά την στιγμή του θανάτου μερικοί κλαίνε, άλλοι τραγουδάνε και άλλοι χαμογελάνε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή η ερώτηση διαιρείται σε τρείς φάσεις: Πρώτον: γραμμένο είναι ότι κανείς γεννιέται κλαίγοντας και πεθαίνει κλαίγοντας. Δεύτερον: Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ετοιμοθάνατος τραγουδάει ενθυμούμενος ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος και Τρίτον: Συμβαίνει να χαμογελούν, (αν και αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο) πιθανά ενθυμούμενοι ευχάριστες σκηνές της ύπαρξής τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος διατάζει την ψυχή να βγει από το σώμα για να μπορέσει να θαφτεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά τις στιγμές που ο ετοιμοθάνατος βγάζει την τελευταία του ανάσα, παρίσταται στο νεκροκρέβατο ένας Άγγελος του Θανάτου, υπάρχουν λεγεώνες από αυτούς. Ο νεκρικός Άγγελος κόβει το ασημένιο κορδόνι ή κλωστή της ζωής που συνδέει την ψυχή με το φυσικό σώμα. Ο ετοιμοθάνατος συνήθως βλέπει αυτόν τον άγγελο με μορφή φαντάσματος και το δρεπάνι με το οποίο τον παρουσιάζουν είναι βέβαια πραγματικό, αυτό το εργαλείο της δουλειάς τους χρησιμεύει ακριβώς για να μπορεί αυτή η Θεότητα να κόβει την κλωστή της ύπαρξης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι τρώνε και με τι πληρώνουν οι αποθανόντες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εδώ στο Μεξικό εμείς έχουμε την ημέρα των νεκρών, στις 2 Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Αυτή την ημέρα οι άνθρωποι επισκέπτονται τα νεκροταφεία, βάζουν αναμμένα κεριά στα μνήματα και σε πιάτα, χύτρες, ποτήρια, κλπ., εκείνα τα τρόφιμα και τα ποτά που άρεσαν πιο πολύ στους αποθανόντες όταν ζούσαν. Είναι συνήθεια πολλών ανθρώπων να τρώνε μετά αυτά τα περισσεύματα και οποιοσδήποτε έχει λίγη ψυχική ευαισθησία, μπορεί να προσέξει ότι λείπει από αυτές τις λιχουδιές η «ζωτική αρχή». Οι απλοί άνθρωποι θεωρούν, και με δίκαιο λόγο, ότι το πεθαμένο αγαπημένο ον τρέφεται με αυτά τα εδέσματα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πραγματικά οι πεθαμένοι τρώνε, όχι το φυσικό μέρος, αλλά το αντιληπτό από την διόραση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε κάθε φυσική τροφή υπάρχουν αιθέριες τροφές, που εύκολα αφομοιώνουν οι μακαρίτες.
Οι αποσαρκωθέντες μπορούν να επισκεφθούν ένα εστιατόριο του φυσικού κόσμου, θα χαιρετίσουν τους ζωντανούς και το υποσυνείδητο των ζωντανών θα τους απαντήσει, θα ζητήσουν φαγητό και είναι φανερό ότι το εσωτερικό Εγώ των ιδιοκτητών του εστιατορίου θα φέρει στο τραπέζι νοητικές μορφές όμοιες με τα πιάτα και τις τροφές που καταναλώνονται στο κατάστημα, ο αποσαρκωμένος καθισμένος στο τραπέζι, θα φάει από αυτά τα «λεπτά πιάτα», τα φτιαγμένα με ουσία του νοητικού κόσμου και θα πληρώσει με «νοητικά νομίσματα», μετά θα φύγει από το εστιατόριο. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες είναι φανερό ότι οι νεκροί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι ζωντανοί και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει αναπτύξει την διόραση και τις άλλες ικανότητες της ψυχής.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Που κατοικούν οι πεθαμένοι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι πεθαμένοι κατοικούν τις πρώτες μέρες στο σπίτι που πέθαναν ή στην κλινική ή το νοσοκομείο που πέθαναν και μετά, μιας και θα πρέπει να ξαναζήσουν την ζωή που μόλις ολοκλήρωσαν, είναι σαφές ότι θα μείνουν σε εκείνα τα μέρη που κατοίκησαν παλαιότερα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως ντύνονται οι μακαρίτες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως συνήθιζαν να ντύνονται όταν ζούσαν, συνήθως ντύνονται με τα ίδια ρούχα με τα οποία τους έθαψαν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως διασκεδάζουν οι μακαρίτες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι σαφές ότι ο μέθυσος θα συνεχίσει να κείται στις καντίνες, ο σκηνοθέτης στους κινηματογράφους, ο χαρτοπαίκτης στις λέσχες, η ιερόδουλη εκεί που ζούσε και ο ακόλαστος εκεί επίσης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ήλιος φωτίζει τους μακαρίτες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ήλιος που φωτίζει τους ζωντανούς είναι ο ίδιος που φωτίζει τους νεκρούς, μόνο που αυτοί βλέπουν τα χρώματα που βρίσκονται πιο πέρα από το ηλιακό φάσμα. Εκείνοι βλέπουν χρώματα που δεν αντιλαμβάνεται ο φυσικός αμφιβληστροειδής των θνητών ανθρώπων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πλένονται οι μακαρίτες και με τι νερό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι φανερό ότι πλένονται με τα ίδια νερά που πλένονται και οι ζωντανοί, μόνο που εκείνοι χρησιμοποιούν το νερό της τέταρτης διάστασης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν πιο γρήγορα από άλλους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που προσκολλούνται υπερβολικά στον κόσμο και είναι σαφές ότι δεν θέλουν να φύγουν από αυτόν και καθυστερούν σε αγωνία πολλές ώρες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ελπίδα έχουν οι μακαρίτες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το θέμα των ελπίδων είναι πολύ ποικίλο, εξαρτάται από την ποιότητα του νεκρού. Η μεγαλύτερη ελπίδα ενός φιλάργυρου, ακόμα και μετά τον θάνατο, είναι να αποκτήσει περισσότερα πλούτη, αφού έχει την συνείδηση κοιμισμένη, η μεγαλύτερη ελπίδα ενός ερωτευμένου ανθρώπου θα είναι λοιπόν, να κατακτήσει γυναίκες που να τον θαυμάζουν, που να τον αγαπούν, που να τον λατρεύουν, η μεγαλύτερη ελπίδα ενός βαθειά θρησκευόμενου ανθρώπου, θα είναι να μπει στις άφατες περιοχές του Φωτός, κλπ., κλπ., κλπ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ψάχνει η ψυχή μετά την εγκατάλειψη του σώματος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ψυχή ψάχνει αυτό που θέλει, η μητέρα ψάχνει το γιό της και μερικές φορές γίνεται ορατή, ο σύζυγος ψάχνει την σύζυγό του, αν την αγαπούσε και αυτός που αφήνει θαμμένους θησαυρούς, θα τους ψάχνει στα μέρη που άφησε τα πλούτη του, κλπ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι μακαρίτες έχουν αρχές όπως στον φυσικό κόσμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρχές υπάρχουν σε όλες τις γωνιές του Σύμπαντος, τόσο στους ζωντανούς όσο και στους νεκρούς, για παράδειγμα, οι αρχές των χαμένων ψυχών που ζουν στην Άβυσσο θα είναι οι ίδιοι οι δαίμονες, οι αρχές των Άφατων, θα είναι όσοι βρίσκονται πάνω από αυτούς στην ιεραρχική κλίμακα, αλλά καθώς οι άνθρωποι έχουν την συνείδηση κοιμισμένη, είναι σαφές ότι συνεχίζουν να σέβονται τις αρχές που υπάρχουν στον φυσικό κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως βλέπουν οι νεκροί τον κόσμο των ζωντανών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτοί βλέπουν τους ίδιους δρόμους, τις ίδιες πόλεις και τους ανθρώπους ακριβώς σαν να ήταν ζωντανοί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ο μακαρίτης δεν παίρνει είδηση ότι είναι νεκρός;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο μακαρίτης συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι ζωντανός γιατί έχει την συνείδηση κοιμισμένη και χρειάζεται πολύ προσπάθεια να τους κάνεις να πιστέψουν ότι δεν ανήκουν πια στον κόσμο των ζωντανών. Καθώς βλέπουν όλα τα πράγματα απόλυτα όμοια όπως τα έβλεπαν ζωντανοί, είναι σαφές ότι δεν υποπτεύονται ότι έχουν πεθάνει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τι ασχολούνται οι μακαρίτες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι άνθρωποι όταν έχουν πεθάνει συνεχίζουν να ασχολούνται με τα ίδια καθήκοντα που είχαν όταν ζούσαν, μιας και δεν υποψιάζονται ότι έχουν πεθάνει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένας μακαρίτης μπορεί να πάει όπου θέλει, όπως έκανε όταν ζούσε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι μακαρίτες έχουν απόλυτη ελευθερία να πηγαίνουν σε όλες τις περιοχές του διαστήματος και να επισκέπτονται όλα τα μέρη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τι φως φωτίζονται οι μακαρίτες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φωτίζονται με το αστρικό φως, αυτό το φως είναι μια φωτιά που αποκολλήθηκε από το ΝΙΜΠΟ του ήλιου και στερεώθηκε στην γη από την δύναμη της βαρύτητας και το βάρος της ατμόσφαιρας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αισθανόμαστε κάποιον πόνο όταν πεθαίνουμε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο θάνατος είναι επίπονος για τους νέους και θαυμάσιος για τους γέρους. Αυτό είναι παρόμοιο με ένα φρούτο, όταν είναι ώριμο πέφτει από το ίδιο του το βάρος, αλλά όταν είναι πράσινο δεν πέφτει και θα μπορούσαμε να πούμε ότι υποφέρει από το ξεκόλλημα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά το θάνατο μπορεί κανείς να αναγνωρίσει το σώμα του στον τάφο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορούν να το δουν, αλλά δεν το αναγνωρίζουν γιατί καθώς έχουν την συνείδηση κοιμισμένη ποτέ δεν πιστεύουν ότι αυτό είναι το δικό τους σώμα και σκέπτονται ότι πρόκειται για το σώμα άλλου ανθρώπου!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν κάποιο άτομο έπαιρνε είδηση ότι πέθανε, θα μπορούσε να ξαναμπεί στο σώμα πριν το θάψουν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά το κόψιμο της κλωστής της ζωής, δεν είναι πια δυνατόν να μπούμε στο σώμα μας, σ’ αυτήν την περίπτωση, αν το άτομο ήταν συνειδητό του ότι πραγματικά πέθανε πια ή θα τρόμαζε τρομερά ή θα χαιρόταν, όλα εξαρτώνται από την ηθική φύση του μακαρίτη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι παρηγοριά έχει η ψυχή όταν πεθαίνει το σώμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η παρηγοριά των πεθαμένων είναι η προσευχή των πενθούντων, πρέπει να προσευχόμαστε για τους πεθαμένους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Για να πεθάνει κανείς έχει την ώρα, την ημέρα και το λεπτό του ορισμένα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε άτομο που έρχεται σ’ αυτόν τον κόσμο λαμβάνει ένα κεφάλαιο από ζωτικές αξίες, όταν αυτό το κεφάλαιο τελειώνει επέρχεται ο θάνατος. Είναι καλό να διευκρινίσουμε ότι μπορούμε να αποταμιεύουμε αυτές τις αξίες και έτσι να μακρύνουμε την ζωή μας. Εκείνοι που δεν ξέρουν να αποταμιεύουν τις ζωτικές αξίες αποσαρκώνονται πιο γρήγορα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένας νεκρός μπορεί να πάρει έναν ζωντανό στον κόσμο των νεκρών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς οι Γνωστικοί μαθαίνουμε να βγαίνουμε από το φυσικό σώμα με την θέλησή μας, τότε μπορούμε να επισκεφτούμε τον κόσμο των νεκρών, και οι μακαρίτες μπορούν επίσης να πάρουν σε μερικές περιπτώσεις τις ψυχές των φίλων τους, αυτό συμβαίνει ειδικά κατά την διάρκεια του ύπνου, αλλά πρέπει να επιστρέψουν στον φυσικό κόσμο όταν ξυπνήσουν από τον κανονικό ύπνο, αυτό σημαίνει ότι η επίσκεψη στον κόσμο των νεκρών γίνεται κατά την διάρκεια του ύπνου του σώματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον κόσμο των νεκρών υπάρχουν αεροπλάνα, αυτοκίνητα και τρένα όπως στον φυσικό κόσμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλες οι εφευρέσεις που υπάρχουν στον φυσικό κόσμο έρχονται ακριβώς από την περιοχή των νεκρών, αυτές οι κατασκευές κατά βάθος είναι νοητικές μορφές που οι αποσαρκωμένοι μπορούν να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να ψηλαφήσουν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι εννοούμε σαν επιστροφή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι κοινοί και συνηθισμένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν σαν επιστροφή το ξαναπέρασμα σε μια νέα μήτρα, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ξαναενσωματωθούμε σε έναν νέο ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι περιττό να ειπωθεί ότι όταν επιστρέφουμε ξαναγεννιόμαστε και ξαναϋπάρχουμε με την ίδια μορφή και τον ίδιο τρόπο που ζούμε στην παρούσα ύπαρξή μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δεν θυμόμαστε τίποτα από τις περασμένες μας ζωές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι άνθρωποι δεν θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους γιατί έχουν την συνείδηση κοιμισμένη, αν την είχαν ξύπνια είναι σαφές ότι θα θυμούνταν τις περασμένες τους ζωές.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι αυτοί που επιστρέφουν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσο κάποιος έχει δυνατότητες σωτηρίας, μπορεί να επιστρέψει σε μια νέα μήτρα και να ξαναντυθεί με ένα νέο φυσικό σώμα, ωστόσο όταν η περίπτωση είναι χαμένη, όταν έχουμε γίνει αποφασιστικά μοχθηροί, όταν πια καμιά τιμωρία δεν χρησιμεύει, τότε είναι σαφές ότι δεν επιστρέφουμε πια, δεν μας δίνεται νέο σώμα και μπαίνουμε στους κολάσιους κόσμους όπου ακούγεται μόνο το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως μπορούμε να αποδείξουμε ότι επιστρέφουμε σε αυτόν τον κόσμο πάλι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επιστροφή σε αυτόν τον κόσμο μετά τον θάνατο για μερικούς είναι άλλη μια θεωρία, για άλλους ένα δόγμα, μια γελοιότητα, μια πρόληψη ή μια πεποίθηση, αλλά για εμάς που θυμόμαστε τις περασμένες μας ζωές, η επιστροφή είναι ένα γεγονός, αυτό σημαίνει ότι μόνο ενθυμούμενοι τις προηγούμενες υπάρξεις μας, θα μπορέσουμε να αποδείξουμε την ωμή πραγματικότητα της επανενσωμάτωσης ή επιστροφής σ’ αυτήν την κοιλάδα των δακρύων, ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι είναι δυνατόν να θυμηθούμε τις περασμένες μας ζωές μόνο ξυπνώντας συνείδηση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ήρθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο ξανά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επιστρέφουμε σε αυτόν τον κόσμο με τον σκοπό να γίνουμε τέλειοι, επειδή δυστυχώς είμαστε αμαρτωλοί και χρειαζόμαστε να εξαλείψουμε τα λάθη μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι αυτό που επιστρέφει σ’ αυτόν τον κόσμο από τα ανθρώπινα όντα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που επιστρέφει σ’ αυτόν τον κόσμο είναι η ψυχή του αποθανόντος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα ζώα και τα φυτά έχουν κι αυτά επίσης την επιστροφή τους σ’ αυτόν τον κόσμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ψυχές των φυτών, των ζώων και των πετρωμάτων είναι τα στοιχειώδη της φύσης, και αυτά επίσης επιστρέφουν σ’ αυτόν τον κόσμο σε συνεχή μορφή, για παράδειγμα, αν ένα φυτό ξεραίνεται και πεθαίνει, το στοιχειώδες αυτού του φυτού ξαναγεννιέται σε άλλο φυτό, αν πεθάνει ένα ζώο, το στοιχειώδες αυτού του πλάσματος επιστρέφει σε έναν νέο ζωικό οργανισμό, κλπ., κλπ., κλπ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει το πεπρωμένο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε ψυχή είναι ο κατασκευαστής του ίδιου της του πεπρωμένου, αν κάποιος δρα καλά, τότε λαμβάνει καλή τύχη και αν κάνει κακά έργα, ξαναγεννιέται σε αυτόν τον κόσμο για να υποφέρει και να πληρώσει όλα όσα χρωστάει, τώρα εξηγηθεί γιατί μερικοί γεννιούνται σε πουπουλένια παπλώματα και άλλοι στην δυστυχία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να θυμηθώ τις περασμένες μου ζωές, αλλά καθώς έχω την συνείδηση κοιμισμένη, με ποιόν τρόπο θα μπορούσα να την ξυπνήσω;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακολουθώντας το μονοπάτι της αγιότητας, είναι ο δρόμος για να ξυπνήσουμε συνείδηση. Εξάλειψε τα λάθη σου, μετανόησε για τις κακές σου πράξεις, γίνε αγνός στην σκέψη, στον λόγο και στα έργα, εγώ σου εγγυώμαι ότι όταν θα έχεις φτάσει την πργματική αγιότητα η συνείδησή σου θα έχει ξυπνήσει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί πολλοί δεν πιστεύουμε ότι έχουμε υπάρξει σε προηγούμενες ζωές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μερικοί άνθρωποι δεν το πιστεύουν αυτό απλά γιατί δεν θυμούνται τις περασμένες τους ζωές και πραγματικά δεν τις θυμούνται γιατί έχουν την συνείδηση εντελώς κοιμισμένη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς κύριε θυμάστε τις περασμένες σας υπάρξεις; Έχετε διαπιστώσει εσείς ότι υπάρχει η επιστροφή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι σαφές ότι αν δεν θυμόμουν τις προηγούμενες ζωές μου ούτε που θα τολμούσα να υπερασπιστώ με τόσο πάθος την διδασκαλία της επιστροφής, ευτυχώς θυμάμαι με απόλυτη ακρίβεια όλες τις ζωές που είχα στον πλανήτη γη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσες φορές μπορεί κάποιος να επιστρέψει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γραμμένο είναι με χρυσά γράμματα στο Βιβλίο της Ζωής ότι επιστρέφει κανείς σε αυτόν τον κόσμο 108 φορές.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί μερικά ανθρώπινα όντα επιστρέφουμε σαν άνδρες και άλλα σαν γυναίκες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα εξαρτώνται από τα συμβάντα της ζωής, μερικές φορές πρέπει να επιστρέψουμε σε γυναικείο σώμα και άλλες σε ανδρικό, αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τις πράξεις των προηγούμενων ζωών μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί λέγεται ότι αν φερόμαστε άσχημα στα ζώα μπορεί κάποιος να επιστρέψει σαν άλογο, σκύλος ή γάτος, κλπ.;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι χαμένες ψυχές εισέρχονται στους κολάσιους κόσμους, εκεί, όπως λένε οι άγιες γραφές, περνούν από τον δεύτερο θάνατο, είναι μετά από αυτόν τον θάνατο που οι καταδικασμένες ψυχές μένουν ελεύθερες από κάθε κηλίδα, τότε μπορούν να επιστρέψουν σε αυτόν τον κόσμο, εξελίσσονται ανοδικά σαν ορυκτά στοιχειώδη ανεβαίνοντας μετά στην φυτική κατάσταση, έπειτα ξαναενσωματώνονται σε ζωικούς οργανισμούς και πιο αργά, θα ξανακατακτήσουν την ανθρώπινη κατάσταση που έχασαν παλαιότερα, όταν φτάσουν σε αυτό το ύψος τους αναθέτουν ξανά 108 ζωές, με το σκοπό να γίνουν τέλειοι, όμως αν αποτύχουν ξανά, επαναλαμβάνεται πάλι η ίδια διαδικασία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε τι οφείλεται που όταν βρίσκεται σε συγκεκριμένα μέρη κανείς έχει την αίσθηση ότι τα ξέρει ήδη πολύ καλά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στο ότι σε περασμένες υπάρξεις ήμασταν σε αυτά τα μέρη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσες ευκαιρίες υπάρχουν για να επιστρέψουμε σαν ανθρώπινα όντα; Πόσες σαν ζώο; Πόσες σαν φυτό; Και πόσες σαν ορυκτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επιστροφή σαν ανθρώπινα όντα είναι ήδη σωστά υπολογισμένο σε 108 φορές, αλλά η επιστροφή σε φυτικούς ή ζωικούς οργανισμούς ή απλά σαν ορυκτά στοιχειώδη, δεν έχει έναν ακριβή αριθμό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι δυνατόν να περάσουμε από το φυτικό βασίλειο στο ανθρώπινο, ή από το ζωικό στο ορυκτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από το φυτικό βασίλειο περνάμε στο ανθρώπινο, αλλά μέσα από το ζωικό, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πηδήξουμε γιατί «η φύση δεν κάνει άλματα». Αν το ζωικό στοιχειώδες εκφυλιστεί, τότε εξελίσσεται καθοδικά, οπισθοχωρεί, μέχρι την ορυκτή κατάσταση περνώντας προηγουμένως φυσικά από την φυτική κατάσταση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποια διάσταση βρίσκονται τα ονομαζόμενα στοιχειώδη του φυτικού και του ορυκτού βασιλείου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα στοιχειώδη πλάσματα ζουν στην τέταρτη διάσταση της φύσης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαστε τα ίδια ανθρώπινα όντα από τους αρχαίους καιρούς αυτά που επιστρέφουμε ή μερικοί εξαφανίζονται οριστικά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η τωρινή ανθρωπότητα είναι πολύ παλιά, επιστρέφει σε αυτόν τον κόσμο εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα ανθρώπινο όν αφού πεθάνει για να του δώσουν ξανά σώμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό εξαρτάται από το πεπρωμένο του καθ’ ενός, μερικοί ξαναγεννιούνται αμέσως και άλλοι καθυστερούν πολύ χρόνο για να ξαναεπιστρέψουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένας μαθητευόμενος που έχει αρχίσει να ξυπνά συνείδηση, όταν πεθάνει μπορεί να πάρει είδηση την διαδικασία της επιστροφής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όποιος ξυπνά συνείδηση δεν χρειάζεται να περιμένει την στιγμή του θανάτου για να θυμηθεί τις περασμένες ζωές, μπορεί να τις θυμηθεί εν ζωή, εδώ και τώρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρεί η Γνώση σωστό το γεγονός ότι εκατομμύρια ανθρώπινα όντα ζουν στην πιο απόλυτη άγνοια σχετικά με την ανοδική εξέλιξη, την επιστροφή, την αυτοπραγμάτωση και το ξύπνημα της συνείδησης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς οι Γνωστικοί θεωρούμε άδικο το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί κήρυκες, ή καλύτερα θα λέγαμε, απεσταλμένοι σε αρκετή ποσότητα, ώστε να πάνε τις διδασκαλίες παντού, όμως δεν έχουμε το φταίξιμο για όλο αυτό, αυτό που συμβαίνει είναι ότι την ανθρωπότητα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διασκεδάζει, να αποκτά χρήματα και να παραδίδεται στις απολαύσεις, αν οι άνθρωποι καταλάβαιναν περισσότερο θα ενδιαφέρονταν για αυτές τις διδασκαλίες και θα τις διέδιδαν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι ο δεύτερος θάνατος και τι έχει να κάνει με την επιστροφή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο δεύτερος θάνατος σημαδεύει το τέλος των ζωικών μας παθών στους κολάσιους κόσμους, αυτό σημαίνει ότι επιτέλους οι καταδικασμένοι, οι χαμένοι, φτάνουν στην πρωταρχική αγνότητα και όταν συμβεί αυτό, βγαίνουν από τις κολάσιες αβύσσους, οι οποίες υπάρχουν μέσα στο εσωτερικό της γης. Τότε, όπως ήδη είπαμε, αυτές οι ψυχές εξελίσσονται ανοδικά πάλι από την πέτρα μέχρι τον άνθρωπο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέχρι πότε θα είναι δυνατόν η ανθρωπότητα να μπορεί να καταλάβει τον λόγο αυτών των επιστροφών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ανθρωπότητα θα μπορεί να καταλάβει τον λόγο της επιστροφής όταν καταφέρει το ξύπνημα της συνείδησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί οι άνθρωποι γεννιούνται και πεθαίνουν και ξαναεπαναλαμβάνουν τα ίδια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν, όπως λέτε, τα ίδια, αναφέρομαι στον Νόμο της Υποτροπής. Σε κάθε ζωή ξαναεπαναλαμβάνουμε όλα όσα κάναμε στην προηγούμενη, όμως υπομένουμε και τις επιπτώσεις από τα καλά και τα κακά που κάναμε στην περασμένη ζωή, αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, επανάληψη δραμάτων, σκηνών, ερώτων, συναντήσεις με τους ίδιους ανθρώπους ξανά, κλπ, κλπ, κλπ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι να κάνουμε για να ξεφύγουμε από τόσες επαναλήψεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόνο αν αγιοποιηθούμε μπορούμε να απελευθερωθούμε από τον Νόμο της Υποτροπής.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος μας στέλνει να πάρουμε ξανά φυσικό σώμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε αυτόν τον κόσμο μας στέλνουν οι Άγγελοι του Πεπρωμένου, αυτοί έχουν σημειωμένες στα βιβλία τους τις καλές και τις κακές μας πράξεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μετά τον θάνατο του σώματος, η ψυχή πηγαίνει στον ουρανό, όπως λένε πολλές θρησκείες, Γιατί δεν μένει εκεί καλύτερα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ουρανός είναι ένα βραβείο και μια ανταμοιβή για τις καλές μας πράξεις, όμως όταν τελειώνει η ανταμοιβή τότε είναι σαφές ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτόν τον κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι βέβαιο ότι υπάρχει κόλαση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η κόλαση με τις φλόγες, εκείνη η τρύπα με τα αναμμένα κάρβουνα και τους διαβόλους με τις πιρούνες, είναι ένα σύμβολο που αντιστοιχεί σε μια τρομερή πραγματικότητα, υπάρχουν οι κολάσιοι κόσμοι, κατώτεροι κόσμοι, περιοχές της πίκρας μέσα στο εσωτερικό του πλανήτη γη, σε εκείνες τις αβύσσους ζουν οι χαμένες ψυχές.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μερικές ψυχές πάνε στην κόλαση, τι μπορούμε να κάνουμε για να γλυτώσουμε από αυτές τις φλόγες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το να διδάξουμε την Διδασκαλία σε αυτές τις ψυχές είναι καθήκον μας και θα ήταν άδικο, όπως ήδη είπα σε μια προηγούμενη ερώτηση, να μην κηρύξουμε την διδασκαλία σε όλες τις περιοχές του κόσμου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι σίγουρο ότι οι ψυχές πέφτουν σε ένα πηγάδι γεμάτο με φλόγες και δεν καίγονται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μέσα στο εσωτερικό της γης υπάρχει η φωτιά και το νερό, οι ψυχές που αποτυγχάνουν ταυτίζονται με αυτά τα στοιχεία της φύσης και υποφέρουν, όμως η φωτιά δεν μπορεί να τις κάψει, ούτε το νερό να τις πνίξει γιατί οι ψυχές είναι ασώματες, λεπτές. Κοιτώντας από άλλη οπτική γωνία αυτό το θέμα με τις φλόγες, θέλω να σας πω ότι αυτές οι φλόγες ή φωτιές συμβολίζουν τα ζωικά μας πάθη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είδε εκείνες τις φλόγες και κατάλαβε ότι εκεί βρίσκονταν οι ψυχές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οποιοσδήποτε έξυπνος άνθρωπος ξέρει ότι μέσα στο εσωτερικό της γης υπάρχει η υγρή φωτιά. Τα ηφαίστεια το αποδεικνύουν αυτό, δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να δεις τις φλόγες, οποιοσδήποτε μπορεί να τις δει στους κρατήρες ανακατεμένες με λάβα και εύφλεκτα αέρια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι η περιοχή του καθαρτηρίου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι θρησκείες μιλάνε σχετικά με το Καθαρτήριο και την περιοχή του Καθαρτηρίου, στην πραγματικότητα υπάρχουν κατώτερες και βυθισμένες μοριακές ζώνες που βρίσκονται πιο πέρα από την τέταρτη διάσταση. Σε αυτές τις ζώνες πολλές ψυχές που επιδιώκουν το ΦΩΣ εξαγνίζονται εξαλείφοντας τα ελαττώματά τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι σίγουρο ότι αν πιστεύει στον Θεό μπορεί κανείς να ξεφύγει από την κόλαση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στον Θεό και, παρ’ όλα αυτά, δεν ξεφεύγουν από την κόλαση, αν θέλει κάποιος να δραπετεύσει από την περιοχή των σκοταδιών πρέπει να γίνει Άγιος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι σίγουρο ότι αν μάθει κανείς τα κεφάλαια της Βίβλου απ’ έξω, γλυτώνει από την κόλαση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στις κολάσεις υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξέρουν την Βίβλο απ’ έξω με το νι και με το σίγμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσε κανείς να σωθεί μόνο και μόνο επειδή πιστεύει σε αυτά που είναι γραμμένα στην Βίβλο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή πίστη, χρειαζόμαστε ζωντανή πίστη και αυτή πρέπει να βασίζεται στα καλά έργα. Είναι επείγον να ζούμε σύμφωνα με τις Διδασκαλίες του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η επιστροφή είναι υποχρεωτική;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εφόσον δεν έχουμε φτάσει στην τελειότητα, θα μας στέλνουν σε αυτόν τον κόσμο οι Άγγελοι του Πεπρωμένου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η επιστροφή είναι ευνοϊκή για να πληρώσουμε τις κακές μας πράξεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα τα βάσανα που έχουμε σε αυτόν τον κόσμο οφείλονται στις κακές πράξεις των περασμένων μας ζωών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντα επιστρέφουμε στην ίδια οικογένεια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Εγώ συνεχίζει στο ίδιο του το σπέρμα, αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε στους απογόνους μας, δηλαδή, επιστρέφουμε στην ίδια οικογένεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ επιστροφής και επανενσάρκωσης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα Εγώ «ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ» ασταμάτητα, για να επαναλάβουν δράματα, σκηνές, γεγονότα εδώ και τώρα. Το Εγώ επιστρέφει για να πληρώσει Κάρμα και να ικανοποιήσει επιθυμίες.
Η λέξη «ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ» είναι πολύ απαιτητική. Κανείς δεν θα μπορούσε να επανενσαρκωθεί χωρίς προηγουμένως να έχει εξαλείψει το Εγώ.
Θα ήταν ανόητο να μπερδέψουμε την επανενσάρκωση με την επιστροφή.
Το ανθρωποειδές με την κοιμισμένη συνείδηση Επιστρέφει. Οι Δάσκαλοι όπως ο Ιησούς, ο Βούδας, ο Κρίσνα, κλπ., Επανενσαρκώνονται με την θέλησή τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΜΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μπορούμε να απαντήσουμε στον βέβηλο που όταν του μιλάμε για την επιστροφή λέει ότι δεν μπορεί να την πιστέψει, δεδομένου του ότι κανείς δεν έχει πάει και δεν έχει γυρίσει για να μας πει τι είδε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ημέρες πηγαίνουν και έρχονται, οι ήλιοι επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησής τους μετά από χιλιάδες χρόνια, τα χρόνια επιστρέφουν ξανά και ξανά, οι τέσσερις εποχές, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνας, επιστρέφουν πάντα, έτσι ώστε δεν υπάρχει ανάγκη να πιστέψουμε στην επιστροφή δεδομένου του ότι είναι τόσο εμφανής που όλος ο κόσμος την βλέπει κάθε μέρα, έτσι επίσης και οι ψυχές επιστρέφουν, ξαναγυρίζουν σε αυτόν τον κόσμο, αυτό είναι ένας νόμος που υπάρχει σε όλη την δημιουργία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη της επιστροφής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ξυπνώντας την συνείδηση μπορούμε να αποδείξουμε όλοι τον νόμο της αιώνιας επιστροφής. Εμείς έχουμε συστήματα, μεθόδους για να ξυπνήσουμε την συνείδηση, ο άνθρωπος που είναι ξύπνιος μπορεί να θυμάται όλες τις περασμένες του ζωές. Για όποιον θυμάται τις περασμένες του ζωές, ο νόμος της αιώνιας επιστροφής είναι ένα γεγονός.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ενώ είναι καλά προετοιμασμένοι, που δουλεύουν πολύ και πολεμάνε για να κατακτήσουν μια θέση δεν τα καταφέρνουν και αντίθετα άλλοι με λιγότερη προετοιμασία και χωρίς προσπάθειες καταφέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα εξαρτώνται από τον νόμο του Κάρμα. Αυτή η λέξη (ΚΑΡΜΑ) σημαίνει «δράση και συνέπεια». Αν σε περασμένες ζωές έχουμε κάνει πολύ καλό, τότε θριαμβεύουμε ευτυχισμένα στην παρούσα ζωή, όμως αν σε περασμένες ζωές έχουμε κάνει κακό, τότε αποτυγχάνουμε στην τωρινή μας ζωή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί υπάρχουν οικογένειες που όσο και να προσπαθούν δεν καταφέρνουν να έχουν φίλους πουθενά και για άλλους είναι τόσο εύκολο να αποκτήσουν όπου και αν πηγαίνουν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε προηγούμενες ζωές είχαμε πολλούς φίλους και εχθρούς, επιστρέφοντας ή ξαναγυρίζοντας σε αυτόν τον κόσμο, ξανασυναντάμε αυτές τις φιλίες και αυτούς τους αντίπαλους και τότε όλα επαναλαμβάνονται έτσι όπως συνέβησαν, όμως υπάρχουν επίσης και δύσκολοι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να έχουν φίλους, μισάνθρωποι θα λέγαμε, Άνθρωποι που κρύβονται, που απομακρύνονται, που διαχωρίζονται από την κοινωνία, μοναχικοί από την φύση τους και από ένστικτο. Όταν αυτοί οι άνθρωποι επιστρέφουν σε αυτόν τον κόσμο συνηθίζουν να είναι μόνοι, κανείς δεν τους συμπαθεί. Αντίθετα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που σε περασμένες ζωές ήξεραν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνία, με τον κόσμο και δούλεψαν για χάρη των ομοίων τους, είναι λογικό ότι όταν επιστρέφουν σε αυτόν τον κόσμο τους περικυκλώνουν εκείνες οι ψυχές που στο παρελθόν ή σε περασμένες ζωές διαμόρφωναν το περιβάλλον τους και τότε απολαμβάνουν όπως είναι φυσικό μεγάλης συμπάθειας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε τι οφείλεται το ότι μερικές οικοδέσποινες δεν βρίσκουν ποτέ κάποιον να τις βοηθήσει πιστά όσο και αν φέρονται καλά στους υπηρέτες τους και σε άλλες αντίθετα όλοι τους είναι πιστοί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκείνες οι οικοδέσποινες που δεν βρίσκουν πιστό και ειλικρινές υπηρετικό προσωπικό, υπήρξαν σε προηγούμενες ζωές, δεσποτικοί, σκληροί με τους υπηρέτες τους και τώρα δεν βρίσκουν κάποιον να τους υπηρετήσει πραγματικά, επειδή ποτέ δεν ήξεραν να υπηρετήσουν στο παρελθόν και αυτές είναι οι συνέπειες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που από τότε που γεννιούνται δουλεύουν χωρίς ξεκούραση σαν να υπομένουν κάποια τιμωρία μέχρι που πεθαίνουν ενώ αντιθέτως άλλοι ζουν καλά χωρίς τόση δουλειά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό οφείλεται στον ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ, οι άνθρωποι που δουλεύουν υπερβολικά και δεν προοδεύουν, σε περασμένες ζωές έβαλαν άλλους να δουλεύουν πολύ, εκμεταλλεύτηκαν τους υφισταμένους τους με ανελέητο τρόπο και τώρα υποφέρουν τις συνέπειες δουλεύοντας μάταια, επειδή δεν προοδεύουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο γιός μου παντρεύτηκε και συνολικά του πήγε άσχημα, οι επιχειρήσεις που δούλευε πτώχευαν, ζήτησε ένα δάνειο από την τράπεζα για να στήσει μια επιχείρηση και απέτυχε παταγωδώς, όλα όσα άρχιζε αποτύγχαναν, χρειάστηκε να χωρίσει από την γυναίκα του από τις τόσες δυσαρέσκειες που είχαν, μετά από λίγο χρόνο σύναψε νέο γάμο και εκείνος ο άνθρωπος που σχεδόν ζητούσε ελεημοσύνη, τώρα είναι πολύ καλά και κάθε μέρα πετυχαίνει περισσότερα. Σε τι οφείλεται αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν τρείς δεσμοί γάμου: ο πρώτος είναι Καρμικός, ο δεύτερος Νταρμικός, και ο τρίτος Κοσμικός, ο πρώτος είναι του πόνου, αθλιότητας, πείνας, γύμνιας, δυστυχίας, ο δεύτερος είναι της επιτυχίας, ευτυχίας, αγάπης, οικονομικής προόδου, κλπ., και ο τρίτος είναι μόνο για τις επιλεγμένες ψυχές, τις αγνές, τις άγιες, και φέρνουν, όπως είναι φυσικό, ατελείωτη ευτυχία. Σχετικά με την περίπτωση που με ρωτάτε εσείς, πρέπει να σας πω πως ανήκει στην πρώτη κατηγορία από αυτές τις τρείς καταστάσεις γάμου (Καρμικός), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο γιός σας και η πρώτη του σύζυγος υπέφεραν ανείπωτα πληρώνοντας τις κακές πράξεις των προηγούμενων ζωών τους, είναι σαφές ότι σε παλιές ζωές υπήρξαν ξανά σύζυγοι, όμως έκαναν πολύ κακό, δεν ήξεραν να ζουν και το αποτέλεσμα ήταν ο πόνος. Ο νέος γάμος του γιού σας, ήταν καλός από την οικονομική άποψη, μπορούμε να τον κατατάξουμε σε αυτούς της καλής τύχης, Νταρμικό θα λέγαμε, αποτέλεσμα καλών έργων σε προηγούμενες ζωές, η δεύτερη σύζυγος έζησε επίσης μαζί του σε περασμένες ζωές και μιας και με αυτήν τήρησε μια καλύτερη συμπεριφορά, το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα του άλλαξε η τύχη, του καλυτέρεψε η ζωή, αυτό είναι όλο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο γιός μου είναι πέντε χρόνια άρρωστος, έχουμε ξοδέψει πολλά σε γιατρούς και δεν βρίσκουν την ακριβή αιτία της ασθένειας, μερικοί μας λένε ότι ίσως να είναι ένα νευρικό σοκ, μιας και ήταν ένα αρκετά έξυπνο παιδί στις σπουδές του, άλλοι υποθέτουν ότι του έχουν κάνει μάγια. Εσείς τι νομίζεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ξεκάθαρα ξεχωρίζει με πλήρη μεσημβρινή σαφήνεια μια τιμωρία, ένα νοητικό Κάρμα από κακή χρήση του νου σε προηγούμενες ζωές. Αν θέλετε να γιατρευτεί ο γιός σας, παλέψτε για να γιατρέψετε άλλους νοητικά ασθενείς, με τον σκοπό να μετατρέψετε την αρχική αιτία. Να θυμάστε ότι μόνο μετατρέποντας την αιτία μετατρέπεται το αποτέλεσμα. Δυστυχώς οι άρρωστοι έχουν μια έντονη τάση να κλείνονται μέσα στον κύκλο τους, σπάνια βλέπουμε στην ζωή την περίπτωση ένας άρρωστος να ενδιαφέρεται να γιατρέψει άλλους αρρώστους. Αν κάποιος το κάνει, είναι σαφές ότι γιατρεύεται από τους πόνους του, εγώ σας συμβουλεύω μιας και σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση ο γιός σας δεν μπορεί να αφιερωθεί στο να γιατρεύει άλλους, να το κάνετε εσείς για λογαριασμό του, να μην ξεχνάτε τις πράξεις ευσπλαχνίας, να ενδιαφερθείτε για την υγεία όλων των νοητικά άρρωστων που συναντάτε στον δρόμο σας: κάντε όσο περισσότερο καλό μπορείτε. Να μην ξεχνάτε επίσης ότι στον αόρατο κόσμο υπάρχουν πολύ σοφοί Δάσκαλοι που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση του γιού σας, αναφέρομαι τώρα με λαμπρό τρόπο στον δοξασμένο ΑΓΓΕΛΟ ΑΔΩΝΑΪ, τον Άγγελο του Φωτός και της Χαράς. Αυτός ο Δάσκαλος είναι πολύ σοφός και αν συγκεντρωθείτε έντονα ικετεύοντάς τον στο όνομα του Χριστού να γιατρέψει τον γιό σας, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με κανέναν τρόπο δεν θα αρνιόταν να κάνει αυτό το έργο ευσπλαχνίας. Όμως μην ξεχνάτε «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», ικετέψτε και κάντε όσο περισσότερο καλό μπορείτε, αυτός είναι ο δρόμος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την περίπτωση ενός ανδρόγυνου στην Σάντα Μάρτα της Κολομβίας, είχαν μια πολύ μεγάλη επιχείρηση και από την μια στιγμή στην άλλη τους κάηκε, από τότε ο άνδρας αρρώστησε και πέθανε από φυματίωση, μετά από είκοσι χρόνια συνάντησα την γυναίκα του και ήταν ετοιμοθάνατη από φυματίωση επίσης. Σε τι οφειλόταν αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι καλό να ξέρετε ότι η φυματίωση οφείλεται σε έλλειψη θρησκευτικότητας σε προηγούμενες ζωές, στον υλισμό, στην ζωή χωρίς ευσέβεια και χωρίς αγάπη προς τον Θεό, αν ο κύριος αυτός πέθανε φυματικός, τότε, αυτή είναι η αιτία και αν έχασε την περιουσία του, είναι σαφές ότι κατέστρεψε τις περιουσίες άλλων ανθρώπων στην προηγούμενη ζωή του. Έκαψε και τον έκαψαν, ζημίωσε και τον ζημίωσαν, αυτό λέγεται Κάρμα, τιμωρία. Την σύζυγο δεν έφτασε να την επηρεάσει εντελώς η φυματίωση γιατί η έλλειψη θρησκευτικότητας σε προηγούμενες ζωές, δεν ήταν τόσο απόλυτη, υπήρχε μια ελαφριά πνευματικότητα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω έναν πολύ καλό γιό που δούλευε και όλα όσα κέρδιζε μου τα έδινε, αλλά ερωτεύθηκε μια κυρία κάποιας ηλικίας, φίλη μου που είχε τρία παιδιά με έναν κύριο παντρεμένο, πήγε να ζήσει μαζί της χωρίς να παντρευτούν και παρ’ όλο που αυτός δούλευε δεν του έδινε χρήματα σε βαθμό που απευθύνθηκε σε μένα και μου ζήτησε μερικά χρήματα λέγοντας ότι θα ξεκινούσε μια επιχείρηση, πράγμα που δεν έκανε ποτέ, αλλά όταν τελείωσαν αυτά που του έδωσα, η κυρία τον άφησε, τώρα μένει μόνος του, δουλεύει, αλλά έχει γίνει ερείπιο. Σε τι οφείλεται αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με μια απλή ματιά ξεχωρίζει η μοιχεία με όλες τις επώδυνες συνέπειές του, χάσιμο χρημάτων, κακή κατάσταση, έντονες ηθικές οδύνες, κλπ., κλπ., κλπ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του λάθους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να μου πείτε αν θα μπορούσε να καλυτερεύσει την κατάστασή του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν στο ένα πιατάκι της Κοσμικής ζυγαριάς βάλουμε τις καλές μας πράξεις και στο άλλο τις κακές και αυτές οι τελευταίες βαραίνουν περισσότερο, είναι σαφές ότι η ζυγαριά θα γύρει εναντίον μας προκαλώντας μας πίκρες, όμως αν βάλουμε καλά έργα στο πιατάκι του καλού, μπορούμε να γείρουμε την ζυγαριά προς όφελός μας, τότε η τύχη μας θα καλυτερέψει αξιοπρόσεκτα. Αν αυτός ο γιός σας αφιερωθεί να κάνει το καλό η τύχη του θα καλυτερέψει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω έναν γιό είκοσι χρονών, που εδώ και δυο χρόνια δεν θέλει να μένει στο σπίτι, αλλά στα σπίτια των φίλων μου, δεν θέλει να διαβάζει ούτε να δουλεύει, έρχεται για έναν μήνα στο σπίτι, είναι ευτυχισμένος για λίγες μέρες και μετά δυσαρεστείται με όλους, τότε φεύγει πάλι από το σπίτι. Θα ήθελα να μου πείτε σε τι οφείλεται αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτός ο γιός σας δημιουργεί μόνο προβλήματα. Είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα της αταξίας θα είναι ο πόνος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ξέρει ούτε θέλει να μάθει να ζει, ωστόσο πρέπει να του φέρεστε όσο καλύτερα γίνεται με άπειρη υπομονή και αγάπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο μέλλον θα κάνει έντονα παραπτώματα με πικρές συνέπειες. Τότε θα αρχίσει να καταλαβαίνει την ανάγκη να εγκαταστήσει μια τάξη στην ζωή του.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε δει ποτέ κανένα φάντασμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν στα φαντάσματα, άλλοι αμφιβάλλουν και τέλος υπάρχουν μερικοί που τα κοροϊδεύουν. Εγώ δεν χρειάζεται να πιστεύω, ούτε να γελάω, για μένα τα φαντάσματα είναι γεγονός.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα έχετε διαπιστώσει; Τα έχετε δει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε μου: Δεν είναι περιττό να σας διηγηθώ μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ήμουν πολύ νέος ακόμα και εκείνη ονομαζόταν Άντζελα, αρραβωνιαστικιά στα σίγουρα πολύ μοναδική, νεκρή σήμερα πια. Κάποια μέρα, ζούσε ακόμα, αποφάσισα να φύγω χωρίς να αποχαιρετήσω. Έφυγα προς τις ακτές του Ατλαντικού και χρειάστηκε να φιλοξενηθώ στο σπίτι μιας ηλικιωμένης κυρίας, ευγενούς κυρίας που δεν μου αρνήθηκε την φιλοξενία της. Εγκαταστάθηκα μέσα στην ίδια την σάλα, η πόρτα της οποίας έβγαζε κατευθείαν στο δρόμο. Το κρεβάτι μου, ένα ράντζο από καραβόπανο εντελώς τροπικό και μιας και υπήρχαν πολλά κουνούπια, σκνίπες, κλπ., κλπ., δεν παρέλειψα να προστατεύομαι με μια πολύ λεπτή και διάφανη κουνουπιέρα.
Μια νύχτα ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου μισοκοιμισμένος, όταν ξαφνικά κάποιος χτύπησε τρείς φορές την πόρτα μου ρυθμικά, την στιγμή που ανακάθισα για να σηκωθώ και να πάω στην πόρτα, αισθάνθηκα δυο χέρια να εισχωρούν στην κουνουπιέρα μου, τα χέρια με πλησίασαν επικίνδυνα χαϊδεύοντάς μου το πρόσωπο. Όμως το πράγμα δεν έμεινε εκεί, εκτός από εκείνα τα χέρια εμφανίστηκε ένα ολόκληρο ανθρώπινο φάντασμα με το πρόσωπο εκείνης της αρραβωνιαστικιάς που ειλικρινά δεν με ενδιέφερε. Έκλεγε το απελπισμένο φάντασμα λέγοντάς μου φράσεις όπως αυτές: «αχάριστε, έφυγες χωρίς να με αποχαιρετίσεις και εγώ σε αγαπούσα τόσο και σε λάτρευα με όλη μου την καρδιά! Κλπ., κλπ., κλπ. Και πολλά άλλα».
Θέλησα να μιλήσω, όμως όλα ήταν μάταια γιατί μου είχε δεθεί η γλώσσα, τότε διανοητικά διέταξα εκείνο το φάντασμα να αποσυρθεί αμέσως.
Καινούριοι θρήνοι, καινούριες επιπλήξεις και μετά είπε, «φεύγω λοιπόν» και απομακρύνθηκε αργά αργά. Όμως όταν είδα ότι εκείνη η μορφή έφευγε, μια καινούρια σκέψη, μια ιδιαίτερη ιδέα ανέβλυσε στην κατανόησή μου, είπα στον εαυτό μου: αυτή είναι η στιγμή να μάθω τι πράγμα είναι ένα φάντασμα, από τι είναι φτιαγμένο, πόσο πραγματικό είναι.
Είναι φανερό ότι όταν σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο, εξαφανίστηκε από μέσα μου ο φόβος και μου λύθηκε η γλώσσα, τότε μπόρεσα να μιλήσω και διέταξα το φάντασμα: «Όχι, μην φεύγετε, γυρίστε πίσω, θέλω να σας μιλήσω», το φάντασμα απάντησε: «Ωραία επιστρέφω, καλά λοιπόν», δεν είναι περιττό να βεβαιώσω ότι τις λέξεις ακολούθησαν οι πράξεις και το φάντασμα ξαναγύρισε σε μένα.
Το πρώτο που έκανα ήταν να εξετάσω τις ικανότητές μου για να δω αν λειτουργούσαν σωστά. «Δεν είμαι μεθυσμένος», είπα, «δεν είμαι υπνωτισμένος, δεν είμαι θύμα καμιάς ψευδαίσθησης, οι πέντε αισθήσεις μου λειτουργούν σωστά, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω».
Αφού μπόρεσα να εξακριβώσω την καλή λειτουργία των πέντε μου αισθήσεων, συνέχισα τότε να εξετάζω το φάντασμα.
«Δώστε μου το χέρι σας», είπα στην μορφή, είναι φανερό ότι δεν αρνήθηκε το αίτημά μου και μου πρότεινε το δεξί της χέρι, έπιασα το χέρι της μοναδικής φιγούρας που είχα μπροστά μου και κατάφερα να παρατηρήσω μια κανονική ρυθμική λειτουργία σαν να είχε καρδιά. Ακροάστηκα το συκώτι, την σπλήνα, κλπ. Και όλα λειτουργούσαν σωστά, ωστόσο η ποιότητα εκείνης της ύλης έμοιαζε περισσότερο σαν πρωτόπλασμα, σαν ζελατινώδης ύλη μερικές φορές παρόμοια στην αφή με βινύλιο, εκείνη την εξέταση την έκανα στο φως μιας φλόγας αρκετά δυνατής και κράτησε περίπου μισή ώρα.
Μετά αποχαιρέτησα το φάντασμα λέγοντας: «Τώρα μπορείτε να φύγετε, είμαι ευχαριστημένος από την εξέταση» και το φάντασμα κάνοντας πολλές επιπλήξεις αποσύρθηκε κλαίγοντας πικρά.
Λίγα λεπτά αργότερα, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού χτύπησε την πόρτα, νόμιζε ότι δεν είχα σεβαστεί το σπίτι, ήρθε και μου είπε ότι είχε δώσει φιλοξενία σε εμένα μόνο και ότι παραξενευόταν που έφερνα γυναίκες στο δωμάτιο.
«Συγχωρέστε με κυρία», απάντησα, «εγώ δεν έφερα καμία γυναίκα εδώ, με επισκέφτηκε ένα φάντασμα και αυτό είναι όλο» (είναι σαφές ότι της διηγήθηκα την ιστορία). Η κυρία εκείνη πείστηκε και άρχισε να τρέμει τρομερά όταν αισθάνθηκε ένα φοβερό κρύο μέσα στο δωμάτιο και εν μέσω τόσο ζεστού κλίματος, αυτό της επιβεβαίωσε την αλήθεια της διήγησής μου.
Εγώ σημείωσα την ημέρα, την ημερομηνία και την ώρα του συμβάντος και αργότερα όταν συναντήθηκα με εκείνη την αρραβωνιαστικιά της διηγήθηκα την ιστορία μου.
Εκείνη περιορίστηκε να μου πει ότι εκείνη την νύχτα και εκείνη την ώρα που ανέφερα, κοιμόταν και ονειρευόταν ότι βρισκόταν σε ένα μέρος και συνομιλούσε μαζί μου μέσα σε ένα δωμάτιο παρόμοιο με μια σάλα.
Είναι σαφές, σκέφτηκα, η κυρία ξάπλωσε ενώ σκεπτόταν εμένα και το φάντασμά της με επισκέφτηκε.
Το περίεργο είναι ότι αρκετούς μήνες μετά, εκείνη η κυρία πέθανε και καθώς ξεκουραζόμουν μια νύχτα στο κρεβάτι μου, επαναλήφθηκε το φαινόμενο, όμως αυτή την φορά εκείνο το φάντασμα αποφάσισε να ξαπλώσει δίπλα μου, γεμάτο με τρυφερότητα και στοργή, όπως και να έχει, όλο αυτό άρχισε να γίνεται αρκετά άσχημο, δεν μου έμενε άλλη λύση από το να το διατάξω με πολύ αυστηρό τρόπο να φύγει για πάντα και να μην με ενοχλήσει ποτέ ξανά όσο ζω, έτσι έκανε το φάντασμα και δεν ξαναγύρισε ποτέ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολύ ενδιαφέρουσα η διήγησή σας κύριε, θα θέλατε να μας διηγηθείτε άλλη μια τέτοια περίπτωση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολύ ευχαρίστως, φίλε μου: Σε κάποια περίπτωση ήρθε στην πόλη μια φτωχή νεαρή γυναίκα, σε κάκιστη οικονομική κατάσταση, επρόκειτο για μια έντιμη κοπέλα και μου ζήτησε δουλειά.
Δεν είχα πρόβλημα να της δώσω δουλειά υπηρέτριας στο σπίτι και αποδείχτηκε πολύ εργατική, δυστυχώς μετά από λίγες μέρες που δούλευε στο σπίτι παρουσιάστηκε μια σειρά από εξαιρετικά ψυχικά φαινόμενα, που όχι μόνο αναστάτωσαν την οικογένειά μου, αλλά και τους γείτονες.
Όταν εμφανιζόταν τα πιάτα σηκώνονταν στον αέρα για να τσακιστούν στο πάτωμα και να γίνουν κομμάτια, τα τραπέζια, οι καρέκλες, χόρευαν μόνα τους και έπεφταν πέτρες μέσα στην κατοικία μας.
Δεν ήταν πολύ ευχάριστο για εμάς το ότι, τις στιγμές ακριβώς που τρώγαμε, έπεφταν μέσα στις τροφές πέτρες, χώματα, κλπ., κλπ.
Εκείνη η νέα είχε στο δεξί της χέρι ένα μυστηριώδες δακτυλίδι με ένα χάραγμα που κατά γράμμα έλεγε έτσι: «Σουβενίρ από τον φίλο σου LUZBEL».
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αν και εκείνη η γυναίκα βρισκόταν σε δυστυχία (μιλώντας οικονομικά) δεν έπαυε να λαμβάνει από τον αναφερθέντα φίλο λίγα κέρματα που της έφταναν για να τρώει, αυτά τα χρήματα έρχονταν από τον αέρα και αυτή απλά τα μάζευε.
Διηγιόταν η κοπέλα ότι ο ήδη αναφερθείς «φίλος» της έλεγε ότι ζούσε στην θάλασσα και ότι ήθελε να την πάρει στο βυθό του ωκεανού.
Πολλές φορές κάναμε εξορκισμούς για να απομακρύνουμε τον αόρατο σύντροφό της, όμως αυτός επέστρεφε με περισσότερη δύναμη, ξανακάνοντας τα κόλπα του και οι άνθρωποι, όπως είναι φυσικό, δεν έπαυαν να τρομάζουν.
Μερικοί νέοι την ερωτεύονταν, όμως όταν προσπαθούσαν να πλησιάσουν την κοπέλα, έβρεχε πέτρες πάνω τους και αυτοί τρομοκρατημένοι έφευγαν.
Αργότερα, εκείνη η κοπέλα έφυγε από όλα τα περίχωρα της πόλης. Τι απέγινε; Δεν ξέρουμε, αυτό που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε είναι ότι εκείνος ο φίλος της ο LUZBEL ήταν απλά ένα στοιχειώδες του ωκεανού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και εκείνη είχε πολλά από την φύση του στοιχειώδους, αυτό μας έλεγαν τα μάτια της, οι ματιές της, το σώμα της, ο τρόπος του είναι της, κλπ., κλπ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα σας διηγηθώ μια περίπτωση που μου συνέβη εδώ και λίγο καιρό. Αφήσαμε το σπίτι που μέναμε για ένδεκα χρόνια και που περάσαμε αρκετά άσχημα, μιας και είχαν μείνει πίσω μερικά πράγματα ξαναγυρίσαμε η θεία μου και εγώ σε λίγες μέρες, μόλις μπήκαμε, αμέσως μας ήρθε μια μυρωδιά από σάπιο πτώμα, μιας και το σπίτι είχε μείνει εντελώς καθαρό, από περιέργεια, ανέβηκα στο επάνω πάτωμα για να δω και μπήκα σε ένα από τα δωμάτια, βλέποντας στο σημείο που βρισκόταν ένα από τα κρεβάτια έναν βαθύ λάκκο σαν να επρόκειτο να βάλουν κάποιο φέρετρο, έβγαλα μια φωνή και ακούγοντάς την η θεία μου, ανέβηκε επάνω, βλέποντάς με τόσο τρομαγμένη, φύγαμε αμέσως από εκεί και επιστρέψαμε στο σπίτι που κατοικούσαμε.
Από τότε, άρχισα να μην έχω όρεξη, σιγάσιγά έτρωγα λιγότερο ώσπου έφτασε η στιγμή που δεν μπορούσα να καταπιώ καμία τροφή, μέσα σε δυο μήνες έχασα είκοσι κιλά. Χρειάστηκε να με εισάγουν σε ένα σανατόριο και με ακροάστηκαν όλοι οι ειδικοί, κανείς δεν ήξερε τι είχα και πέθαινα από έναν πόνο στο στομάχι που δεν με άφηνε ούτε λεπτό. Φάρμακα, τροφή, δεν κατέβαινε τίποτα, όλα έπρεπε να τα πάρω ενέσιμα.
Την όγδοη μέρα από την εισαγωγή μου, έπεσα σε ένα είδος κώμα, οι γιατροί αδυνατούσαν να με γιατρέψουν, διέγνωσαν ότι ήταν καρκίνος και το σώμα μου πραγματικά ανέδιδε την μυρωδιά του καρκινοπαθούς σώματος. Ήθελαν να με εγχειρήσουν αλλά οι δικοί μου δεν το επέτρεψαν, έβλεπαν πάντα δίπλα μου έναν γιατρό με λευκή ρόμπα, άγνωστο για μένα και για τους δικούς μου, επειδή δεν είχε ύπαρξη στον φυσικό κόσμο.
Εκείνος ο γιατρός, αόρατος για όλους εκτός από εμένα, με αναζωογόνησε και υποσχέθηκε να με γιατρέψει. Βεβαίως ο λόγος του εκπληρώθηκε και γιατρεύτηκα θαυματουργά. Όταν οι γιατροί με χειρούργησαν με το σκοπό να ανακαλύψουν την αιτία της αιτίας της ασθένειάς μου, με έκπληξη ανακάλυψαν ότι ήμουν εντελώς υγιής, ο υποτιθέμενος καρκίνος δεν υπήρχε.
Θα μπορούσατε να μου πείτε εσείς τι συνέβη; Ποιός ήταν ο λόγος αυτής της ασθένειας; Αυτό ήταν ένα αίνιγμα πάντα για μένα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα απαντήσω στην ερώτησή σου. Επιτρέψτε μου να σας πω, δεσποινίς, ότι στην περασμένη σας ύπαρξη που συνέβη ακριβώς εδώ στην πρωτεύουσα του Μεξικού, διαπράξατε μια τελετή Μαύρης Μαγείας με ένα άλλο άτομο, προκαλώντας του τον θάνατο και το αποτέλεσμα ήταν η μυστηριώδης σας ασθένεια. Αν γιατρευτήκατε, αν δεν πεθάνατε, αυτό οφείλεται σε καλές πράξεις που επέτρεψαν να μειωθεί το Κάρμα σας. Βοηθηθήκατε βεβαίως από έναν αόρατο γιατρό και θα πρέπει γι’ αυτό να είστε απέραντα ευγνώμων.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Από τον πρώτο γάμο του πατέρα μου είμαστε τρείς, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός μου ήταν ενός χρόνου, τον πήραν από την μητέρα μου, μετά όταν εγώ ήμουν πέντε χρόνων, η μητέρα μου με έδωσε στον πατέρα μου, ο οποίος ζούσε με την μητέρα του και τον μεγαλύτερο αδελφό μου.
Σε όλη την παιδική μου ηλικία, δεν είχα ποτέ την στοργή κανενός από αυτούς, καθώς η γιαγιά μου με μισούσε πολύ, αυτοί για να μην της εναντιωθούν δεν μου έδιναν σημασία. Για την μητέρα μου ποτέ δεν έμαθα αν ζούσε μέχρι που έγινα δεκαπέντε χρόνων, εκείνη μου έδωσε στοργή μέχρι που πέθανε εδώ και δέκα χρόνια.
Θα ήθελα να μου πείτε, γιατί δεν έχω μπορέσει να καταφέρω την ευτυχία και την αγάπη ενός άνδρα και σε τι οφειλόταν το τόσο μεγάλο μίσος εκ μέρους της γιαγιάς μου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αναποδογυρίστε το κέρμα της διήγησής σας και θα πάρετε την απάντηση. Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα συμβάντα της ζωής σας είναι μια επανάληψη της περασμένης ύπαρξης όπου εσείς, αντί να είστε το θύμα, ήσασταν ο θύτης. Εκείνοι που σήμερα σας έχουν προσφέρει τόσους πόνους υπήρξαν στο παρελθόν θύματά σας, αυτό είναι όλο. Θυμηθείτε ότι ο Νόμος του Κάρμα είναι η πιστή ισορροπία όλων των περιπτώσεών μας, δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα χωρίς αιτία, αιτία χωρίς αποτέλεσμα. Έχετε υποστεί τις συνέπειες των ίδιων σας των πράξεων. Αν θυμόσασταν την προηγούμενη ζωή σας ή τις προηγούμενες ζωές σας, θα μπορούσατε να επαληθεύσετε την πραγματικότητα των λόγων μου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε γιατί δεν βρίσκω στην ζωή μου την αγάπη παρ’ όλο που το επιθυμώ πολύ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βασισμένοι στον νόμο της δράσης και της συνέπειας, συλλέγουμε ότι σπείραμε, σαν λογική συνέπεια βλέπουμε ότι σπείρατε καταιγίδες και θερίσατε κεραυνούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να μας διηγηθείτε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση ασθένειας που να έχει σαν αιτία κακές πράξεις σε προηγούμενες ζωές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Στην περασμένη μου επανενσάρκωση γνώρισα την περίπτωση ενός κακοποιού που εκτελέστηκε, αυτό συνέβη σε έναν δρόμο, αυτόν τον κακοποιό τον φώναζαν με το παρατσούκλι «Αλήτης» και έπεσε στα χέρια της δικαιοσύνης, τον έδεσαν σε ένα δέντρο και του εφάρμοσαν την ανώτατη ποινή.
Πολύ αργότερα εκείνος ο άνθρωπος ξαναγεννήθηκε με γυναικείο σώμα. Μια κάποια μέρα οι συγγενείς της μου ζήτησαν βοήθεια. Μια πολύ ξεχωριστή δεσποινίδα μέσα στην οποία βρισκόταν ενσαρκωμένη η ψυχή του «Αλήτη», έβγαζε αφρούς από το στόμα, συστρεφόταν φοβερά και φώναζε γεμάτη τρόμο προφέροντας φράσεις όπως οι εξής: «Τώρα έρχεται η αστυνομία να με πιάσει, λένε ότι είμαι κλέφτης, λωποδύτης, με έχουν δέσει σε αυτό το δέντρο και θα με εκτελέσουν». Αυτές οι τελευταίες λέξεις συνοδεύονταν πάντα με κινήσεις των χεριών και με προσπάθειες σαν να ήθελε να λύσει αόρατα δεσμά, παράξενα κορδόνια.
Οι έρευνές μας μας επέτρεψαν να γνωρίσουμε την συγκεκριμένη περίπτωση: επρόκειτο λοιπόν για μια νοητική επανάληψη του τελικού επεισοδίου της προηγούμενης ζωής της ψυχής εκείνης που τώρα ήταν ενσαρκωμένη σε σώμα γυναίκας.
Οι ψυχίατροι απέτυχαν κατηγορηματικά, δεν κατάφεραν να την θεραπεύσουν. Εμείς χρειάστηκε να προσφύγουμε σε συγκεκριμένους μαγικούς εξορκισμούς και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, η άρρωστη γιατρεύτηκε οριστικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βοηθηθήκαμε από την Θεϊκή Δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ζούσαμε σε ένα σπίτι με τον αριθμό δεκατρία στην πόρτα και ήμασταν δεκατρία άτομα στην οικογένεια, για έντεκα χρόνια σε εκείνο το σπίτι δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από αρρώστιες και αθλιότητα. Θα μπορούσατε να μας πείτε σε τι οφειλόταν αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα απαντήσω στην ερώτησή σας, ξεχωριστή δεσποινίδα. Θυμηθείτε το ταξίδι του κοσμικού σκάφους Apolo 13, ήταν μια απόλυτη αποτυχία, αναβλήθηκε το σχέδιο της κατάκτησης του διαστήματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρέθηκαν στο σημείο να πεθάνουν οι τρείς του πληρώματος, κλπ. Έρχεται στην μνήμη μου αυτές τις στιγμές η ανάμνηση μιας παραμονής πρωτοχρονιάς. Δεκατρία άτομα ήμασταν συγκεντρωμένα γύρω από ένα τραπέζι, τότε ήταν που στην μέση του συμποσίου είπα στους καλεσμένους: «ένας από τους δεκατρείς που βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι εδώ θα πεθάνει πολύ σύντομα». Αυτή η προφητεία εκπληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα, όταν πέθανε βέβαια ένας από εκείνους τους καλεσμένους.
Μην παραξενεύεστε λοιπόν, για το μοιραίο δεκατρία, αυτός ο αριθμός είναι θάνατος, μοιραίος, τραγωδία, πόνος, ωστόσο το δεκατρία φέρνει επίσης νέες καταστάσεις, επειδή ο θάνατος και η ζωή βρίσκονται συσχετισμένες εσώτερα, είναι σαφές ότι εσείς πληρώνατε τρομακτικό Κάρμα. Αυτό είναι όλο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μου πείτε γιατί πάντα αποτυγχάνω στο έρωτα, όταν βρίσκομαι στο σημείο να πετύχω την ευτυχία μου ξεφεύγει από το χέρι, παρ’ όλο που πάντα μου λένε ακόμα και ότι με αγαπάνε, χωρίζουν εμένα για να παντρευτούν κάποια άλλη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα απαντήσω στην ερώτησή σας, ξεχωριστή κυρία. Είναι σαφές ότι το πρόβλημά σας δεν θα μπορούσε να κατανοηθεί δεόντως αν αγνοούσαμε τον νόμο της αιώνιας επιστροφής: όλες οι περιπτώσεις είναι μια ακατάπαυστη επανάληψη των διαφόρων περασμένων ζωών. Κάθε ανθρώπινο όν έχει συνάψει στο παρελθόν διάφορους γάμους, είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους, κλπ., το αποτέλεσμα αυτών των συζυγικών σχέσεων μπορεί να είναι καλό, κακό ή αδιάφορο. Αν έχουμε φερθεί άσχημα σε έναν συγκεκριμένο σύζυγο, σε μια νέα ζωή συμβαίνει η νέα συνάντηση με τις συνέπειές της: γαμήλιες αποτυχίες, ματαίωση γάμων, διακοπή ερωτικών σχέσεων, κλπ. Το πιο σοβαρό από όλα αυτά είναι ο αναγκαστικός νομικός χωρισμός για οποιονδήποτε λόγο και πάνω από όλα όταν υπάρχει αγάπη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποια νύχτα του Απρίλη του 1968, καθώς ήμουν κοιμισμένος βαθειά, άκουσα κραυγές και θορύβους σαν από ανθρώπους που έσπαζαν τζάμια και μάλωναν στον δρόμο, φοβούμενος ότι έσπασαν κάποιο τζάμι του αυτοκινήτου μου που βρισκόταν στο δρόμο, σηκώθηκα, έβαλα τις παντόφλες και το παντελόνι μου και πέρασα τον διάδρομο, διέσχισα το χολ, βγήκα στο παράθυρο (σηκώνοντας την κουρτίνα) και ανακάλυψα με έκπληξη ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι, ούτε θόρυβοι αντίθετα υπήρχε ησυχία και ηρεμία, πολύ καλός φωτισμός του δρόμου και το αυτοκίνητό μου σε τέλεια κατάσταση.
Σκέφτηκα ότι μου είχε συμβεί μια ψευδαίσθηση, ξαναγύρισα από τον διάδρομο μέχρι την πόρτα του δωματίου μου, όταν άνοιξα την πόρτα και προχώρησα λίγα βήματα, έμεινα κατάπληκτος βλέποντάς με στο κρεβάτι να κοιμάμαι βαθειά μαζί με την γυναίκα μου, με τα χέρια έξω από τα σκεπάσματα, το αριστερό πόδι εντελώς ξεσκέπαστο και το κεφάλι στριμμένο προς τα αριστερά.
Μόλις είδα εκείνη την σκηνή με έπιασε ένας τρομερός φόβος και αισθάνθηκα να έλκομαι προς το σώμα μου σαν να είχε μαγνήτη, ξύπνησα πολύ τρομαγμένος με δυνατό καρδιοχτύπι και με κρύο ιδρώτα σε όλο μου το σώμα. Μπορείτε να μου πείτε τι μου συνέβη πραγματικά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη αυτό που ονομάζεται ξεδίπλωμα. Η ψυχή σας ήταν απούσα από το φυσικό σας σώμα, είναι σαφές ότι κατά την διάρκεια του κοινού και συνηθισμένου, κανονικού ύπνου κάθε ψυχή βγαίνει από το σώμα και σεργιανίζει τριγύρω, πηγαίνει σε διάφορα μέρη επιστρέφοντας μετά στο φυσικό της σώμα κατά την ακριβή στιγμή του ξυπνήματος, η κατάσταση επαγρύπνησης έρχεται ακριβώς όταν ξαναμπαίνει η ψυχή στο σάρκινο και οστέινο σώμα της.
Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή σας ήταν ότι όταν επέστρεψε η ψυχή σας στο δωμάτιο μπόρεσε να δει το φυσικό σας σώμα να κοιμάται στο κρεβάτι, το είδατε με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να δείτε ένα τραπέζι ή το αυτοκίνητο για να το οδηγήσετε, έτσι επίσης και εσείς, δηλαδή η ψυχή, μπαίνει στο σώμα, ξυπνάει και έρχεται η κατάσταση της επαγρύπνησης, αυτό σας συνέβη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το 1958, γυρνώντας από μια κινηματογραφική προβολή, βρέθηκα μπροστά στην εξής κατάσταση: όλη η οικογένεια στο σπίτι ήταν πολύ ανήσυχη από την εξαφάνιση μιας θείας που είχε πάρει από νωρίς τους δρόμους αφήνοντας τα παιδιά της μόνα τους στο σπίτι (ήταν τέσσερα, από τριών μέχρι έξι ετών), τα οποία έκλαιγαν από το φόβο και την πείνα. Οι συγγενείς είχαν πάει σε διάφορα μέρη να την βρουν αλλά όλα ήταν μάταια, τότε οργανώθηκαν για να πάνε να την ψάξουν και να ρωτήσουν για αυτήν, εμένα μου έτυχε να μείνω στο σπίτι.
Κατά τις τρείς τα ξημερώματα, ξύπνησα τρομαγμένος και είδα το χώρο εντελώς σκοτεινό, αλλά ξαφνικά άρχισε να φαίνεται μια ωοειδής φιγούρα στο κέντρο του δωματίου, κατευθύνθηκε προς το κρεβάτι, έφτασε μέχρι την άκρη και σήκωσε το ύφασμα της κουνουπιέρας, αισθάνθηκα σαν να κάθισε ένα σώμα στην άκρη του κρεβατιού και πήρε εντελώς την μορφή της θείας μου που την έψαχναν, λέγοντάς μου με δυνατή φωνή το εξής: «Γιόκα μου μην φοβάσαι, είμαι η θεία σου και έρχομαι να σε ειδοποιήσω ότι είμαι πια νεκρή και θέλω να τους ειδοποιήσεις που μπορούν να βρουν το πτώμα μου, βρες τον θείο σου και πες του να με ψάξουν στην Αντιπροσωπεία «Χ», σε παρακαλώ πολύ να προσέξουν και να περιποιηθούν τα παιδιά μου».
Σηκώθηκε, άφησε το ύφασμα της κουνουπιέρας και εξαφανίστηκε. Την άλλη μέρα έκανα ότι μου είπε, κανείς δεν με πίστευε μέχρι που πείστηκαν ότι πραγματικά σε εκείνη την Αντιπροσωπεία βρισκόταν το πτώμα της παραμορφωμένο γιατί πέθανε σε ένα χαμάμ.
Πως ήταν δυνατόν μετά τον θάνατό του ένας άνθρωπος να δίνει στοιχεία για τον εντοπισμό του πτώματός του και να ζητάει για τα παιδιά του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος, η ψυχή ζει στις ανώτερες διαστάσεις της φύσης και του σύμπαντος, αυτό το είπαμε ήδη σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, αλλά τέλος πάντων το επαναλαμβάνουμε. Είναι σαφές ότι αυτή η ψυχή ήθελε να σας πληροφορήσει σχετικά με τον θάνατό της, ήταν αναγκαία αυτή η πληροφορία, είχε παιδιά και έπρεπε να εκπληρώσει το καθήκον της, σ’ αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνη η ψυχή βοηθήθηκε από τους ανώτερους νόμους και της επιτράπηκε να μπει σε αυτόν τον κόσμο των τριών διαστάσεων στον οποίο ζούμε, για να σας δώσει μια ολοκληρωμένη πληροφορία, για να σας πει που βρισκόταν το πτώμα της, γεγονός που αποδείχτηκε δεόντως, επειδή το σώμα βρέθηκε ακριβώς στο χώρο που είπε ότι βρισκόταν, σε μια Αστυνομική Αντιπροσωπεία, τα γεγονότα είναι γεγονότα και πρέπει να υποκλινόμαστε μπροστά τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Καθώς βρισκόμουν σε μια Γνωστική συνάντηση, με πλησίασε ένα άτομο και με παρακάλεσε να ζητήσω για την θεραπεία της μητέρας του, η οποία ουσιαστικά ήταν χωρίς ελπίδα, του υποσχέθηκα να κάνω ότι ήταν δυνατόν για την θεραπεία της.
Μετά ζήτησα από τον Άγγελο Αδωναΐ να με βοηθήσει και φαντάστηκα ότι ήμουν στο σπίτι της κυρίας, μια συμπαθητική γριούλα την οποία έβρισκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και που όταν με έβλεπε χαμογελούσε χαρούμενα, καθόμουν και έβαζα το δεξί μου χέρι στο μέτωπό της και το αριστερό το ακουμπούσα στην καρδιά της, συγκεντρώθηκα δυνατά στον Δάσκαλο Ιησού για να με βοηθήσει, είδα πως ανάρρωνε και μετά χαμογελώντας με συνόδευε μέχρι την πόρτα του σπιτιού της.
Στην επόμενη συνάντηση, το άτομο που μου είχε ζητήσει βοήθεια, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, ήρθε να με ευχαριστήσει και να μου πει ότι η μητέρα του είχε αναρρώσει και ότι μου έστελνε χαιρετισμούς γιατί με είχε δει. Πως είναι δυνατόν μόνο δυο άνθρωποι με πίστη, να έχουν πετύχει μια θεραπεία σχεδόν θαυματουργή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε μου, η πίστη κάνει θαύματα, ο Θεϊκός Δάσκαλος Ιησούς είπε: «Αν έχετε πίστη σαν τον σπόρο του σιναπιού και βουνά θα κινήσετε».
Είναι σαφές ότι όταν φανταστήκατε με ζωντανό τρόπο ότι ήσασταν δίπλα στο κρεβάτι της άρρωστης, προκλήθηκε ένα ξεδίπλωμα, η ψυχή σας ταξίδεψε μέχρι την άρρωστη και με την βοήθεια του Θεϊκού Δάσκαλου θεράπευσε την ασθενή. Μην παραξενεύεστε λοιπόν που σας είδαν, όταν η ψυχή ξεδιπλώνεται γίνεται πολλές φορές ορατή ακόμα και σε μακρινές αποστάσεις. Δεν έχετε ακούσει για αγίους που έκαναν το ίδιο; Που κατά την διάρκεια της προσευχής σε κατάσταση έκστασης τους είδαν σε διαφορετικά μέρη να θεραπεύουν ασθενείς;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε μια άλλη από τις συναντήσεις στις οποίες γίνονταν θεραπείες, ήρθε μια κυρία περίπου εξήντα χρόνων, η οποία είχε μια πολύ βαθειά πληγή από μαχαίρι στο μπράτσο την οποία έδειξε σε όλους τους παριστάμενους, μετά ο Δάσκαλος έκανε τους εξορκισμούς και όλοι προφέραμε τα λόγια που έλεγε αυτός, μετέπειτα της είπε να καθίσει.
Στην επόμενη συνάντηση, μας έδειξε ξανά το μπράτσο της και η πληγή ήταν πια σχεδόν θεραπευμένη, έγινε η ίδια λειτουργία και στην τρίτη λειτουργία μας έδειξε το μπράτσο και είδαμε με έκπληξη ότι δεν υπήρχε πια ούτε ουλή εκεί που πριν υπήρχαν πραγματικά κομμάτια από κρέας. Τι ήταν αυτό που συνέβη ώστε εκείνο το άτομο να θεραπευθεί τόσο τέλεια και τόσο γρήγορα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Α! Καταλαβαίνω ότι μου μιλάτε για Γνωστικές συναντήσεις, σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσες αυτές οι Συναντήσεις, θυμηθείτε ότι οι πρωτόγονοι Χριστιανοί ήταν Γνωστικοί και πραγματοποιούσαν θαυματουργές θεραπείες.
Μην παραξενεύεστε λοιπόν που σε αυτές τις συναντήσεις, κάτω από την κατεύθυνση του Δασκάλου που καθοδηγεί την συνάθροιση, πραγματοποιήθηκε άλλο ένα παρόμοιο θαύμα, οι Γνωστικοί επικαλούνται τα Θεϊκά Όντα που ζουν στον αόρατο κόσμο για να πραγματοποιήσουν θεραπείες τέτοιου είδους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό ήταν που συνέβη και η ασθενής θεραπεύθηκε ριζικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Περίπου το 1962, κοντά στον μήνα Νοέμβρη, εκείνες τις μέρες που εγώ μόλις άρχιζα να παρευρίσκομαι στις Γνωστικές διαλέξεις παρουσιάστηκε ένας κύριος με παράξενο πρόσωπο που έδειχνε ανησυχία και είχε ένα άδειο και μυστηριώδες βλέμμα, ζήτησε να τον βοηθήσουν και να βγάλουν από το σώμα του «σκοτεινές οντότητες», που του έκαναν ζημιά και του είχαν δημιουργήσει ένα πρήξιμο στα πόδια τα οποία και μας έδειξε.
Ο Δάσκαλος συμφώνησε και είπε «τους εξορκισμούς των επτά» και έκανε μερικά μαγνητικά περάσματα, το υποκείμενο άρχισε να συστρέφεται και να βγάζει κραυγές, ουρλιαχτά και να παραπονιέται σαν να αισθανόταν έντονους πόνους, ταυτόχρονα έκανε χειρονομίες και κινήσεις σαν κάτι να έβγαινε από μέσα του, μετά άρχισε να βγαίνει μια δυνατή μυρωδιά που ζάλιζε, ο Δάσκαλος χτύπησε τρείς φορές παλαμάκια και ο άνθρωπος συνήλθε λέγοντας ότι δεν θυμόταν τίποτα. Μετά από τρείς συνεδρίες τα πόδια του ήταν εντελώς καλά και δεν παραπονιόταν πια για τις γνωστές οντότητες. Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι ήταν αυτό που συνέβη και πως ήταν δυνατόν να θεραπευθεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτές είναι οι περιπτώσεις κατοχής για τις οποίες μιλάει το Χριστιανικό Ευαγγέλιο, ο Ιησούς έβαζε το χέρι πάνω στους κατεχόμενους και διέταζε τα δαιμόνια να βγουν έξω απ’ αυτούς και είναι σαφές ότι αυτά υπάκουαν.
Και οι Απόστολοι επίσης έλαβαν αυτήν την δύναμη, ο Ιησούς τους έδωσε αυτήν την εξουσία και μπορούσαν να εξορκίσουν τα δαιμόνια και να τα πετάξουν έξω από τα σώματα των ασθενών για να θεραπευθούν. Έτσι λοιπόν η περίπτωση που μου διηγείστε δεν είναι η μόνη. Οι αρρώστιες προκαλούνται ακριβώς από τις σκοτεινές οντότητες που μπαίνουν μέσα στο σώμα των ασθενών, πολλές ιθαγενείς φυλές της Αμερικής γνωρίζουν αυτά τα Μυστήρια, γνωρίζω την περίπτωση πολλών ιθαγενών ιερέων που πριν θεραπεύσουν τους αρρώστους τους, τους εξορκίζουν με τον υγιή σκοπό να εξαλείψουν τις «σκοτεινές οντότητες», που προκαλούν την ασθένεια, αν οι γιατροί μας ακολουθούσαν το παράδειγμα αυτών των ιθαγενών θεραπευτών, είναι φανερό ότι θα πραγματοποιούσαν θαύματα στον χώρο της ιατρικής. Η συγκεκριμένη περίπτωση που μου αναφέρετε εσείς είναι εντελώς φυσιολογικό, εξόρκισαν τον ασθενή και θεραπεύτηκε, αυτό είναι όλο. Μην ξεχνάτε ότι η RUDA και η SALVIA είναι θαυμάσια φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν λιβάνι στους εξορκισμούς.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ
ΤΟ ΞΕΔΙΠΛΩΜΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι το ξεδίπλωμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πραγματικά αγνοείτε τι είναι το ξεδίπλωμα;
Καταλαβαίνω πολύ καλά, δεσποινίς, ότι η ερώτησή σας είναι ειλικρινής. Το ξεδίπλωμα, περιληπτικά, είναι απλό και εύκολο, είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως το φαγητό, το ποτό, κλπ., κλπ. Είναι σαφές ότι όταν το φυσικό σώμα κοιμάται, η ψυχή βγαίνει από αυτό και ταξιδεύει παντού, όταν επιστρέφει η ψυχή, όταν ξαναμπαίνει στο σώμα της θυμάται πολλές φορές τα μέρη που πήγε, τα άτομα με τα οποία μίλησε, κλπ. Και αυτά τα ονομάζουμε όνειρα, αυτό είναι πραγματικά το ξεδίπλωμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε όνειρα ή και με την θέλησή μας επίσης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως και να έχει χρειάζεται ύπνος για να μπορέσουμε να ξεδιπλωθούμε ακόμα και αν είναι με την θέλησή μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ξεδίπλωμα δεν είναι επικίνδυνο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου φαίνεται ότι το να είναι κανείς συνειδητός των ίδιων του των φυσικών φαινομένων ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, πρέπει να είναι κανείς συνειδητός των τροφών που τρώει, αυτού που πίνει, της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η υγεία του και της διαδικασίας του ξεδιπλώματος επίσης η οποία συμβαίνει σε όλα τα ζωντανά πλάσματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εξηγήστε μου την τεχνική για να μπορέσω να ξεδιπλωθώ. Θα ήθελα να πάω στο Παρίσι με την θέλησή μου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκείνα που κάνετε πάντα με αθέλητο, ασυνείδητο τρόπο, μάθετε να τα κάνετε με ηθελημένο και συνειδητό τρόπο. Ανέκαθεν ξεδιπλωνόσασταν, κατά τις στιγμές που μισοκοιμόμαστε όλες οι ψυχές βγαίνουν από το σώμα με ασυνείδητο, δυστυχώς, τρόπο. Κάντε ακριβώς το ίδιο, αλλά με ηθελημένο και συνειδητό επαναλαμβάνω, τρόπο. Όταν αισθάνεστε ότι είστε σε αυτήν την κατάσταση της χαλαρότητας που χαρακτηρίζει τον ύπνο, όταν αρχίζετε να μισοκοιμάστε, φανταστείτε ότι είστε σαν ένα λεπτό, αέρινο φάντασμα, σκεφτείτε ότι θα βγείτε από το σώμα σας. Καταλάβετε ότι εσείς δεν είστε το σώμα, καταλάβετε ότι είστε μια ψυχή, αισθανθείτε ότι είστε ψυχή και σηκωθείτε από το κρεβάτι σας απαλά, προσεκτικά, όπως σηκώνονται οι ψυχές. Αυτό που σας λέω μεταφράστε το σε συγκεκριμένα γεγονότα, δεν πρόκειται για σκέψεις, αλλά για πράξεις! Όταν σηκωθείτε, κάντε μετά ένα πηδηματάκι μέσα στο ίδιο σας το δωμάτιο με την σταθερή πρόθεση να αιωρηθείτε στο διάστημα, έτσι, είναι σαφές ότι αν αιωρηθείτε θα είναι γιατί είστε πια έξω από το φυσικό σας σώμα, τότε μπορείτε να βγείτε από το δωμάτιό σας και να αιωρείστε στο διάστημα, μπορείτε να πάτε στο Παρίσι, στο Λονδίνο ή σε όποιο μέρος θέλετε, όμως αν δεν αιωρηθείτε θα είναι γιατί θα έχετε σηκωθεί από το κρεβάτι σας, με το φυσικό σας σώμα, τότε ξαναμπείτε στο κρεβάτι σας και επαναλάβετε το πείραμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν επιπλέουμε, το φυσικό σώμα μένει στο κρεβάτι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλω να με καταλάβετε, είναι σαφές ότι αν επιπλέετε στο γύρω περιβάλλον αυτό συμβαίνει γιατί βρίσκεστε έξω από το φυσικό σώμα, σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να καταλάβετε ότι το σώμα σας έχει μείνει μέσα στο κρεβάτι και ότι εσείς βρίσκεστε έξω από σώμα και μακριά από το κρεβάτι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν αισθάνεται κανείς ότι επιπλέει πρέπει να σκεφτεί ότι ταξιδεύει προς ένα συγκεκριμένο μέρος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλω να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για σκέψη, παρά για δράση, που είναι άλλο πράγμα. Για παράδειγμα, εγώ σας βλέπω καθισμένη σε εκείνη την καρέκλα, όμως αν σκέπτεστε ότι θα σηκωθείτε από εκείνη την καρέκλα και θα βγείτε στον δρόμο και δεν δράτε, είναι σαφές ότι θα παραμείνετε εκεί, καθισμένη στην καρέκλα, αυτό που χρειάζεται είναι δράση: με καταλάβατε;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό είναι που μου αρέσει στην Γνώση, ότι όλα όσα δεν καταλαβαίνω μου το εξηγούν ξεκάθαρα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι σαφές, εμάς μας αρέσει η πιστότητα σε όλα, η ακρίβεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να μου διηγηθείτε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση ηθελημένου ξεδιπλώματος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση, ξεχωριστή δεσποινίδα, θα σας διηγηθώ μια προσωπική περίπτωση. Θέλω να σας διηγηθώ το πρώτο μου ξεδίπλωμα, ήμουν πολύ νέος ακόμα όταν αποφάσισα να ξεδιπλωθώ ηθελημένα. Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι τότε έβαλα πολύ προσοχή στην διαδικασία του ύπνου και όταν αισθάνθηκα πια μισοκοιμισμένος, σ’ εκείνην την κατάσταση της μετάβασης που υπάρχει μεταξύ αγρύπνιας και ύπνου, έδρασα έξυπνα.
Δεν άρχισα να σκέπτομαι ότι επρόκειτο να ξεδιπλωθώ, γιατί είναι φανερό ότι θα είχα μείνει να σκέπτομαι και δεν θα είχα πραγματοποιήσει το ποθούμενο πείραμα, επαναλαμβάνω: έδρασα, σηκώθηκα με μεγάλη απαλότητα από το κρεβάτι μου και κάνοντάς το προκλήθηκε ένας πολύ φυσικός χωρισμός μεταξύ της ψυχής και του σώματος, η ψυχή βρέθηκε έξω και το σώμα έμεινε να κοιμάται στο κρεβάτι.
Βγήκα από το σπίτι μου στον δρόμο με σαφή και αυθόρμητο τρόπο και μετά περπάτησα σε έναν απόμερο δρόμο. Σταμάτησα στην επόμενη γωνία του δρόμου και σκέφτηκα για λίγες στιγμές σχετικά με το μέρος που έπρεπε να πάω, αποφάσισα να πάω στην Ευρώπη.
Είναι προφανές ότι έπρεπε να ταξιδέψω πάνω από τα νερά του Ατλαντικού επιπλέοντας θαυμάσια στο φωτεινό διάστημα, αισθάνθηκα γεμάτος από μια ευτυχία ασύλληπτη για τα ανθρώπινα όντα και τελικά έφτασα στην πόλη του Παρισιού.
Περπατώντας ή καλύτερα θα λέγαμε επιπλέοντας σε αυτήν την φωτεινή ατμόσφαιρα, αισθάνθηκα ενστικτωδώς την ανάγκη να μπω σε ένα σπίτι.
Δεν μου ήταν δύσκολο να εισχωρήσω στο συγκεκριμένο σπίτι, το περίεργο της υπόθεσης ήταν η συνάντηση με έναν Μυημένο που είχα γνωρίσει σε αρχαίες επανενσαρκώσεις.
Κι αυτός επίσης βρισκόταν έξω από το σώμα του, μπόρεσα να διαπιστώσω βεβαίως ότι το σώμα του βρισκόταν κοιμισμένο μέσα στο κρεβάτι, μαζί του είδα μια γυναίκα και δυο παιδιά που επίσης κοιμούνταν, κατάλαβα ότι επρόκειτο για την σύζυγο και τα παιδιά του.
Χαιρέτισα με αγάπη τον φίλο μου και την ψυχή της συζύγου του, που βρισκόταν επίσης έξω από το σώμα της, δεν είναι περιττό να ειπωθεί ότι καθώς εκείνα τα παιδιά κοιμούνταν, οι ψυχές τους βρίσκονταν έξω.
Ήταν έτοιμες να τρομάξουν από την παρουσία μου εκείνες οι παιδικές ψυχές, κατάλαβα την ανάγκη να αποσυρθώ για να αποτρέψω την επιστροφή εκείνων των τρομαγμένων ψυχών στα αντίστοιχα σώματά τους, είναι αναντίρρητο ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τα παιδιά θα έκλαιγαν στο κρεβάτι τους και το κλάμα θα είχε ξυπνήσει τον φίλο μου και την γυναίκα του, τότε θα είχε σταματήσει ο διάλογος, τόσο η ψυχή του φίλου μου όσο και της συζύγου μου θα ήταν αναγκασμένες να εισχωρήσουν στα αντίστοιχα σάρκινα και οστέινα σώματά τους.
Όλα αυτά τα κατάλαβα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και για να αποφύγω αυτό ακριβώς το πρόβλημα, πρότεινα στον φίλο μου να αφήσει το σπίτι και να βγει μαζί μου για μια βόλτα στους δρόμους του Παρισιού, μεγάλη ήταν η χαρά μου όταν δέχτηκε.
Πήγαμε μαζί στα περίχωρα εκείνης της μεγάλης πόλης και μέχρι που τον συμβούλεψα να επιστρέψει στον Δρόμο μπαίνοντας στο Μονοπάτι του Φωτός, τέλος του πρότεινα να επισκεφτούμε έναν θαυμάσιο Ναό που υπάρχει στην Γερμανία, ο φίλος μου απέρριψε εκείνη την πρόσκληση λέγοντάς μου ότι δεν μπορούσε να το κάνει αυτό γιατί έπρεπε να συγκεντρώσει την προσοχή του στα προβλήματα της πρακτικής ζωής, δεδομένου ότι είχε γυναίκα, παιδιά, κλπ., κλπ., αποχωρίστηκα εκείνον τον Μυημένο και αιωρήθηκα στην ατμόσφαιρα, πέρασα πάνω από κάτι μεγάλα τείχη και μετά έφυγα προς μια λεωφόρο, έναν φιδίσιο δρόμο γεμάτο στροφές, μέχρι που έφτασα σε έναν θαυμάσιο Ναό.
Μπροστά σε αυτό το Ιερό είδα πολλές ψυχές διαφόρων εθνικοτήτων, ανθρώπους που κατά την διάρκεια των ωρών του ύπνου δραπέτευαν από το πυκνό τους σώμα για να έρθουν μέχρι εδώ.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, μαζεμένοι σε διάφορες ομάδες, συζητούσαν μεταξύ τους, μιλούσαν για το Σύμπαν, για τους νόμους, για τις μετενσαρκώσεις και για το Κάρμα, για τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου, κλπ.
Έψαξα ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες να βρω κάποιον φίλο μου επιδέξιο στο ξεδίπλωμα, όμως δεν τον βρήκα.
Τότε πλησίασα μέχρι το κατώφλι του Ναού και είδα έναν εξαίσιο κήπο με μαγευτικά λουλούδια που ανέδιδαν ένα μεθυστικό άρωμα, στο βάθος ξεχώριζε η σιλουέτα ενός μεγαλοπρεπή Ναού που φωτιζόταν από την μεγαλοπρέπεια των άστρων, θέλησα να μπω, όμως ο φύλακας επενέβη λέγοντάς μου: «Αυτός είναι ένας Ναός της σοφίας, αποσυρθείτε, δεν είναι ώρα ακόμα».
Υπακούοντας τις διαταγές, αποσύρθηκα σε κάποια απόσταση χωρίς να απομακρυνθώ πολύ από το κατώφλι, τότε κοίταξα τον εαυτό μου, παρατήρησα τα πνευματικά χέρια και πόδια μου και μέχρι που μου επέτρεψα την πολυτέλεια να τα συγκρίνω με τα χέρια και πόδια εκείνου του σώματος από σάρκα και κόκαλα που εκεί, στην Λατινική Αμερική, στην ιερή γη των Αζτέκων, είχα αφήσει να κοιμάται μέσα στο κρεβάτι.
Είναι εμφανές ότι όλες αυτές οι συγκρίσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να επιστρέψω στην στιγμή στο φυσικό μου, υλικό όχημα το οποίο ροχάλιζε κοιμισμένο βαθειά μέσα στο κρεβάτι, τότε ξύπνησα τρομαγμένος λέγοντας: «Βρισκόμουν στον Ναό της Σοφίας, τι χαρά, τι ευτυχία».
Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνο το τόσο λευκό, το τόσο άσπιλο φως που ακτινοβολούσε σε εκείνο το Ιερό. Βεβαίως, εκείνο το φως δεν έμοιαζε με καμιάς φυσικής λάμπας, έβγαινε από παντού και δεν έκανε σκιά κανενός είδους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε οποιονδήποτε τόπο ακόμα και αν δεν τον ξέρει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ πήγα σε εκείνον τον Θεϊκό Ναό και ωστόσο, δεν τον γνώριζα, με πήγε θα λέγαμε μια «ανώτερη τηλεπαθητική αίσθηση», θα μπορούσα να σας πω ότι με οδήγησε το ίδιο μου το Πνεύμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν κάνετε το ηθελημένο ξεδίπλωμα μπορείτε να θυμηθείτε όταν ξυπνάτε που πήγατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι σαφές ότι αν δεν θυμάται κανείς είναι γιατί δεν έχει ξεδιπλωθεί θεληματικά, γιατί εμένα μου φαίνεται αδύνατον ένας άνθρωπος που ξεδιπλώνεται θεληματικά, που βγαίνει από το σώμα σκόπιμα, συνειδητά να μην είναι ικανός να θυμηθεί ότι είδε έξω από το σώμα του. Για παράδειγμα, όταν φεύγετε από το σπίτι σας για το γραφείο και μετά επιστρέφετε από το γραφείο στο σπίτι σας, θυμάστε τι είδατε στο γραφείο; Την δουλειά που κάνατε, τις οδηγίες του αφεντικού σας;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ναι, θυμάμαι όλα όσα έκανα στο γραφείο όταν επιστρέφω στο σπίτι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή λοιπόν είναι η ίδια περίπτωση, δεσποινίς, θυμηθείτε ότι το φυσικό σας σώμα είναι ένα σπίτι από σάρκα και κόκαλα, αν βγείτε με την θέλησή σας από αυτό το σπίτι θα δείτε πολλά πράγματα και αν επιστρέψετε με την θέλησή σας, είναι επίσης φανερό ότι θα θυμάστε όλα όσα είδατε και ακούσατε.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ
ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε κάποια περίπτωση που προσπαθούσα να κάνω εξάσκηση του διαλογισμού στην εξοχή, αισθάνθηκα να βγαίνω από το σώμα σαν να τραντάζομαι, ξαφνικά αισθάνθηκα ότι πέταγα με μεγάλη ταχύτητα και έφτασα σε λίγα δευτερόλεπτα στην Αίγυπτο, προσγειώθηκα πολύ κοντά στην Σφίγγα νιώθοντας την ζέστη της άμμου στις πατούσες των ποδιών μου, μπορούσα να αγγίζω τις τεράστιες και σαρακοφαγωμένες πέτρες του γιγάντιου μνημείου, ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα το να βλέπω τόσο καθαρό το πανόραμα και τόσο ζωντανή την εικόνα του ουρανού και μια λεπτή αύρα που ερχόταν από τον ποταμό Νείλο να κουνάει μερικούς μεγάλους και λεπτούς φοίνικες.
Αφού ξεκουράστηκα λίγο, ένιωσα μια ειδική έλξη που με ανάγκασε να ανέβω από το δάπεδο μέχρι που επέπλεα σχεδόν στο ύψος της μύτης της Σφίγγας, στην οποία υπήρχε μια μικρή κοιλότητα από όπου εισχώρησα προς μια πολύ στενή σκάλα που κατέβαινε και στην συνέχεια υπήρχε μια κάμαρα όπου βρισκόταν ένας φύλακας ντυμένος με μια ποδιά, χρυσά σανδάλια, ένα κάλυμμα στο κεφάλι με ένα χρυσαφένιο διάδημα που παρίστανε μια κόμπρα σε στάση επίθεσης, στο δεξί χέρι κρατούσε ένα δόρυ που με εμπόδιζε να περάσω, τα μάτια του είχαν ένα γαλαζοπράσινο πολύ διεισδυτικό χρώμα και το δέρμα του ήταν μελαχρινό, δεν πρόφερε ούτε μια λέξη, μόνο με εξέτασε και μου έκανε έναν χαιρετισμό εισόδου στον οποίο απάντησα, χαμογέλασε και αποσύροντας το δόρυ με άφησε να περάσω με μια ευγενική υπόκλιση, εισχώρησα σε ένα μεγάλο δωμάτιο από όπου ακούγονταν πολύ ελαφριά τραγούδια από μια χορωδία που πρόφερε προσευχές σε μορφή μαγευτικών τραγουδιών.
Υπήρχε στο περιβάλλον καπνός από λιβάνι ρόδινου χρώματος, που μύριζε σαν απόσταγμα από κόκκινα τριαντάφυλλα και που έκανε το σώμα μου να δονείται από τα πόδια μέχρι το κεφάλι, υπήρχαν επίσης πολλά αιγυπτιακά σύμβολα στους τοίχους, που παρ’ όλο που δεν τα καταλάβαινα μου ήταν πολύ οικεία, αφού είδα την πλούσια διακόσμηση εκείνου του δωματίου, που αναμφίβολα πρέπει να είναι ένας πολύ ιδιαίτερος ναός, αντήχησε ένα γκονγκ και εμφανίστηκαν τρείς Δάσκαλοι οι οποίοι είχαν ευγενικά και σεβάσμια πρόσωπα, αλλά πολύ διεισδυτικό βλέμμα. Δυο από αυτούς ήταν ντυμένοι με κίτρινα και ένας με κατάλευκο χιτώνα. Αφού με χαιρέτησαν με καλωσόρισαν με ένα πολύ αδελφικό αγκάλιασμα.
Μετά πραγματοποίησαν μια λειτουργία σε έναν βωμό που υπήρχε ανάμεσα σε δυο τεράστιες κολόνες με έναν μεγάλο σκαραβαίο από χρυσό που έλαμπε ανάμεσα στον καπνό του λιβανιού, μετά φωτίστηκε ένα κύπελλο με κρυστάλλινο νερό που δεν είχα προσέξει πριν. Με πλησίασαν σε αυτό και άρχισα να με βλέπω με ένα πρόσωπο τρομερά μαύρο και γενειοφόρο σαν ενός ουρακοτάγκου. Μετά είδα πολλά αποσπάσματα της ζωής μου κατά τα οποία διέπραξα κάθε είδους αμαρτίας. Κατέληξα να θρηνώ και να κλαίω.
Μετά με επέπληξαν και μου έδωσαν συμβουλές με συμβολικό τρόπο, παραδίδοντάς μου έναν σκαραβαίο από συμπαγή χρυσό. Τον έβαλαν στο δεξί μου χέρι κλείνοντάς το και προφέροντας μερικές λέξεις που δεν κατάλαβα, μου είπαν να τον κρατώ και να γίνω άξιος να τον έχω πάντα μαζί μου. Μετά με ευλόγησαν και επέστρεψα στο σώμα μου, ξύπνησα στην στιγμή πολύ συγκινημένος και μέχρι σήμερα δεν έχω ξεχάσει καμιά λεπτομέρεια.
Θα μπορούσατε να μου πείτε τι συνέβη και τι νόημα έχουν όλα αυτά για μένα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με πολύ ευχαρίστηση θα απαντήσω στην ερώτησή σου. Ολόφωτο ξεπηδά με πλήρη μεσημβρινή λαμπρότητα ένα ξεδίπλωμα. Αποκοιμηθήκατε ενώ διαλογιζόσασταν και προσευχόσασταν και τότε η ψυχή σας βγήκε από το σώμα και πήγε στην Αίγυπτο, την Ιερή Γη των Φαραώ.
Θέλω να καταλάβετε ότι μπήκατε πνευματικά στον Μυστηριώδη Ναό της Σφίγγας. Χαίρομαι πολύ που ανακαλύψατε μια μυστική πόρτα στην ίδια την μύτη της Σφίγγας. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια φυσική, υλική πόρτα. Είναι περισσότερο μια αόρατη πόρτα για τις φυσικές αισθήσεις, αλλά εντελώς ορατή για την ευφυΐα και την καρδιά.
Είναι φανερό ότι ούτε ο Ναός της Σφίγγας βρίσκεται σ’ αυτόν τον φυσικό κόσμο. Πρόκειται για έναν αόρατο Ναό για τα μάτια από σάρκα, αλλά εντελώς ορατό για τα μάτια του Πνεύματος.
Αυτό που συνέβη σε εσάς είναι κάτι πολύ παρόμοιο με εκείνη την εμπειρία του Αγίου Παύλου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, μεταφέρθηκε στους ουρανούς και είδε και άκουσε πράγματα που στους ανθρώπους δεν έχει δοθεί να καταλαβαίνουν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εσείς σε μια περασμένη ύπαρξη ήσασταν Μυημένος στα Αιγυπτιακά μυστήρια και για αυτόν τον λόγο σας κάλεσαν στον Ναό. Γι’ αυτό, λόγω αυτού του καλέσματος που σας έκαναν όταν βρισκόσασταν σε διαλογισμό, πήγατε ακριβώς εκεί.
Παρευρεθήκατε πνευματικά σε μια Αιγυπτιακή τελετουργία. Είδατε και ακούσατε τους Ιερείς του Ναού. Ακούσατε μεγαλοπρεπείς ύμνους και είδατε στο νερό το ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΕΓΩ σας και όλα εκείνα τα εγκλήματα που έχετε διαπράξει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είδατε τον εαυτό σας αρκετά άσχημο. Συμβαίνει κανείς να μετατρέπεται σε τόσο φρικτό άτομο με τις αμαρτίες.
Σας παρέδωσαν έναν ιερό σκαραβαίο, από καθαρό χρυσό, θαυμάσιο σύμβολο της αγιοποιημένης ψυχής. Αυτό είναι όλο.
Ελπίζω κύριε, να με έχετε καταλάβει. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε να ακολουθήσετε το μονοπάτι της αγιότητας. Να μετανοήσετε για όλα τα λάθη σας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε μια άλλη περίπτωση κατά την οποία έκανα ασκήσεις διαλογισμού μέσα στο δάσος στα περίχωρα του χωριού Cuernavaca στο Μεξικό, μαζί με έναν πολύ σοφό πνευματικό φίλο, τον οποίο εκτιμώ σαν Πατέρα μου, είχα την εξής εμπειρία.
Καθόμασταν και οι δυο στην στάση Γιόγκα που είναι γνωστή σαν άνθος του λωτού και κάναμε μερικές αναπνευστικές ασκήσεις. Μετά βρεθήκαμε σε σιωπή και διαλογισμό. Αμέσως αισθάνθηκα να μεταφέρομαι στις οροσειρές των Ιμαλάιων Ορέων, μάλλον στην περιοχή του Θιβέτ. Σε εκείνον τον τόπο έκανε ένα τρομερό κρύο και ακουγόταν το διαπεραστικό ουρλιαχτό των ανέμων. Έφτασα σε ένα κάπως συννεφιασμένο οροπέδιο όπου αποκαλυπτόταν λίγολίγο ένα μεγαλοπρεπές περιτοιχισμένο κατασκεύασμα, το οποίο είχε μια τεράστια πόρτα από ξύλο στερεωμένη με σιδερένια καρφιά φτιαγμένα αιώνες πριν. Σε αυτήν την περίπτωση η είσοδος φυλασσόταν από δυο στρατιώτες Θιβετιανικού τύπου, που μόλις πλησίασα με σταμάτησαν και μου είπαν να περιμένω ένα λεπτό για να συζητήσουν αν είχα δικαίωμα να περάσω ή όχι.
Λίγα λεπτά αργότερα έλαβαν ένα μήνυμα και ακούστηκε το τρίξιμο των μεντεσέδων της τεράστιας πόρτας καθώς μου έλεγαν να περάσω. Με μια πρώτη ματιά μου φάνηκε σαν μια ουράνια και ταυτόχρονα θεαματικότατη πόλη, αφού άστραφτε η λευκότητα του μαρμάρου και οι μαγευτικοί κήποι με λουλούδια απερίγραπτης ομορφιάς και θάμνους σε χρωματικούς τόνους πράσινου και κίτρινου που ποτέ δεν έχουν ειδωθεί στην γη. Περπάτησα προς μερικές φαρδιές σκάλες που είχαν κάγκελα με κολώνες περιτριγυρισμένες με όμορφες φιγούρες από μάρμαρο και με οδήγησαν σε μια πλατειούλα που είχε μια πηγή με διάφανο και κρυστάλλινο νερό. Ήταν μικρή και είχε στο κέντρο ένα όμορφο παιδί που άδειαζε ένα κανάτι με νερό που δεν τελείωνε ποτέ. Μετά τράβηξα προς τα δεξιά κατευθυνόμενος προς τον προθάλαμο ενός επιμήκους κτηρίου, που είχε επτά μαρμάρινες κολώνες με όμορφη διακόσμηση. Καθώς παρατηρούσα τον διάδρομο άρχισαν να ακούγονται αγγελικές χορωδίες που έφεραν μαζί τους μια μορφή που ανέδιδε φωτεινότητα και σέβας, τίποτα λιγότερο από την μορφή του Δασκάλου Ιησού, του ΧΡΙΣΤΟΥ, τον οποίο, μόλις τον είδα, ένιωσα να λιποθυμώ, με κοίταξε έντονα και στο πρόσωπό του ζωγραφίστηκε ένα χαμόγελο αγάπης και αδελφικότητας. στην συνέχεια με πλησίασε και έβαλε το δεξί του χέρι πάνω στο μέτωπό μου προφέροντας τα εξής λόγια: «ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ».
Μετά περπατήσαμε σε άλλους διαδρόμους και συναντήσαμε κι άλλους Δασκάλους, μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τον Δάσκαλο Σαμαέλ Αουν Βεόρ, τον οποίο κάλεσε με δυνατή φωνή και του εισηγήθηκε να αναλάβει να προσέχει και να διδάσκει το ταπεινό μου άτομο. Μετά φώναξε κι άλλους μαθητές και Δασκάλους ντυμένους στα λευκά που βρίσκονταν εκεί κοντά και μας ευλόγησε με ειδικές προσευχές και μάντραμ. Μας αποχαιρέτησε προσωπικά, τον Δάσκαλο Σαμαέλ και εμένα, βλέποντας ότι εξαφανιζόταν από την ορατότητά μας αυτός ο μεγαλοπρεπής χώρος.
Όταν γύρισα στο σώμα μου, άνοιξα τα μάτια και είδα ότι ο φίλος μου δεν είχε ξυπνήσει ακόμα αλλά ένα λεπτό αργότερα ξύπνησε και αρχίσαμε να συζητάμε τις εμπειρίες που ζήσαμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως γίνεται ένας απλός Γνωστικός σπουδαστής χωρίς αξία κανενός είδους, να έχει μια τόσο θαυμάσια εμπειρία και να του έχουν αναθέσει μια τόσο λεπτή αποστολή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα απαντήσω στην ερώτησή σας. Βλέπετε τώρα τι είναι ο διαλογισμός και η προσευχή. Αν ένα άτομο καλής θέλησης αφοσιωθεί στην προσευχή και στον διαλογισμό, μπορεί να έχει την ευτυχία να φτάσει στην έκσταση. Τότε η ψυχή βγαίνει από το σώμα, όπως ήδη το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές και ταξιδεύει σε οποιονδήποτε μακρινό τόπο της γης ή του απείρου.
Στην συγκεκριμένη, δική σας περίπτωση, είναι σαφές ότι πήγατε στο Θιβέτ και εισχωρήσατε σε έναν μυστικό Ναό όπου μπορέσατε να δείτε τους Δασκάλους της ανθρωπότητας και τον κύριό μας τον ΧΡΙΣΤΟ. Μην ξεχνάτε ότι η ψυχή όντας σε προσευχή, σε έκσταση, μπορεί να φτάσει να δει τον ΧΡΙΣΤΟ. Εσείς είχατε αυτήν την ευτυχία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κύριος σας ανέθεσε να διδάξετε αυτήν την Διδασκαλία της Γνώσης σε όλους τους ομοίους σας.
Είναι φανερό ότι εγώ πρέπει να σας δώσω αυτές τις διδασκαλίες. Γι’ αυτό είδατε και ακούσατε ότι ο Κύριος νοιάστηκε για να σας διδάξω.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε μια από τις πρακτικές ξεδιπλώματος, μια βραδιά του 1966, κατάφερα να βγω συνειδητά από το σώμα μου και ένιωσα μια πολύ ιδιαίτερη απελευθέρωση, αφού το είναι μου ένιωθε απερίγραπτη χαρά και πέταξα σαν πουλί μέχρι έναν άλλον πλανήτη άγνωστο για μένα αλλά που έμοιαζε πολύ στην γη, αφού έβλεπα τεράστια και πράσινα δάση γεμάτα πεύκα και μια καλύβα από κορμούς στην οποία υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που μου έκαναν σινιάλα. Κατέβηκα και διαπίστωσα με ευχάριστη έκπληξη ότι βρισκόταν εκεί ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αουν Βεόρ με μερικούς συγγενείς γνωστούς μαθητές, οι οποίοι με δέχτηκαν με ένα πολύ εκδηλωτικό αγκάλιασμα και με μια πολύ ιδιαίτερη χαρά που δεν μπορώ να περιγράψω.
Μετά ο Δάσκαλος με προσκάλεσε να περπατήσουμε στο δάσος μέχρι που φτάσαμε σε μια πέτρινη γέφυρα όπου μου εξήγησε ότι εκείνος ο πλανήτης ήταν Η ΣΕΛΗΝΗ σε περασμένες εποχές, όταν υπήρχαν κάτοικοι, ζώα και φυτά και ότι ήταν η αρχαία ΓΗ – ΣΕΛΗΝΗ ή ΓΗ – ΜΗΤΕΡΑ – ΣΕΛΗΝΗ και μου έδειξε ποτάμια, βουνά και μεγάλες θάλασσες.
Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε πως είναι δυνατόν να επισκέπτομαι έναν άλλο πλανήτη σε εποχές τόσο μακρινές όπως αυτή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βλέπετε τώρα ξεχωριστέ κύριε τι είναι το ξεδίπλωμα. Τότε η ψυχή μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους πλανήτες και να γνωρίσει πολλά μυστήρια. Εσείς βρεθήκατε πραγματικά σαν ψυχή, πνεύμα, όπως θέλετε πέστε το, σε εκείνον τον δορυφόρο που λάμπει τις αστροφώτιστες νύχτες.
Βεβαίως εκεί συναντήσατε το Πνεύμα μου στην αναφερθείσα γέφυρα. Ωστόσο είναι φανερό ότι αυτά που είδατε, η γέφυρα, το ποτάμι, η χλωρίδα, κλπ., κλπ., αντιστοιχούν σε ένα ολοκληρωτικά αρχαίο παρελθόν, γιατί την σήμερον ημέρα η σελήνη είναι πια ένα πτώμα.
Είναι καλό να ξέρετε ότι οι κόσμοι, οι άνθρωποι, τα φυτά και τα ζώα, γεννιούνται, μεγαλώνουν, γερνούν και πεθαίνουν.
Στο όνομα της αλήθειας πρέπει να σας πω ότι σήμερα η σελήνη είναι ένα πτώμα.
Αυτός ο δορυφόρος είχα ζωή σε αφθονία. Πέρασε από την παιδική του ηλικία, από την νεότητά του, από την ωριμότητά του, γέρασε και πέθανε.
Η ψυχή μπορεί να δει όχι μόνο το μέλλον και το παρόν, αλλά επίσης και το παρελθόν. Αυτό που εσείς είδατε αντιστοιχεί ακριβώς σε εκείνη την περασμένη εποχή που η σελήνη είχε πλούσια ποτάμια, βαθιές θάλασσες, οργιώδη βλάστηση, εκρηκτικά ηφαίστεια, φυτική, ζωική και ανθρώπινη ζωή.
Θέλω να ξέρετε ότι οι Σεληνιακοί υπήρξαν. Η σελήνη είχε επτά ανθρώπινες φυλές μέσω διαδοχικών ιστορικών περιόδων. Οι πρώτες αποτελούνταν από γίγαντες και οι τελευταίες από λιλιπούτειους, δηλαδή, μικρότατους. Τις τελευταίες ανθρώπινες οικογένειες που έζησαν στην σελήνη θα μπορούσαμε να τις καταγράψουμε σαν ανθρώπους μυρμήγκια. Μην σας παραξενεύει αυτό που σας λέω. Αυτό συμβαίνει πάντα σε όλους τους πλανήτες. Οι πρώτες φυλές είναι γίγαντες και οι τελευταίες υπερβολικά μικρές.
Σας συγχαίρω που θυμάστε όσα είδατε και ακούσατε στην Σελήνη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον Ιούλιο του 1969, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα χωριό της πολιτείας του Hidalgo συντροφιά με τον Δάσκαλο Σαμαέλ Αουν Βεόρ, την οικογένειά του, έναν φίλο, έναν άλλο μαθητή και έναν ταπεινό υπηρέτη, ξεκινήσαμε με αυτοκίνητο ένα πολύ βροχερό και λίγο κρύο απόγευμα προς μια αρχαιολογική ζώνη, εμείς θεωρούσαμε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να επισκεφθούμε το συγκεκριμένο χώρο, αφού στην εθνική οδό έβρεχε δυνατά και μόλις που είχε λίγη ορατότητα.
Ταξιδέψαμε έτσι σχεδόν ολόκληρο το δρόμο και μόλις φτάσαμε είδαμε με έκπληξη πως καθάριζε ο ουρανός στο χωριό που πηγαίναμε ενώ γύρω από αυτό ήταν γεμάτος με μαύρα σύννεφα.
Παρ’ όλα αυτά, μπορέσαμε να επισκεφθούμε την αρχαιολογική ζώνη ουσιαστικά ολόκληρη. Πρόσεξα ότι ο Δάσκαλος έκανε κάποιες στιγμιαίες συγκεντρώσεις και μετέπειτα σχολίασε με την σύζυγό του ότι τελείωνε πια η άδεια. Μετά με ρώτησε αν είχα πάρει είδηση το φαινόμενο που είχε συμβεί, του απάντησα καταφατικά, αφού ήταν σαφές ότι είχε ζητήσει να σταματήσει η βροχή. Μετά μας υπέδειξε να ανέβουμε στο αυτοκίνητο και αμέσως άρχισε να βρέχει με το κανάτι.
Θα μπορούσατε να μου πείτε πως ήταν δυνατόν εκείνο το θαύμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι καλό να ξέρετε ότι τα τέσσερα στοιχεία: φωτιά, αέρας, νερό και γη είναι κατοικημένα πυκνά από στοιχειώδη πλάσματα της φύσης. Μπορεί εσάς να σας φαίνεται παράξενο αυτό που σας λέω, αλλά σε όλες τις εποχές της ιστορίας υπήρξαν παραδόσεις σχετικά με αυτά που ονομάζονται νεραΐδες, νύμφες, Νηρηίδες, σίλφοι, καλικάντζαροι, κλπ.
Ωραία λοιπόν, αυτά είναι τα στοιχειώδη. Τα ονομάζουν έτσι γιατί ζουν στα στοιχεία.
Οι πυγμαίοι, για παράδειγμα, ζουν μέσα στις πέτρες της γης. Οι σαλαμάνδρες ζουν στην φωτιά. Οι σίλφοι στον αέρα, στα σύννεφα και οι Νηρηίδες στα νερά.
Οι δύσπιστοι άνθρωποι δεν δέχονται τίποτα από αυτά, αλλά νομίζω ότι εσείς είστε ένας άνθρωπος που έχει πίστη και γι’ αυτό με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση θα σας εξηγήσω και θα απαντήσω στην ερώτησή σας.
Μέσω κάποιων συγκεκριμένων μυστικών συνταγών, το Είναι μου έδωσε εντολές στους σίλφους που ζουν στα σύννεφα, να τα απομακρύνουν. Ωστόσο δεν πρέπει να αγνοείτε ότι τα νερά τα χειρίζονται και οι οντίνες επίσης. Αν οι σίλφοι βάλουν σε κίνηση ειδικά ψυχικά ρεύματα, παίρνουν τα σύννεφα, τα κινούν, τα απομακρύνουν από το χώρο και μαζί με αυτά φεύγουν και οι οντίνες των υδάτων. Τότε, στην στιγμή μπορεί να απομακρυνθεί η βροχή. Πλην όμως, αυτό το κάνουμε, εμείς οι Μυημένοι, μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, γιατί αλλιώς θα επικρατούσε αταξία στην φύση.
Όταν ένας Γνωστικός Μυημένος πραγματοποιεί ένα θαύμα σαν αυτό, το κάνει πάντα με την άδεια των Ανωτέρων Όντων.
Το θαύμα που αναφέρατε ήταν απαραίτητο, γιατί χρειαζόταν να μελετήσουμε κάποιους μονόλιθους της TULA, αρκετά ενδιαφέροντες σίγουρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε μια πρακτική κατά την οποία θέλησα να θυμηθώ τις περασμένες μου ζωές, έτσι όπως μας έχετε διδάξει εσείς, είχα τις εξής εμπειρίες:
Είδα τον εαυτό μου στις Πυραμίδες της Teotihuacan την εποχή των Αζτέκων, εκεί που βρίσκεται η Ακρόπολη. Υπήρχε ένα μεγάλο πλήθος που επευφημούσε και φώναζε δυνατά, σε ολόκληρη την Λεωφόρο των Νεκρών υπήρχαν άνθρωποι του λαού, στρατιώτες και πολιτικοί ντυμένοι πλούσια με περικεφαλαίες, βραχιόλια, σανδάλια και κοσμήματα από χρυσό και πολύτιμους λίθους.
Σε εκείνη την λεωφόρο περπατούσαμε πολλοί φυλακισμένοι με δεμένα τα χέρια και τους λαιμούς, ήμασταν περικυκλωμένοι από αρκετούς στρατιώτες ντυμένους σαν ιππότες τίγρεις και αετοί οι οποίοι μας έφεραν στην βάση της Πυραμίδας του Ήλιου, όπου υπήρχε μια μεγάλη πυρκαγιά. Όταν φτάσαμε στην πλατφόρμα μας μάζεψαν. Ένας ιερέας έκανε σινιάλο και όλοι σώπασαν. Τότε άρχισαν να ηχούν τα φλάουτα και τα τύμπανα. Μετά ήρθαν κοπέλες που χόρευαν απερίγραπτα έξοχους χορούς.
Μόλις τελείωσαν οι χοροί ήρθαν δώδεκα ηλικιωμένοι οι οποίοι έκαναν ένα είδος ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και μας δίκασαν. Αργότερα μας έδεσαν τα μάτια και μας ανέβασαν στα σκαλιά της Πυραμίδας, βέβαια μερικοί γλίστρησαν και έπεσαν, ακούγαμε το θόρυβο και τις φωνές πόνου, θυμάμαι ότι αισθανόμουν τα σκαλιά τόσο στενά που ίσα ίσα χωρούσε το μισό πόδι. Μόλις φτάσαμε στην κορυφή άρχισαν οι προσευχές, οι επικλήσεις και οι προσφορές και θυσιαστήκαμε στον θεό Χουιτσιλοποτξλί.
Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι συνέβη; Αυτή ήταν επανενσάρκωση ή επιστροφή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εσείς, όντας σε διαλογισμό, θελήσατε να θυμηθείτε τις περασμένες σας ζωές. Κοιμηθήκατε λίγο και τότε η ψυχή σας βγήκε από το σώμα από σάρκα και κόκαλα. Μετά ήρθαν οι διάφορες σκηνές, αναμνήσεις κάποιου παρελθόντος. Σας καλώ να καταλάβετε ότι σίγουρα ήσασταν ένας Αζτέκος που κατοικούσατε στο αρχαίο Μεξικό.
Είδατε λοιπόν, πως δικάζονταν πολλοί παραβάτες και μετά, είναι φανερό ότι τους θυσίαζαν στους Θεούς.
Έτσι, λοιπόν, δεν ήταν όλοι όσοι σφαγιάσθηκαν στο Βωμό των ανθρώπινων θυσιών αθώα άτομα. Υπήρξαν στο προκολομβιανό Μεξικό, οι ανθρωποθυσίες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω μια επιχείρηση και τελευταία η οικονομική μου κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη. Η επιχείρησή μου πηγαίνει πολύ άσχημα, οι πελάτες μου έφυγαν. Τι πρέπει να κάνω;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πριν από όλα, αξιότιμε φίλε μου, πρέπει να σας πω ότι χρειάζεται να κρατήσετε σαράντα ημέρες απόλυτης αγνότητας, γιατί καταλαβαίνω ότι κάνετε μια πολύ βέβηλη ζωή, έχετε ζήσει πολύ ακόλαστα, έχετε ξοδέψει αδέξια τις σεξουαλικές σας ενέργειες.
Είναι απαραίτητο, είναι επείγον, να καταλάβετε την εσώτερη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα σεξουαλικά όργανα και τον αδένα της επίφυσης.
Μην εκπλήσσεσαι από αυτά που σου λέω, αυτός ο αδένας βρίσκεται τοποθετημένος στο ανώτερο μέρος του εγκεφάλου.
Κάθε Γνωστικός σπουδαστής ξέρει πολύ καλά ότι στον οργανισμό μας έχουμε εγκατεστημένο ένα ολόκληρο ασύρματο σύστημα. Το ηλιακό πλέγμα, που βρίσκεται στην περιοχή του ομφαλού, είναι η τηλεπαθητική κεραία λήψης που συλλαμβάνει τα διανοητικά κύματα των φίλων και των εχθρών μας και τα μεταφέρει στον νου και ο αδένας της επίφυσης είναι το κέντρο μετάδοσης της σκέψης που μεταδίδει κύματα σε διάφορα άτομα και τόπους.
Είναι σαφές ότι οι μεγάλοι έμποροι, οι μεγάλοι ηγέτες όλων των εποχών, έχουν πολύ αναπτυγμένο αυτόν τον αδένα.
Όταν ξοδεύεται άσχημα η σεξουαλική ενέργεια, ο αδένας της επίφυσης αδυνατίζει, εκφυλίζεται. Τότε δεν μπορεί πια να μεταδώσει με δύναμη τα νοητικά ρεύματα και έρχεται η αποτυχία στις επιχειρήσεις.
Μιας και εσείς είστε ένας βέβηλος άνθρωπος που δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τις εσωτεριστικές μας μελέτες, το μοναδικό που μπορώ να σας συμβουλεύσω είναι να κρατήσετε μόλις σαράντα ημέρες απόλυτης αγνότητας για να συσσωρεύσετε σεξουαλικές ενέργειες και να δώσετε δύναμη στον αδένα της επίφυσής σας. Έτσι θα καλυτερεύσει η οικονομική σας κατάσταση. Θα υπάρξει μια ευνοϊκή αλλαγή.
Σας συμβουλεύω επίσης να βάλετε θειάφι μέσα στα παπούτσια σας. Μην εκπλήσσεστε! Οι αιθερικές αναθυμιάσεις του θειαφιού θα καθαρίσουν την ατομική σας ατμόσφαιρα.
Πρέπει να ξέρετε ότι με την εκσπερμάτωση διαμορφώνονται πολλές αόρατες νύμφες γύρω σας, στην αύρα σας. Τέτοιες νύμφες υπάρχουν διαφόρων ειδών, όμως με τις αναθυμιάσεις του θειαφιού αυτές οι αηδιαστικές νύμφες διαλύονται και καθαρίζει η ατμόσφαιρά σας.
Επίσης, συμφέρει να καθαρίσετε το περιβάλλον που βρίσκεται η επιχείρησή σας. Κάντε λιβανίσματα εκεί με θειάφι για περίπου εννέα ημέρες, κάντε λιβανίσματα με ζάχαρη για να γλυκάνετε το περιβάλλον για να το κάνετε ευχάριστο.
Μιλάμε για αποκρυφισμό και νομίζω ότι πρέπει να με καταλάβετε, γιατί χρειάζεστε να καλυτερεύσετε την επιχείρησή σας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μου υποδείξετε τι μπορώ να κάνω για να ευημερήσω; Πουλάω εμπορεύματα στο εσωτερικό της χώρας χωρίς να έχω φτιάξει επιχείρηση, μόνο που υπάρχουν μήνες που δεν καταφέρνω να κερδίσω τίποτα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταλαβαίνω την κατάστασή σου, φίλε μου, με κάθε ειλικρίνεια μπορώ να σου πω ότι όταν κάποιος εκπληρώνει ακριβώς τις δέκα εντολές του νόμου του Θεού, όταν προσεύχεται καθημερινά στον Πατέρα που βρίσκεται εν κρυφώ, είναι σαφές ότι η κατάσταση καλυτερεύει.
Ο Πατέρας μας δίνει τα πάντα. Τίποτα δεν μας λείπει τότε. Όμως όταν κανείς προχωρά άσχημα, όταν δεν εκπληρώνει πραγματικά τις δέκα εντολές, όταν δεν παραδίδεται στον Πατέρα, τότε Αυτός απουσιάζει και πέφτει κανείς σε δυστυχία.
Ακολουθείστε τις συμβουλές μου. Κάντε πολλές ελεημοσύνες, κρατήστε αγνότητα, πλυθείτε με αρωματικά βότανα, σαν την μέντα, χαμομήλι, ευκάλυπτο, καρυδιά, κλπ. Βάλτε αυτά τα φυτά για σαράντα ημέρες στο καθημερινό σας μπάνιο και επαναλαμβάνω, κάντε ελεημοσύνες με τον τόνο, μόνο έτσι μπορείτε να καλυτερεύσετε την οικονομική σας κατάσταση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ωραία, αλλά τι εννοείτε σαν αγνότητα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε μου, δεν πρόκειται να σας εξηγήσω το ARCANO A.Z.F. των Γνωστικών μας σπουδών γιατί δεν θα το καταλαβαίνατε. Αυτό το βιβλίο είναι μόνο ένα στοιχειώδες αλφαβητάρι για τους ανθρώπους εκείνους που ποτέ δεν έχουν μελετήσει τα έργα μας. Θα περιοριστώ να σας πω μόνο να κρατήσετε σαράντα ημέρες σεξουαλικής αποχής στην σκέψη, στο λόγο και στα έργα, αυτό είναι όλο. Αν επιθυμείτε να εισχωρήσετε λίγο περισσότερο στις σπουδές μας, διαβάστε τα προχωρημένα μας βιβλία όπως τον «Τέλειο Γάμο» και πολλά άλλα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να μου εξηγήσετε ποια είναι τα έργα ελέους που θα μπορούσα να κάνω;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι καλό να ξέρετε ότι τα έργα ελέους είναι τα έργα συμπόνιας: δώστε στον πεινασμένο να φάει, δώστε στον διψασμένο να πιεί, ντύστε τον γυμνό, διδάξτε αυτόν που δεν ξέρει, θεραπεύστε τους ασθενείς, κλπ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μπορούσατε να μου πείτε πότε πρέπει να κάνω ένα έργο ελέους και πότε όχι και σε ποιους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είναι κανείς δικαστής για να δικάσει. Επιπλέον το έλεος δεν χρειάζεται δικαστή. Αυτά είναι πράγματα της κοινής αίσθησης. Το να δώσουμε να φάει ο πεινασμένος είναι κάτι πολύ ανθρώπινο, γιατί μέχρι και στους φυλακισμένους δίνουν να φάνε, αλλιώς θα πέθαιναν από την πείνα. Το να δώσουμε να πιεί ο διψασμένος είναι κάτι πολύ λογικό αφού θα ήταν πολύ σκληρό να αρνηθούμε ένα ποτήρι νερό σε έναν διψασμένο. Το να χαρίσουμε ένα πουκάμισο στον γυμνό είναι κάτι πολύ φυσικό. Το να παρηγορήσουμε έναν θλιμμένο είναι πολύ ανθρώπινο. Για κάτι τέτοιο δεν χρειάζονται δικαστές, όμως θα ήταν το αποκορύφωμα του παραλόγου να δώσουμε αλκοόλ σε έναν μεθυσμένο ή να δανείσουμε ένα όπλο στον δολοφόνο.
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΓΑΠΗ!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλω να σας ζητήσω μια χάρη, συμβαίνει το εξής: ο σύζυγός μου με χώρισε για να πάει με μια άλλη γυναίκα, υποφέρω απερίγραπτα και δεν ξέρω τι να κάνω.
Μιας και εσείς γνωρίζετε τις απόκρυφες επιστήμες, μου φαίνεται ότι θα μπορούσατε να τακτοποιήσετε το πρόβλημά μου. Ξέρω ότι διαθέτετε μια θαυμάσια νοητική δύναμη και ότι, για τον λόγο αυτό, μπορείτε να κυριαρχήσετε στον ξένο νου, να επηρεάσετε τον αγαπημένο μου, να τον ρίξετε στα πόδια μου μέσω της μαγείας.
Τι τιμή θα ορίζατε για την δουλειά σας; Μπορώ να πληρώσω οποιοδήποτε ποσόν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι κάνετε λάθος, κυρία, εγώ δεν είμαι μαύρος μάγος. Το να χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις του νου για να υποδουλώσουμε τους άλλους, για να τους σκλαβώσουμε, για να τους αναγκάσουμε, είναι βία και κάθε βίαιη πράξη είναι μαύρη μαγεία…
Κάθε ένας είναι κάθε ένας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει σε ξένα ζητήματα, είναι παράλογο να θέλουμε να κυριαρχούμε τους άλλους.
Πότε πια θα μάθουν οι άνθρωποι να σέβονται την ελεύθερη θέληση των άλλων; Μήπως νομίζετε ότι μπορούμε να αναγκάζουμε ατιμωρητί κάποιον να αγαπάει τους άλλους με το ζόρι, επειδή έτσι το θέλουμε; Είναι αναγκαίο να ξέρετε ότι αυτό το είδος πράξεων της μαύρης μαγείας πληρώνονται με πολύ σκληρές τιμωρίες. Οι Άγγελοι του Πεπρωμένου δεν είναι διατεθειμένοι να συγχωρέσουν τέτοιου είδους εγκλήματα, αν συνεχίσετε αυτόν τον δρόμο θα τιμωρηθείτε.
Υπάρχουν στον κόσμο πολλοί άνθρωποι αφιερωμένοι στην μαγεία, στην μαγγανεία, στην μαύρη μαγεία.
Χιλιάδες μάγοι ζουν απ’ αυτές τις βρώμικες συμφωνίες και είναι σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν προοδεύουν γιατί η μαύρη μαγεία φέρνει αθλιότητα, πείνα, γύμνια, ανώτατο πόνο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τους ανθρώπους που αφιερώνονται στην μαγεία, η τιμωρία φτάνει μέχρι και στα παιδιά τους;
Είναι σαφές ότι το περιβάλλον των μαύρων μάγων συμβαίνει να είναι καταστροφικό. Τα παιδιά αυτών των σκοτεινών είναι επίσης σκοτεινά. Είναι σαφές ότι οι χαμένες ψυχές ψάχνουν τους μαύρους μάγους σαν γεννήτορες ή γήινους γονείς. Δεν πρέπει λοιπόν να μας παραξενεύει ότι τα παιδιά των διεστραμμένων είναι κι αυτά επίσης διεστραμμένα και πέφτουν στην δυστυχία.
Είναι λυπηρό που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη να σέβονται την ελεύθερη θέληση των άλλων. Υπάρχει πάντα η δυσοίωνη τάση να κυριαρχήσουμε στους άλλους με την βία, να θέλουμε να επιβάλουμε τις ιδέες μας στον πλησίον, να προσπαθούμε να αναγκάσουμε τους άλλους να κάνουν ότι μας έρχεται στην όρεξη. Όλα αυτά πληρώνονται πανάκριβα με δάκρυα, αθλιότητα και ανώτατο πόνο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί αυτοί οι μαύροι μάγοι πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην ανθρωπότητα δεδομένου του ότι, παρόλο που πληρώνονται, βοηθάνε τους ανθρώπους να λύνουν τα προβλήματά τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλω να σας πω ότι υπάρχει η λογική του παραλόγου. Για τους σκοτεινούς το λευκό είναι μαύρο και ανάποδα. Θυμηθείτε ότι ο δρόμος που οδηγεί στην άβυσσο είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
Φτάνουν σε μένα συνεχώς γράμματα από παντού που μου ζητάνε τέτοιου είδους υπηρεσίες. Πραγματικά η ανθρωπότητα προκαλεί πόνο. Αν κάποιος παραδίδει ένα Θεϊκό Μήνυμα στους ανθρώπους, αντί να ενδιαφερθούν για την μελέτη για την μελέτη αυτού του Μηνύματος, το μόνο που κάνουν είναι να μου γράφουν δήθεν για να τους διορθώσω τους συζύγους ή επίσης για να κυριαρχήσω τον νου της γυναίκας που επιθυμούν ή ακόμα για να μπω στην ξένη σκέψη με σκοπό να πληρώσει τόσα ο τάδε στον δείνα, κλπ., κλπ., κλπ. Πραγματικά όλα αυτά μου προκαλούν βαθύ πόνο, δεν μου γράφουν για να μου ζητήσουν εσωτεριστικό προσανατολισμό, για να διευκρινίσουν διδασκαλίες, παρά για να κυριαρχήσω στους άλλους. Τέτοια είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες προτιμώ να μην μου γράφουν γιατί ενδιαφέρομαι μόνο για να δώσω την διδασκαλία, να δείξω τον δρόμο της απελευθέρωσης, να δείξω την είσοδο που οδηγεί στην πραγματική ευτυχία του Πνεύματος. Δυστυχώς αυτό δεν θέλουν να το καταλάβουν τα πλήθη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πουλάνε πολύ ακριβά την δύναμη της νοητικής υπόταξης. Εισπράττουν τόσα πεσσός ή τόσα δολάρια για κάθε υπόθεση. Άλλα τόσα για να βάλουν ένα «πνεύμα» (όπως λένε οι πνευματιστές) στο λατρεμένο ή το αγαπημένο πρόσωπο για να τους αγαπάει, για να αφήσει το άλλο άτομο που κοιμάται στα χέρια του, για να γυρίσει κλαίγοντας στο σπίτι, κλπ., κλπ., κλπ.
Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι βρώμικες δουλειές είναι αβυσσαλέες, σκοτεινές και όποιοι τις εξασκούν με καλή ή κακή πίστη, θα μπουν αναπόφευκτα στην άβυσσο όπου ακούγεται μόνο κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εγώ ρίχνω τα χαρτιά και μπορώ να ορκιστώ ότι λέω στους ανθρώπους την αλήθεια, τους βοηθάω με τα προβλήματά τους, παρ’ όλο που πληρώνομαι γιατί με αυτόν τον τρόπο ζω. Πιστεύετε ότι κάνω καλά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχετε έναν φρικτό τρόπο να βγάζετε τα προς το ζην. Εκ των πραγμάτων αυτό είναι μαγεία, μαγγανεία. Μήπως νομίζετε ότι με τον διάβολο να βρίσκεται μέσα σας, στο ίδιο το βασίλειο της καρδιάς, μπορούμε να πούμε την αλήθεια; Να ξέρετε καλά και συμφέρει μια και καλή να μην αγνοείτε ότι έχετε στο βάθος της ίδιας σας της καρδιάς το αμαρτωλό Εγώ των θνητών, τον ίδιο τον Σατανά. Μήπως μπορεί να είναι φωτισμένος ένας άνθρωπος που δεν έχει φτάσει στην αγιότητα; Το ίδιο το γεγονός ότι πληρώνεστε για να προβλέψετε ή να μαντέψετε, είναι ήδη ένα έγκλημα. Εσείς νομίζετε ότι είναι καλό, αλλά μην παραξενεύεστε, στην άβυσσο ζουν πολλοί αναχωρητές, μετανοούντες, μάγοι, μαγγανευτές, προφήτες που αισθάνονται μάρτυρες και που επίσης νομίζουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε τότε να μου πείτε, αν τα παιδιά μου, στα οποία επίσης έχω διδάξει τα πιστεύω μου, πηγαίνουν άσχημα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αφού πρόκειται για πιστεύω σχετικά με την πρόβλεψη γεγονότων, πεπρωμένων, κλπ., πρέπει να σας πω ότι πηγαίνουν άσχημα, επαναλαμβάνω, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε το πεπρωμένο των άλλων αν δεν γνωρίζουμε το δικό μας πεπρωμένο και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε το δικό μας πεπρωμένο αν δεν έχουμε φτάσει στο ξύπνημα της συνείδησης. Αυτό το ξύπνημα καταλήγει αδύνατον αν δεν πεθάνει προηγουμένως το αμαρτωλό ΕΓΩ (τα ελαττώματά μας).
ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρ’ όλο ακόμα που έχω μαθητεύσει σε εσωτεριστικές σχολές πολλά χρόνια και που έχω εγκράτεια στο σεξ ενώ είμαι παντρεμένη, πιστεύετε ότι δεν υπάρχει σωτηρία για μένα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που πιστεύω είναι ότι πηγαίνετε πολύ άσχημα: είστε παντρεμένη και έχετε απορρίψει τον «Παρηγορητή» για τον οποίο μας μιλάει ο Ιησούς Χριστός: αναφέρομαι στο Άγιο Πνεύμα. Είναι σαφές ότι το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται στο σεξ. Αν ξέρουμε να το χειριστούμε φτάνουμε στην φώτιση, αλλά εσείς το μισείτε και ούτε καν εκπληρώνετε τα καθήκοντα σας με τον σύζυγό σας. Πιστεύετε ακόμα ότι πηγαίνετε καλά; Ίσως έχετε δεχτεί πληροφόρηση αποκρυφιστικού ή ψευδοαποκρυφιστικού τύπου, όμως δεν έχετε εφαρμόσει τίποτα. Το αμαρτωλό Εγώ είναι πολύ ζωντανό μέσα σας, αναγνωρίστε το, μετανοήστε, μελετήστε τα βιβλία μας και δουλέψτε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εγώ κάνω δουλειές κάθε είδους, διορθώνω γάμους, φέρνω τον κόσμο προς την δύναμη, κλπ., κλπ., κλπ. Και είμαι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση αφού κερδίζω πολλά χρήματα. Τι θα μπορούσατε να μου πείτε σχετικά με αυτά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αθλιότητα σε αυτήν την περίπτωση θα έρθει λιγάκι αργότερα, ως τότε ικανοποιηθείτε με τα ηθικά βάσανα που έχετε που δεν είναι βέβαια πολύ ευχάριστα. Θυμηθείτε ότι έχετε έναν γιό άρρωστο από επιληψία, αυτό το είδος των αρρώστων είναι πραγματικά κατεχόμενοι από το δαιμόνιο. Δεν το καταλαβαίνετε; Δεν θέλετε να το καταλάβετε; Η τύχη που σας επιφυλάσσεται είναι η άβυσσος και ο δεύτερος θάνατος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Λόγω των γενεθλίων της αδελφής μου, πήγα στο σπίτι της στο οποίο δεν πήγαινα εδώ και αρκετό καιρό γιατί είναι εκεί κάθε οκτώ ημέρες. Την βρήκα αρκετά άρρωστη χωρίς να ξέρουμε επίσημα τι είχε. Μου εξήγησε ότι αρκετό διάστημα τώρα αισθανόταν έτσι αλλά μόνο τις νύχτες και δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Όποτε ήθελε να διαβάσει ένα συγκεκριμένο εσωτεριστικό βιβλίο που της είχαν δανείσει αρρώσταινε τόσο που δεν μπορούσε να το διαβάσει παρά μόνο λέγοντας τον εξορκισμό των επτά που της είχα δώσει και φωνάζοντας εσάς. Βλέποντάς την τόσο άρρωστη, μου γεννήθηκε απ’ την καρδιά να πάρω δυο αβγά και να την καθαρίσω με αυτά λέγοντας τον εξορκισμό των Επτά του Σοφού Σολομώντα που μας είχατε διδάξει. Μέσα σε λίγα λεπτά αισθανόταν καλά και μπορούσε να αναπνέει τέλεια.
Επιθυμώ να μου πείτε αν έκανα καλά και σε τι οφειλόταν εκείνη η ασθένεια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σκοτεινοί συνηθίζουν να επιτίθενται στους ανθρώπους που ψάχνουν το Μονοπάτι του Φωτός. Είναι σαφές ότι στον αόρατο κόσμο ζουν οι δυνάμεις των σκοταδιών οι οποίες επαγρυπνούν και όταν βλέπουν ότι κάποια ψυχή προσπαθεί να δραπετεύσει από τα νύχια τους, τότε προσπαθούν να την εκτρέψουν, να την απομακρύνουν από το Φωτεινό Μονοπάτι.
Κάνατε πολύ καλά που θεραπεύσατε την αδελφή σας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αβγό που χρησιμοποιήθηκε με τον τρόπο που το κάνατε εσείς έχει μια συγκεκριμένη θαυμάσια μαγική δύναμη. Επιτρέπει να εξαλείψουμε συγκεκριμένες νύμφες και ρευστά μοχθηρού τύπου που συνήθως συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα των ανθρώπων, προκαλώντας διάφορες αδιαθεσίες.
Είναι αναγκαίο, οι άνθρωποι που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, να γνωρίζουν αυτόν τον εξορκισμό των Επτά του Σοφού Σολομώντα που ήταν αυτός που χρησιμοποιήσατε για να τρομάξετε τους σκοτεινούς που επιτίθονταν στην αδελφή σας. Ο εξορκισμός είναι αυτός:
CONJURACION DE LOS SIETE
EN NOMBRE DE MICHAEL, QUE JEHOVA TE MANDE Y TE ALEJE DE AQUI, CHAVAJOTH !
EN NOMBRE DE GABRIEL, QUE ADONAY TE MANDE Y TE ALEJE DE AQUI, BAEL !
EN NOMBRE DE RAPHAEL, DESAPARECE ANTE ELIAL, SAMGABIEL !
POR SAMAEL SABAOTH Y EN NOMBRE DE ELOHIM GIBOR, ALEJATE ANDRAMELECH !
POR ZACHARIEL Y SACHIEL MELECH, OBEDECE ANTE ELVAJ, SANAGABRIL !
EN EL NOMBRE DIVINO Y HUMANO DE SADDAI Y POR EL SIGNO DEL PENTAGRAMA QUE TENGO EN LA MANO DERECHA, EN NOMBRE DEL ANGEL ANAEL, POR EL PODER DE ADAM Y DE EVA QUE SON JOTCHAVAH RETIRARTE LILLITH, DEJANOS EN PAZ NAHEMAH !
POR LOS SANTOS ELOHIM Y EN LOS NOMBRES DE LOS GENIOS: CASHIEL, SEHALTIEL, APHIEL Y ZARATIEL, AL MANDATO DE ORIFIEL, RETIRATE DE NOSOTROS MOLOCH !
NO TE DAREMOS A NUESTROS HIJOS PARA QUE LOS DEVORES. AMEN, AMEN, AMEN.
Πρέπει να απομνημονεύσετε αυτόν τον εξορκισμό και να τον χρησιμοποιήσετε την στιγμή που θα χρειαστεί, εσείς καταφέρατε να τον χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη στιγμή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια άλλη μέρα ξαναπήγα στο σπίτι της μαζί με έναν Γνωστικό αδελφό, γιατί την είδα να είναι πολύ μελαγχολική και μαζί κάψαμε θειάφι, λιβάνι και μύρα σε όλο το σπίτι. Βάλαμε την εσωτεριστική Πεντάλφα που μου το είχατε μαγνητίσει εσείς και κάναμε αλυσίδες καλώντας όλους τους Δασκάλους της Λευκής Αδελφότητας για να βοηθήσουν.
Πιστεύετε ότι έκανα καλά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα λιβανίσματα είναι πολύ χρήσιμα για να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα των σπιτιών. Το θειάφι, για παράδειγμα, διαλύει νύμφες, τα άλλα λιβανίσματα πρέπει να ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε. Έπρεπε να κάψετε το θειάφι για κάπου εννέα συνεχόμενες ημέρες, για να εξαγνίσετε την ατμόσφαιρα εκείνου του σπιτιού καθαρίζοντάς το από αστρικές νύμφες και μετά, να συνεχίζατε με τα άλλα λιβανίσματα, γιατί το λιβάνι και η μύρα είναι πολύ χρήσιμα, όμως δεν πρέπει να ανακατεύονται με το θειάφι, είναι ασυμβίβαστα.
Ο Κόμης Καλιόστρο επικαλούνταν τους τέσσερις αγίους ή τέσσερις Αγγέλους που, βρίσκονται στα τέσσερα βασικά σημεία της γης και κυβερνούν όλα τα πεπρωμένα των ανθρώπινων όντων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κόμης Καλιόστρο χρησιμοποιούσε γι’ αυτό και τα λιβανίσματα. Πρόσφερε δάφνες στο Πνεύμα του φωτός που ζει στην Ανατολή, μυρτιά στον Άγγελο της Δύσης, λιβάνι στον Βασιλιά του Βορρά και μύρα στον Βασιλιά του Νότου. Σε μια περίπτωση σοβαρής ανάγκης μπορούν να επικαλεστούν αυτοί οι τέσσερις άγιοι, προσφέροντας τα αντιστοιχούντα λιβανίσματα στον καθέναν τους και ζητώντας τους με όλη μας την καρδιά την βοήθεια που επιθυμούμε.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έχετε να μου πείτε, Δάσκαλε, σχετικά με τις θεραπείες εξ’ αποστάσεως;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου έρχονται συνεχώς γράμματα από διάφορα μέρη του κόσμου ζητώντας τέτοιες θεραπείες. Εμείς περιοριζόμαστε στην Πνευματική Ιατρική, υποδεικνύουμε την ακριβή ώρα κατά την οποία μπορούν να συγκεντρωθούν σε εμάς, δηλαδή να σκέπτονται εμάς, να μας επικαλεστούν.
Είναι σαφές ότι εμείς φροντίζουμε πνευματικά τους ασθενείς και μερικές φορές μέχρι που γινόμαστε ορατοί μπροστά τους.
Συνήθως, τους καθοδηγούμε με την έννοια του να ανάψουν τρεις φωτιές σε μια καθορισμένη βολική ώρα. Τους συμβουλεύουμε να βάλουν ένα ποτήρι με νερό μπροστά σε αυτές τις τρεις φωτιές ή φλόγες, τους συνιστούμε μετά από ένα μισάωρο συγκέντρωσης σε εμάς, να πιουν το νερό.
Είναι φανερό ότι σε εκείνο το νερό αποθηκεύουμε συγκεκριμένες ουσίες που, μόλις φτάσουν στο εσωτερικό του οργανισμού, συνήθως πραγματοποιούν θαυματουργές θεραπείες.
Στην δουλειά της θεραπείας συνεργάζονται αρκετοί Δάσκαλοι όπως: ο Παράκελσος, ο Ιλαρίων, ο Άγιος Ραφαήλ και μερικοί άλλοι. Δεν σας συστήνουμε πάντα να συγκεντρώνεστε συγκεκριμένα στον ΣΑΜΑΕΛ. «Εγώ έχω πολύ δουλειά». Επίσης σας συνιστούμε οποιονδήποτε από τους άλλους Δασκάλους για τον ίδιο σκοπό.
Το σημαντικό είναι να έχουν οι ασθενείς πίστη γιατί αυτή κάνει θαύματα, το έχει πει ήδη και ο Χριστός: «Να έχετε πίστη σαν σπόρο σιναπιού και θα κινήσετε βουνά». Η πίστη είναι μια θαυμάσια ηλιακή δύναμη με την οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλά θαύματα. Το σύστημά μας της πνευματικής θεραπείας δεν αντιτίθεται στους γιατρούς, κάθε ένας μπορεί να έχει πίστη στις μεθόδους μας και να συμβουλεύεται τον γιατρό του στον φυσικό κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί να θεραπευτεί οποιαδήποτε ασθένεια με αυτές τις μεθόδους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι σαφές ότι οι Δάσκαλοι της ιατρικής γιατρεύουν το ζωτικό σώμα και το αποτέλεσμα αργότερα είναι η θεραπεία του φυσικού οργανισμού, ωστόσο, υπάρχουν πολύ σοβαρές καρμικές αρρώστιες, αποτέλεσμα κακών πράξεων που διαπράξαμε σε προηγούμενες ζωές. Όταν η τιμωρία είναι πολύ αυστηρή η θεραπεία γίνεται αδύνατη. Ωστόσο οι Δάσκαλοι της Ιατρικής παρευρίσκονται και προσπαθούν να σώσουν τον ασθενή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί να φτάσουμε στην θεραπεία χωρίς την ανάγκη της ιατρικής φροντίδας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: όταν το άτομο δεν χρωστάει ένα πολύ σοβαρό κάρμα οι Δάσκαλοι της Ιατρικής μπορούν να θεραπεύσουν τον άρρωστο, ακόμα και αν αυτός δεν συμβουλευτεί κανέναν γιατρό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όλες οι ασθένειες είναι καρμικές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν πρέπει να υπερβάλλουμε, διακεκριμένη δεσποινίδα. Δεν συμβαίνει να είναι όλες οι ασθένειες καρμικές. Γι’ αυτό πολλοί ασθενείς γιατρεύονται γρήγορα με τις ψυχικές ή πνευματικές διαδικασίες μας.
Ωστόσο συμφέρει να ξέρουμε ότι σε αυτούς τους καιρούς εμφανίζονται πολλές άγνωστες ασθένειες, τρομερό αποτέλεσμα της ανθρώπινης διαστροφής, αυτές οι ασθένειες συνήθως είναι θανατηφόρες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει η ασθένεια του ματιάσματος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να σας πω ότι στις πόλεις πεθαίνουν χιλιάδες μωρά σαν αποτέλεσμα του ματιάσματος. Στις «υπερπολιτισμένες» χώρες συμβαίνει να μην πιστεύει ο κόσμος σε αυτήν την αρρώστια και γι’ αυτό η θνησιμότητα αυξάνεται σε γενική μορφή.
Οποιοσδήποτε άνθρωπος με ασυνείδητη υπνωτική δύναμη, όταν κοιτάξει ένα μωρό πληγώνει αθέλητα το ζωτικό του σώμα και το αποτέλεσμα δεν αργεί, σύντομα βλέπουμε το πλάσμα με σακούλες στα μάτια, εμετούς, πυρετό, διάρροια, κλπ., οι γιατροί, συνήθως, κάνουν διάγνωση για «εντερική μόλυνση», συνιστούν πολλά αντιβιοτικά, κουταλιές ολόκληρες, κλπ., αλλά τα πλάσματα, αντί να καλυτερέψουν, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι μπορούμε να κάνουμε για να γιατρέψουμε αυτές τις περιπτώσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το καλύτερο είναι να κάνουμε μαγνητικά περάσματα από κάτω προς τα επάνω πάνω από το πρόσωπο και τα βλέφαρα του μωρού, με τον σταθερό σκοπό να εξαλείψουμε τα σκοτεινά ζωτικά ρεύματα. Συμφέρει να ανάψουμε μια φωτιά, κερί ή κηροπήγιο και να διαβάσουμε στα πλάσματα τον Εξορκισμό των Επτά του Σοφού Σολομώντα, έτσι όπως είναι γραμμένος σε αυτό το βιβλίο, επίσης πρέπει να ευλογήσουμε στο μέτωπο, στο στήθος, πάνω στο κεφάλι και στις πλάτες του άρρωστου μωρού καθώς του διαβάζουμε τα τέσσερα ευαγγέλια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το να διαβάσουμε τα τέσσερα ευαγγέλια αργεί πολύ, δεν θα μπορούσαμε να τα συντομεύσουμε λίγο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, μπορείτε να διαβάσετε τους μακαρισμούς με πραγματική πίστη, ώστε η θεραπευτική δύναμη να είναι επαρκώς δυνατή όσο χρειάζεται για να διώξουμε τα συσσωρευμένα άσχημα ρεύματα στον οργανισμό του αρρώστου, με σκοπό να γιατρευτεί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν αρρώστιες από μαγείες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κόσμος είναι γεμάτος από αυτά διακεκριμένη δεσποινίδα, θα μπορούσα να αναφέρω αναρίθμητες περιπτώσεις, αλλά δεν θα χωρούσαν μέσα στο πλαίσιο αυτού του βιβλίου που ολοκληρώνουμε. Πριν από όλα πρέπει να σας πω ότι το πρώτο που χρειάζεται είναι η ακριβής διάγνωση, μόνο έτσι είναι δυνατόν να θεραπευτεί.
Δυστυχώς είναι πολύ σπάνιοι οι θεραπευτές που ξέρουν στ’ αλήθεια να διαγνώσουν μια ασθένεια που προκλήθηκε από μαγείες. Θα αναφέρω μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που διηγείται ο σοφός Waldemar, το τοποθετώ σε παρένθεση γιατί δεν μου αρέσει να στολίζομαι με ξένα φτερά, όμως καθώς είναι πραγματικά εντυπωσιακό, είναι καλό να το γνωρίζουν οι αναγνώστες μας:
«Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις βαμπιρικής ζήλιας έζησε ο γάλλος αποκρυφιστής ερευνητής Ελιφάς Λεβί (Αβάς Κονστάντ).
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο συνδέθηκε φιλικά με έναν νεαρό δούκα, στο σπίτι του οποίου ήταν καλεσμένος σχεδόν καθημερινά. Πριν λίγο καιρό ο δούκας είχε παντρευτεί με μια νεαρή και εξαιρετικά όμορφη γαλλίδα πριγκίπισσα, σίγουρα ενάντια στις επιθυμίες της προτεσταντικής του οικογένειας, μιας και η νεαρή ήταν πιστή καθολική.
Ο δούκας, όπως μπόρεσε να διαπιστώσει ο Λεβί, είχε ζήσει για πολλά χρόνια μια κάπως επιπόλαιη ζωή, για να μην πούμε ακόλαστη, έχοντας σαν ερωμένη για πολλά χρόνια μια νεαρή ιταλίδα, χορεύτρια του μπαλέτου, μέχρι που στο τέλος την άφησε, δεδομένου του ότι στην πραγματικότητα αγαπούσε ολοκληρωτικά μόνο την γυναίκα του.
Κάποιο απόγευμα η δούκισσα αρρώστησε και χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης, οι γιατροί διέγνωσαν αρχή εγκυμοσύνης, αλλά αργότερα αποδείχτηκε ότι η αδυναμία από την οποία υπέφερε έπρεπε να έχει σαν προέλευση άλλη αιτία. Και παρ’ όλο που ο Δούκας κάλεσε σε συμβούλιο τους πιο διάσημους γιατρούς του Λονδίνου, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αίνιγμα. Χρησιμοποιήθηκαν οι πιο διαφορετικές θεραπείες, όμως χωρίς καμιά επιτυχία.
Σύχναζε επίσης στο παλάτι του δούκα ένας γέρος γάλλος αβάς, που γνώριζε ήδη την πριγκίπισσα από το Παρίσι και ο οποίος εύρισκε ιδιαίτερη ευχαρίστηση να συζητά με τον Ελιφάς Λεβί για μεταφυσικά προβλήματα, για τα οποία και αυτός επίσης ενδιαφερόταν εδώ και δεκαετίες και όχι μόνο θεωρητικά. Κάποια νύχτα έμειναν οι δυο τους μόνοι στο σαλόνι, επειδή ο δούκας ανήσυχος, είχε πάει στο πλευρό της άρρωστης γυναίκας του. Ήταν μια κρύα και υγρή νύχτα, έξω κυμάτιζε η διάσημη λονδρέζικη ομίχλη που τύλιγε τα φώτα των φαναριών των δρόμων. Ξαφνικά, ο αβάς άρπαξε με το χέρι του τον Λεβί και είπε με ήσυχη φωνή:
Ακούστε, αγαπητέ φίλε, θα ήθελα να σας μιλήσω για κάτι. Μπορώ να είμαι σίγουρος για την απόλυτη διακριτικότητα σας;
Ο Λεβί απάντησε καταφατικά και ο αβάς συνέχισε:
Έχω κάθε λόγο να υποθέσω ότι η ασθένεια της δούκισσας δεν είναι φυσική. Γνωρίζω την Μίλντρεντ από μωρό και πάντοτε ήταν η πιο υγιής κοπέλα που μπορείτε να φανταστείτε. Όμως τώρα κουράζεται και αδυνατίζει από μέρα σε μέρα, φαίνεται σαν να χάνει αίμα μυστηριωδώς…
Νομίζετε ότι βρίσκεται κάτω από την επήρεια κάποιας σκοτεινής δύναμης; Ότι έχει μπει στο παιχνίδι κάποια μαγεία; ρώτησε ο Λεβί.
Μπορώ να εμπιστευτώ πολύ καλά την εσωτερική μου φωνή και γι’ αυτό θα μπορούσα να τολμήσω να πω σχεδόν ότι σε αυτήν την ασθένεια υπάρχει κάτι που δεν πηγαίνει όπως πρέπει. Θέλετε να με βοηθήσετε να σπάσουμε τα μάγια;
Με μεγάλη ευχαρίστηση.
Ωραία, σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα ερχόσασταν στην κατοικία μου γα έναν ομαδικό εξορκισμό. Θα προσπαθήσω να ρωτήσω την σκοτεινή δύναμη. Μήπως και μας έρθει κάποια απάντηση από το υπερπέραν…
Μετά από αυτή την συνομιλία ο Ελιφάς Λεβί πήρε μια άμαξα και αναχώρησε για το διαμέρισμά του, όπου πλύθηκε από την κορυφή μέχρι τα νύχια, ξυρίστηκε και άλλαξε ρούχα, γιατί τα πνεύματα της ενδιάμεσης ζώνης, που σκεπτόταν να επικαλεστεί ο αβάς, απαιτούσαν από όσους τα επικαλούνταν την πιο επιμελή καθαριότητα. Και τα ρούχα έπρεπε επίσης να είναι σύμφωνα με την φύση τους, δεν άντεχαν κανενός είδους ζωικό ύφασμα, γι’ αυτό απορρίπτονταν τα μάλλινα ρούχα, καθώς επίσης και τα δερμάτινα παπούτσια.
Δεδομένου του ότι το σπίτι του αβά βρισκόταν στα Βορειοανατολικά, στο Hampstead Heath, και ο Ελιφάς έμενε στην πλατεία Russell, δηλαδή η απόσταση ανάμεσα στα δυο σπίτια ήταν σημαντική, ο Ελιφάς έπρεπε να ετοιμαστεί γρήγορα αν ήθελε να βρίσκεται στην συμφωνημένη ώρα με τον αβά. Κάπου σαράντα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα έφτασε στο Hampstead Heath. Ο ίδιος ο αβάς, ντυμένος στα κάτασπρα, του άνοιξε την πόρτα και τον οδήγησε από μια ανυψωμένη εξωτερική σκάλα σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν σε μια άκρη του διαδρόμου του πρώτου ορόφου. Εδώ, τα μάτια του Ελιφάς έπρεπε να συνηθίσουν στο σκοτάδι πρώτα: γαλαζωπές, τρεμάμενες φλογίτσες ανέδιδαν ένα λιβάνι που μύριζε κεχριμπάρι και μόσχο.
Στο αβέβαιο φως, ο Ελιφάς παρατήρησε ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι που βρισκόταν στο κέντρο του δωματίου και πάνω του, ο ανεστραμμένος εσταυρωμένος, σύμβολο του φαλού. Δίπλα στο τραπέζι βρισκόταν ένα λεπτό ανθρωπάκι.
Είναι ο υπηρέτης μου, ψιθύρισε ο αβάς. Ξέρετε κιόλας ότι είναι απαραίτητη η υπογραφή τριών ατόμων για αυτές τις επικλήσεις. Αρχίστε εσείς με την πρώτη επίκληση.
Αυτή η παραχώρηση της επίκλησης εκ μέρους του αβά ήταν κάτι παραπάνω από αβροφροσύνη, γιατί οι δυνάμεις της ενδιάμεσης ζώνης θα μπορούσαν να εξοργιστούν και να εκδικηθούν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, μέχρι και να του προκαλέσουν τον θάνατο, στην περίπτωση που θα επέτρεπε να ελαττωθεί η αρμονία της σφαίρας τους από έναν ανίκανο παρείσακτο.
Η παραχώρηση, λοιπόν, της επίκλησης στον φίλο, ήταν απόδειξη ότι δεχόταν τον Ελιφάς σαν δάσκαλο πρώτης κατηγορίας στην μαγεία. Και αυτή η αποδοχή ήταν στ’ αλήθεια δικαιολογημένη. Αν κάποιος θα μπορούσε να εξασκήσει με επιτυχία, με καθαρό μέτωπο και χωρίς φόβο, με αγνή καρδιά και με μια θέληση ενισχυμένη από αναρίθμητες δοκιμασίες, τις χιλιόχρονες τελετουργίες της ιερής μαγείας, ήταν αυτός ο άνθρωπος, που στο βασίλειο των πνευμάτων εξασκούσε τόση κυριαρχία όση και στα ενσαρκωμένα πλάσματα και στους πιστούς.
Μέσα από το πέπλο του καπνού, ο Ελιφάς άπλωσε ενστικτωδώς το χέρι προς τα αριστερά, εκεί θα έπρεπε αν βρίσκεται το δοχείο με το αγιασμένο νερό που έπρεπε να έχει μαζευτεί, μια νύχτα πανσελήνου, από μια δεξαμενή και να έχει σκεπαστεί και να έχουν προσευχηθεί πάνω του για εικοσιμία νύχτες. Τώρα ράντισε τις τέσσερις γωνίες του δωματίου, ο αβάς έκανε το παπαδοπαίδι και θυμιάτιζε με το λιβανιστήρι. Ο καπνός άρχιζε να παίρνει παράξενες μορφές και ταυτόχρονα, τους φάνηκε σαν να έβγαινε παγωμένο κρύο από το πάτωμα και να τους έφτανε μέχρι τα μαλλιά, δυσκολεύοντάς τους να ανασάνουν.
Ο Ελιφάς Λεβί πρόφερε τώρα με περισσότερη δύναμη τα λόγια της επίκλησης. Ξαφνικά φάνηκαν να αποτραβιούνται οι τοίχοι του δωματίου και σαν ανοίχτηκε μια άβυσσος μπροστά τους, απειλώντας να τους καταβροχθίσει, άπειρο και αστρικό: άστραψαν λάμψεις λαμπερής φωτεινότητας και σκέπασαν τα μάτια για να μην προσβάλουν, με μια αδιάκριτη ματιά, το επικαλούμενο πνεύμα. Με δυνατή φωνή ρώτησε ο Λεβί την αιτία της ασθένειας της δούκισσας Μίλντρεντ. Δεν έλαβε απάντηση. Οι ατμοί του καπνού πύκνωσαν με τέτοιον τρόπο που απειλούνταν να χάσουν τις αισθήσεις τους. Πέφτοντας στο παράθυρο, ο Ελιφάς άκουσε ξαφνικά μια φωνή, η οποία, αν και ήταν δυνατή και αντηχούσε, έμοιαζε να βγαίνει από το βαθύτερο μέρος του εαυτού του και να γεμίζει ολόκληρο το διάστημα της ψυχής του. Αυτό που του φώναξε η φωνή ήταν τόσο τρομακτικό, που τα πόδια του αρνούνταν να κινηθούν και έμεινε σαν απολιθωμένος στο σημείο που βρισκόταν.
Ο αβάς έπεσε με την σειρά του τώρα δίπλα του στο παράθυρο, αλλά τα αδύναμα, τρεμάμενα χέρια του, δεν κατάφεραν να το ανοίξουν. Ο υπηρέτης, που είχε παρευρεθεί παθητικά στην επίκληση, κειτόταν λιπόθυμος στο πάτωμα.
Ο Ελιφάς βγήκε τελικά από το μούδιασμα του και έσπασε το τζάμι με τον εσταυρωμένο, ρουφώντας απολαυστικά, μαζί με τον αβά, τον φρέσκο αέρα της νύχτας ιδιαίτερα αυτόν, που έλουζε, για να το πούμε έτσι, το αναψοκοκκινισμένο κεφάλι του στην υγρή ομίχλη. Όλα του τα νεύρα τα διέτρεχε η τρομερή κατηγορία που το μυστηριώδες πνεύμα είχε εκτοξεύσει με αλάνθαστη σαφήνεια εναντίον του. Όταν τελικά συνήλθε λίγο, γύρισε στο δωμάτιο. Ο καπνός είχε διαλυθεί στο μεταξύ και το καντηλάκι συνέχιζε να καίει αμυδρά. Ο αβάς, κατακίτρινος, παρατηρούσε τον Ελιφάς με διάπλατα μάτια και τραύλισε:
Είστε πραγματικά εσείς ο φταίχτης, φίλε μου; Δεν μπορώ να το πιστέψω!
Ώστε ακούσατε και εσείς την απάντηση του πνεύματος;
Ο αβάς άφησε το κεφάλι του να πέσει εξουθενωμένα σε μια κίνηση συγκατάβασης και μόλις που ακούστηκε να ψιθυρίζει «Ναι»!
Σας ορκίζομαι, δήλωσε παθιασμένα ο Λεβί, ότι πήρα το σύμβολο με καθαρά χέρια, ότι ποτέ στην ζωή μου δεν διέπραξα έγκλημα! Σας ορκίζομαι ότι δεν είμαι σημαδεμένος με αίμα!
Λέγοντας αυτά τα λόγια, πλησίασε περισσότερο στην λάμπα, έτσι ώστε η αντανάκλασή της έπεσε πάνω του εντελώς. Τρομαγμένος, έδειξε τώρα ο αβάς με το δάκτυλο το σαγόνι και το γιακά του πουκαμίσου του Ελιφάς.
Εκεί… κοιτάξτε μόνος σας στον καθρέπτη, είπε παίρνοντας από το χέρι τον φίλο του και οδηγώντας τον μπροστά σε έναν μεγάλο καθρέπτη του τοίχου που κρεμόταν σε ένα διπλανό δωμάτιο. Και εκεί διαπίστωσε ο Ελιφάς ένα κόψιμο στο πιγούνι του, με λίγες σταγόνες ξερό αίμα. Στο πουκάμισό του φαίνονταν κι άλλες σταγόνες. Πρέπει να είχε κοπεί καθώς ξυριζόταν τόσο βιαστικά… Έτσι, η απάντηση του πνεύματος εξηγούνταν απόλυτα: «Εγώ δεν μιλάω με έναν σημαδεμένο με αίμα».
Ο Λεβί αισθάνθηκε την καρδιά του να ανακουφίζεται, ο αβάς έμοιαζε, παρ’ όλα αυτά, πιο εξουθενωμένος και είχε αφεθεί να πέσει πάνω σε έναν καναπέ, είχε μαζέψει συγκλονισμένος τους ώμους του και έκρυβε το πρόσωπό του ανάμεσα στα χέρια του. Ο Λεβί προσπάθησε να ηρεμίσει τον γέρο, αλλά αυτός τον έσπρωξε λέγοντας:
Εδώ πρόκειται για την φτωχή την Μίλντρεντ, κάθε ώρα που περνάει καταστρέφει την ζωή της. Αν δεν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε ξανά το πνεύμα μετά από τρείς φορές επί εικοσιμία ημέρες, με τις κατάλληλες προσφορές και ικεσίες…, αλλά είναι πολύς ο καιρός, γιατί στο μεταξύ θα πεθάνει η Μίλντρεντ.
Ο Λεβί δεν ήξερε τι να απαντήσει και έπεσε μια βαριά σιωπή, που έσπασε ο αβάς καθώς σηκώθηκε και περπάτησε με κάπως διστακτικά βήματα από την μια πλευρά στην άλλη της σάλας:
Όσο και αν κοστίσει, πρέπει να πάρω μια απάντηση… με οποιοδήποτε τίμημα! Υποσχεθείτε μου, φίλε μου, ότι δεν θα με εγκαταλείψετε!
Μια διάφανη αποφασιστικότητα ήταν διάβαζες στο βλέμμα του γέρου, για να τον ησυχάσει, ο Ελιφάς απάντησε:
Σας έδωσα τον λόγο μου ότι είμαι στην διάθεσή σας σαν μάγος. Και δεδομένου του ότι δεν καταφέραμε ακόμα τον σκοπό μας, ισχύει ο λόγος μου.
Τότε, μείνετε εδώ, μετά από δώδεκα ώρες θα πραγματοποιήσουμε και άλλη επίκληση, θα επικαλεστώ τα πνεύματα της κατώτερης ζώνης…
Ο Ελιφάς τρόμαξε, είχε τρελαθεί ο γέρος;
Εσείς; είπε, Εσείς; …ένας άνθρωπος της Εκκλησίας θέλετε να έρθετε σε επαφή με τα πνεύματα της κόλασης; Όχι, αυτό δεν είναι καν στις προθέσεις της πιστής δούκισσας! Ξεχάστε το αυτό, μην διακινδυνεύετε την ψυχή σας!
(Είναι φανερό ότι το να επικαλείσαι δαιμόνια είναι μαύρη μαγεία. Καταλήγει ολοφάνερο ότι η μαύρη μαγεία φέρνει πείνα, γύμνια, αρρώστιες και φυσικές και ηθικές συμφορές).
Υπήρχε τόση παγερή αποφασιστικότητα στα λόγια και στις χειρονομίες του αβά, που ο Ελιφάς ένιωσε ότι κάθε απάντηση θα ήταν μάταια. Και ενάντια στην θέλησή του, ακόμα και αν επρόκειτο για τον λόγο που είχε δώσει, δέχτηκε την απαίτηση του φίλου του.
Έμεινε σαν καλεσμένος στο σπίτι και μετά από την εξαιρετικά τεταμένη και οδυνηρή προηγούμενη επίκληση, κοιμήθηκε τόσο βαριά και βαθειά που ξύπνησε αργά το πρωί.
Η ημέρα πέρασε με τις απαραίτητες εξαγνίσεις και ικεσίες. Το βράδυ ο Ελιφάς έλαβε τα κατάλληλα ρούχα για την υπηρεσία του Διαβόλου και όλα τα απαραίτητα. Όπως ήδη είχε δηλώσει από πριν ο αβάς ότι, αν και θα παρευρισκόταν σαν βοηθός, δεν θα έπαιρνε μέρος ενεργά στην επίκληση, ντύθηκε και αυτός με τα ορισμένα ρούχα.
(Ότι συνέβη μετά, είναι κάτι που ειλικρινά δεν θέλω με κανέναν τρόπο να μεταφέρω γιατί υπάρχει υπευθυνότητα στον λόγο, είναι προτιμότερο σε αυτήν την περίπτωση να σωπάσω. «Η σιωπή είναι η ευγλωττία της σοφίας». Είναι ολοφάνερο ότι αν κάποιος μεταφέρει σκοτεινές παραγράφους, μετατρέπεται σε συνένοχο του εγκλήματος, αυτό είναι σαν να διδάσκεις στον κόσμο μαύρη μαγεία. Ευτυχώς οι επικαλούντες της παρούσας διήγησης, δεν κατάφεραν να κάνουν ορατά και απτά τα επικαλούμενα δαιμόνια. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να βγει μέσα από τον τοίχο μια Σαλαμάνδρα ή μικρό αθώο πλάσμα της φωτιάς).
Ο αβάς, μαζεύοντας όλες του τις δυνάμεις, ρώτησε για την ασθένεια της δούκισσας.
Βατράχι! είπε η Σαλαμάνδρα με παιδική φωνή και την ίδια στιγμή εξαφανίστηκε.
Ο Ελιφάς είδε τότε πως ο αβάς τρίκλισε και έπεσε στο πάτωμα.
Ο Ελιφάς πήρε στα χέρια του το ισχνό του σώμα και το πήγε στο υπνοδωμάτιο, όπου έγδυσε τον γέρο και τον έβαλε στο κρεβάτι, πηγαίνοντας μετά να βρει τον υπηρέτη για να φέρει κάποιο τονωτικό. Γυρνώντας, είδε πως ο αβάς είχε συνέλθει εντελώς, όμως η εμφάνισή του ήταν αυτή ενός απελπισμένου ανθρώπου που έμοιαζε να έχει γεράσει πολλά χρόνια.
(Είναι σαφές ότι ο αβάς έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει την δούκισσα).
Όλα άχρηστα! (είπε με χαμηλή φωνή) η φτωχή Μίλντρεντ θα πεθάνει!… Ψυχή μου… ω ψυχή μου…! Τι θέλει να πει βατράχι;
Ξέρω μόνο, απάντησε ο Ελιφάς ότι είναι μια ελληνική λέξη που σημαίνει βάτραχος.
Δεν άργησε να έρθει ο υπηρέτης με κρασί και κέικ, αλλά ο αβάς απέρριψε κάθε τροφή. Ο Ελιφάς πήρε λίγο και προσπάθησε να βγάλει τον φίλο του από τον απελπισμένο του λήθαργο, αλλά η προσπάθεια να τον συνεφέρει ήταν άχρηστη. Και με σφιγμένη την καρδιά πήγε στο δωμάτιό του.
Την επόμενη ημέρα πήγε να πληροφορηθεί για την κατάσταση του αβά και της δούκισσας.
Η Μίλντρεντ κάθε φορά πήγαινε χειρότερα. Ο προσωπικός της γιατρός θεωρούσε δεδομένο τον θάνατό της.
Και ο αβάς επίσης βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση, αρνούνταν κάθε τροφή, στην αρχή δεν απαντούσε στις ερωτήσεις του φίλου του και αργότερα του δήλωσε ότι σκεπτόταν να δώσει τέλος στην ζωή του μέσω της ασιτίας. Βαθειά θλιμμένος τον αποχαιρέτησε ο Λεβί, ανησυχώντας πάρα πολύ για τις τραγικές συνέπειες της αμαρτωλής επίκλησης.
Στην διάρκεια των δυο επόμενων απογευμάτων, βυθίστηκε ξανά στις συνηθισμένες του μελέτες και καθώς διάβαζε το Εγχειρίδιο του Λέοντος του ΙΙΙ, σταμάτησε σε ένα σημείο στο οποίο, μέσω του κλειδιού του Trithenus, αποκωδικοποίησε από το καβαλιστικό εσωτεριστικό γραπτό τα εξής: «Μια αξιόλογη, βλαβερή μαγεία είναι εκείνη του βατράχου». (Θα συγκρατηθούμε από το να παραδώσουμε την μυστική συνταγή του βατράχου για να μην εξοπλίσουμε τους διεστραμμένους εγκληματίες της μαύρης μαγείας).
Μια αστραπή πέρασε απ’ το νου του Ελιφάς και χωρίς καν να κλείσει το βιβλίο, φόρεσε το πανωφόρι του και ρίχτηκε στους δρόμους του Λονδίνου, που βυθίζονταν στο νυχτερινό λυκόφως. Τέλος βρήκε μια άμαξα και του φάνηκε αβάσταχτα πολύς ο χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσει στο παλάτι του δούκα. Κλαμένα πρόσωπα τον υποδέχτηκαν εκεί: «η Δούκισσα βρίσκεται σε αγωνία, μεταλαμβάνει των αχράντων μυστηρίων…», τον πληροφόρησαν.
Μπορώ να την σώσω! φώναξε ο Ελιφάς και σπρώχνοντας τους έκπληκτους υπηρέτες όρμησε στο δωμάτιο της Μίλντρεντ, όπου βρήκε τον Δούκα. Αγκομαχώντας, ο Ελιφάς τον ικέτεψε:
Με γνωρίζετε αρκετά για να ξέρετε ότι είμαι της εμπιστοσύνης σας. Πιστέψτε με, λοιπόν, ότι ακόμα δεν χάθηκαν όλες οι ελπίδες. Όσο ζει η δούκισσα δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε. Αλλά σας παρακαλώ να με αφήσετε μόνο μαζί της και για το όνομα του Θεού, μην με ρωτάτε τίποτα…, εμπιστευτείτε με!
Αν και κατάπληκτος και μπερδεμένος στο έπακρο, ο Δούκας αποδέχτηκε την επιθυμία του Ελιφάς, ζητώντας από τους παρόντες, έναν γιατρό, έναν ιερέα και μια υπηρέτρια της ασθενούς, να αποσυρθούν. Μόνος εντέλει, ο Λεβί έκλεισε την πόρτα πίσω τους και πλησίασε το κρεβάτι της Πριγκίπισσας.
Το περίμενα, μουρμούρισε βλέποντας την Μίλντρεντ βυθισμένη σε ένα είδος καταληψίας, φαινόταν το άσπρο των ματιών της, τα χείλη της ήταν μελανιασμένα και ανέπνεε με μαλακό ρόγχο.
Αμέσως ο Λεβί με τα χέρια του να ψάχνουν άρχισε να σηκώνει το παρκέ του κατωφλιού, αλλά το ξύλο αντιστεκόταν στα τρεμάμενα δάχτυλά του. Έβγαλε το σουγιά του, αλλά η λεπίδα του έσπασε στην φρενιασμένη προσπάθειά του. Τελικά και με απελπισμένη δύναμη, κατάφερε να ανασηκώσει την σανίδα. Είχαν ματώσει τα δάχτυλά του, αλλά η προσπάθειά του ήταν ανώφελη… Τίποτα δεν υπήρχε κρυμμένο εκεί! Σήκωσε μετά τα χαλιά… Ούτε εκεί! Γύρισε να κοιτάξει την δούκισσα, η οποία ανέπνεε με δυσκολία και παρατήρησε ότι το αριστερό της χέρι κρεμόταν έξω από την μια πλευρά. «Το κρεβάτι», σκέφτηκε ο Λεβί. Και με την σιγουριά ότι έψαχνε τώρα στο σωστό σημείο, σήκωσε την άρρωστη από το κρεβάτι της και την τοποθέτησε όσο πιο μαλακά μπορούσε πάνω σε έναν καναπέ αραβικού τύπου που υπήρχε κοντά στον τοίχο. Αφοσιώθηκε στην συνέχεια, με αυξανόμενη έξαψη, να διαλύει κουβέρτες και μαξιλάρια… όμως τίποτα… τίποτα πάλι. Έβγαλε το στρώμα και το διάλυσε, δοκίμασε, ψηλάφησε, σκάλισε το γέμισμά του… και… τα δάχτυλά του συνάντησαν ένα μαλακό, σπογγώδες αντικείμενο, το άρπαξε, το έβγαλε… και πράγματι, ήταν αυτό που έψαχνε… όρμησε έξω από το δωμάτιο, ζήτησε από τον δούκα μετά από μια συνοπτική εξήγηση να αφήσει στην διάθεσή του μια άμαξα και με αυτήν μεταφέρθηκε με την μεγαλύτερη δυνατή βιασύνη στην κατοικία του, όπου όταν έφτασε συνέχισε την εργασία του, καίγοντας, στις φλόγες όπου έκαιγε ψάρι και θειάφι, το κολασμένο κτήνος, ακολουθώντας κατά γράμμα την συνταγή του Εγχειριδίου. Άνοιξε το παράθυρο του δωματίου του από άκρη σε άκρη, με σκοπό να εξαφανιστεί η άσχημη μυρωδιά και εξουθενωμένος από μια τεράστια κούραση, έπεσε ντυμένος όπως ήταν στο κρεβάτι και βυθίστηκε στην στιγμή σε βαθύ ύπνο.
Την άλλη ημέρα τον υποδέχτηκαν σαν σωτήρα στο παλάτι του Δούκα. Με καταπληκτικό τρόπο και εντελώς ακατανόητα για τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας της νεαρής Δούκισσας είχε καλυτερέψει σε τέτοιο σημείο, που μπορούσαν να λένε πια ότι είχε ξεπεραστεί πραγματικά η κρίση.
Την ίδια ημέρα: 28 Οκτωβρίου του 1865, το Λονδίνο εντυπωσιάστηκε με την ασυνήθιστη είδηση ότι η πριμαντόνα του μπαλέτου Μαρία Bertin, πέθανε αιφνίδια χωρίς να πάσχει από κάποια ασθένεια, όμως αυτή η είδηση δεν ήταν η μοναδική, λίγες ώρες αργότερα πέθανε επίσης μια κοντινή συγγενής του δούκα, μια γριά γεροντοκόρη, που ήταν φανατικός εχθρός της Μίλντρεντ και που είχε προσπαθήσει μάταια να εμποδίσει τον γάμο του Δούκα με την καθολική Πριγκίπισσα».

292 ἀπαντήσεις στὸ “ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

  1. Θέλω αν γίνεται σε άλλες ζωές να μην προβλήματα καθόλου και να τα ξαναζησω πάλι δεν έχω πρόβλημα ας ξανακάνω τα ίδια πράγματα γενικά προβλήματα Χειρουργεία και γενικά με την υγεία μου δεν θέλω να χω πρόβλημα

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Μου αρέσει που θα ξαναγεννηθω

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ναι καλά

      Μοῦ ἀρέσει

    • Αλλά δεν είμαι σίγουρος αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναγεννηθουμε(δυστηχος)

      Μοῦ ἀρέσει

      • Βέβαια η επαναγέννηση δεν έχει αποδειχθεί. Υπάρχουν μόνο «αποχρώσες ενδείξεις» από ερευνητικής άποψης και όλες οι παλαιές θρησκείες λένε ότι συμβαίνει. Ακόμα και στην Καινή Διαθήκη, η οποία λογοκρίθηκε γύρω στο 600 μετά Χριστόν [αν θυμάμαι καλά] υπάρχουν μία-δύο «ύποπτες» αναφορές.
        Σύμφωνα με την θεωρία του συγγραφέα ξαναγεννιόμαστε πολλές φορές λόγω του διαστρεβλωμένου και εγωπαθούς ψυχισμού μας.
        Οπότε, εφόσον ισχύει αυτό [από τις διάφορες εμπειρίες και «εργασίες» μου έχω πεισθεί ότι ισχύει] τότε θα ξαναγεννηθούμε και θα κάνουμε τα ίδια λάθη και θα υποφέρουμε και πάλι σε έναν αρκετά μεγάλο κύκλο ζωών. Οπότε μάλλον πρέπει να πεις «δεν είμαι σίγουρος αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναγεννηθουμε(ΕΥΤΥΧΩΣ)».

        Μοῦ ἀρέσει

  3. Έχω μια απορία πότε θα γίνει η δεύτερα παρουσία και όταν θα γίνει η δεύτερα παρουσία μετά που θα παμε τι θα απογινουμε

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Άμα γίνει Δευτέρα παρουσία μετά θα ξαναγεννηθουμε

    Μοῦ ἀρέσει

  5. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ

    Μοῦ ἀρέσει

  6. Πόσες φορές θα ξαναγεννηθουμε

    Μοῦ ἀρέσει

  7. Σε αλλες ζωες εγω τι θα ειμαι

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Πόσες φορές θα ξαναγεννιομαστε

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.