Δικτατορία στο παγκόσμιο διαδίκτυο;

Είναι προφανές ότι εδώ έδρασε ο νόμος της συγχρονικότητας. Δευτερόλεπτα (κυριολεκτικά) μετά το ανέβασμα του πρώτου κειμένου για το ελληνικό διαδίκτυο μου ήρθε με το ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα:
Εδώ είναι ένα κομμάτι αλήθειας για το Facebook. Και λέω κομμάτι γιατί ποτέ δεν μαθαίνουμε όλη την αλήθεια..
FACEBOOK Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Πόσοι από εσάς αναρωτηθήκατε τι είναι το Facebook πριν δημιουργήσετε προφίλ σε αυτό; Πόσοι από εσάς διαβάσατε τους όρους χρήσης; Και τέλος, πόσοι από εσάς διαγραφήκατε από κάποιον διαχειριστή της δημοφιλούς ιστοσελίδας, χωρίς να έχετε κάνει τίποτα το επιλήψιμο;
Ο μοριακός – πυρηνικός βιολόγος, Θόδωρος Γιάνναρος, ξεκίνησε να ασχολείται με το Facebook πριν 2 μήνες. Η πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν πολύ καλή μια και κατάφερε να επανασυνδεθεί με χαμένους μαθητές, παλιούς φίλους και συνεργάτες. Αυτή η καλή αρχή του έδωσε το έναυσμα να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τον εν λόγω ιστότοπο και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει. Έτσι δημιούργησε περισσότερα προφίλ, κάποια από τα οποία έχουν χιλιάδες μέλη.
Μερικά από τα μεγάλης επισκεψιμότητας group του ήταν το «Τα ελληνικά γίνονται παγκόσμια γλώσσα», το «Biology of beauty» και το «Να μην αφήσουμε κανένα πια παιδί να φύγει» στο οποίο περιέγραφε την συγκινητική ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που πέθανε από καρκίνο και έδινε μάχη για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Σε αυτά τα group ο κύριος Γιάνναρος δεν πρόβαλε μόνο τις απόψεις του, αλλά δημοσιοποιούσε κιόλας τις γνώσεις του.
Πριν δύο βδομάδες χωρίς να το περιμένει διαγράφηκε από τα προφίλ που ο ίδιος δημιούργησε. Αναπάντεχα και ενώ δούλευε πάνω σε ένα από αυτά εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή του το μήνυμα « Your account has been closed by an administrator». Ο λόγος μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος. Δεν πήρε καμία απάντηση από τους υπεύθυνους του Facebook, όσα ηλεκτρονικά μηνύματα και αν έστειλε. Όπως εξηγεί, στα group του που είχαν μεγάλο αριθμό μελών έρχονταν ειδοποιήσεις για να καταβάλλει κάποιο ποσό, ώστε να προωθηθούν και να διαφημιστούν καλύτερα. Ο κύριος Γιάνναρος αποδίδει το λόγο της διαγραφής του στο γεγονός ότι δε δέχτηκε να πληρώσει.
Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ ο δημιουργός έχει διαγραφεί, τα group του συνεχίζουν να υφίστανται. Όλη η πνευματική του περιουσία πλέον μπορεί να περάσει στα χέρια άσχετων διαχειριστών, οι οποίοι θα τη χρησιμοποιήσουν με όποιον τρόπο επιθυμούν.
Όλα τα μέλη της δημοφιλούς ιστοσελίδας παρουσιάζουν τις απόψεις τους, την καθημερινότητά τους, τους φίλους τους, τις προτιμήσεις τους, αναρτούν φωτογραφίες τους και εντέλει μοιράζονται τις ζωές τους. Μετά τη διαγραφή του ο κύριος Γιάνναρος έκανε τη δική του έρευνα γύρω από το Facebook και ισχυρίζεται ότι ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και ότι από πίσω κρύβονται και τεράστια οικονομικά συμφέροντα.
Μετά από αλλεπάλληλα e-mails προς τους administrators του Facebook στα οποία ο κ. Γιάνναρος ανέφερε ότι θα καταφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, το προφίλ του τέθηκε και πάλι σε λειτουργία πριν λίγη ώρα.
Παρακολουθήστε την εξέλιξη πατώντας αριστερό κλίκ επάνω στους παρακάτω ενεργούς συνδέσμους:
http://www.youtube.com/watch?v=x3Rx4un3MxQ&NR=1
Διαγραφή φωτογραφιών από το Facebook: Mission… Impossible..
Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στα social networks, παραμένουν στους διακομιστές (servers) τους ακόμα και αν εσείς αποφασίσετε να τις διαγράψετε. Ας δούμε λοιπόν όλη τη διαδικασία, σε ένα πρόχειρο βίντεο που έφτιαξε κάποιος χρήστης facebook κοινοποιώντας το στο Yutube:
http://www.youtube.com/watch?v=j9-kdGk1Zsg&feature=related
Τι ακριβώς είναι το Facebook: Το ομολογούν και οι εφευρέτες αυτού!!…

http://miastala.com/s/wp-content/uploads/2010/11/darpa.jpg
Facebook η κρυμμένη πτυχή της DARPA
Τώρα που έφυγε η κυβέρνηση Bush, οι εσωτερικοί πληροφοριοδότες άρχισαν να μιλούν. Του Thomas Paine Sunday, October 31st, 2010 • 12:40 pm. Μόλις παρακολούθησα την δεύτερη βραδιά ενός εσωτερικού πληροφοριοδότη της NSA στο Countdown με τον Keith Olbermann όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της DARPA Total Information Awareness. Η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) είναι μια υπηρεσία του Yπουργείου Aμύνης των ΗΠΑ. Αυτό μου θύμισε ένα δικό μου μικρό ερευνητικό πρόγραμμα.
Υπάρχουν φήμες ότι η DARPA ανέπτυσσε ένα σύστημα που θα επετύγχανε ώστε ο καθένας στην Αμερική και ιδανικά, όλος ο υπόλοιπος κόσμος, να βρίσκεται σε μια βάση δεδομένων που θα συνέδεε τα πάντα από τις επαφές τους, την οικονομική τους δραστηριότητα, τους φίλους και την ιστορία τους ! Αυτό θα επέτρεπε στις Υπηρεσίες πληροφοριών να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για όποιον θέλουν στον κόσμο.
Αυτό το σχέδιο απορρίφτηκε στο Κογκρέσο. Λίγους μήνες αργότερα το Facebook ξεκίνησε από το Harvard. Η ανάπτυξη του Facebook ήταν πρωτοφανής. Βασίσθηκε στους προκατόχους του συστήματα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Friendster και το MySpace. Το Facebook ξεκίνησε χωρίς προσπάθεια να έχει εισόδημα. Πολλοί είχαν την εντύπωση στην αρχή ότι ήταν ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με κεφάλαια από κολέγια και άλλους οργανισμούς. Η αρχική τεχνολογία του Facebook ήταν πολύ πιο προχωρημένη από ότι μπορούσαν να προσφέρουν άλλες υπηρεσίες του είδους, και είχε μια πολύ απλή παρουσίαση.
http://miastala.com/s/wp-content/uploads/2010/11/tiaweb.jpg
Τώρα η σκοτεινή πλευρά…
Όλοι συμφωνούμε ότι η CIA δεν ακολουθεί τους Αμερικανικούς νόμους, από τα ναρκωτικά μέχρι τα βασανιστήρια και τις μυστικές φυλακές, βρίσκεται πάνω από την επιρροή του έθνους που ανήκει. Χρησιμοποιούν κεφάλαια από γνωστές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η CIA βρίσκεται πίσω από πολλές εταιρείες κάθε είδους στην Αμερική. Έτσι δεν είναι τραβηγμένο να πούμε ότι η CIA ξεκίνησε το Facebook σαν επιχείρηση για την υλοποίηση μιας βάσεως δεδομένων χρηστών σε μη υποψιασμένους φοιτητές.
Σήμερα έχει επεκταθεί σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Υπάρχουν στο ιντερνέτ λεπτομέρειες για την αρχική χρηματοδότηση του Facebook, απλά ψάξτε το στο google η με όποια άλλη μηχανή αναζητήσεως προτιμάτε. Το πιο ενδιαφέρον πληροφοριακό κομμάτι που βρήκα ενώ έψαχνα την DARPA, ήταν μερικές από τις παρουσιάσεις τους από το 2000. Υπάρχουν όλες σ’ αυτόν τον ισότοπο . Όλες τις παρουσιάσεις τις κατέβασα από τον επίσημο ιστότοπο της DARPA τον Δεκέμβριο του 2007.

http://miastala.com/s/wp-content/uploads/2010/11/tia_logo_large.jpg

http://miastala.com/s/wp-content/uploads/2010/11/facebook-login.jpg

Το Facebook πάντοτε ήταν από μόνο του στην δικιά του κατηγορία. Στα πρώτα χρόνια της υπάρξεως του δεν είχε διαφημίσεις, ένα υψηλότερο τεχνολογικό περιβάλλον από το υπόλοιπο ιντερνέτ, καθώς και άλλες μοναδικές ποιότητες, όπως την τερατώδη αποθηκευτική ικανότητα. Μου είπαν ότι όταν έκανε κανείς traceroute (ιχνηλάτηση) στο Facebook έδειχνε πολύ παράξενα πράγματα. Μικρά κομμάτια του κώδικα του λειτουργικού του Facebook έχουν διαρρεύσει τα τελευταία χρόνια, και σε κάθε περίπτωση φάνηκε ότι συλλέγει λεπτομερή στοιχεία για τους χρήστες του, όπως πόσες φορές επισκέπτεστε τα προφίλ των φίλων σας.
Μερικούς μήνες πριν τους έστειλα ένα email, ρωτώντας εάν τα μηνύματα που στέλνω μέσω των υπηρεσιών τους είναι ιδιωτικά. Απάντησαν ότι το μήνυμα το βλέπουν μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης, αλλά δεν απάντησαν στην πραγματική μου ερώτηση εάν το Facebook εγγυάται την ιδιωτικότητα του μηνύματος μου από περίεργα μάτια. Ποτέ δεν απάντησαν …
Μεγάλα κομμάτια της επιτήρησης της NSA δεν είναι ακόμα γνωστά. Προβλέπω ότι αυτό το άγνωστο κομμάτι της μυστικής επιτηρήσεως έχει να κάνει με το Facebook, και το οποίο θα μαθευτεί τους ερχόμενους μήνες.
http://www.youtube.com/watch?v=_7QM7DqxXGA&feature=related
ΈΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ , παραιτήσου τώρα απ’ το facebook .. Υπήρχε ζωή πριν το facebook και Υπάρχει ζωή και μετά τη “ φάρμα”……
https://aatosmihalis.files.wordpress.com/2011/02/banned-by-facebook1.jpg
Πως να διαγράψετε τον λογαριασμό σας από το facebook!
Πρόσφατα φίλοι διέγραψαν τον λογαριασμό τους στο facebook και για όσους πραγματικά δυσκολεύονται να βρουν την επιλογή της οριστικής διαγραφής του λογαριασμού , γράφω εδώ μερικές οδηγίες για το πώς να το κάνετε εύκολα και χωρίς κανένα κόπο.
Το facebook παρέχει δύο επιλογές, την απενεργοποίηση και την οριστική διαγραφή του λογαριασμού. Απενεργοποιώντας τον λογαριασμό οι επαφές, οι πληροφορίες του προφίλ σας και όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας θα παραμείνουν αποθηκευμένα Αντίθετα, με την οριστική διαγραφή όλα σας τα δεδομένα θα διαγραφούν.
Απενεργοποίηση λογαριασμού:
* Πηγαίνετε τον δείκτη του ποντικού στην επιλογή “ Account” επάνω αριστερά σε οποιαδήποτε σελίδα του facebook και επιλέξτε το “ Account Settings”
* Πατήστε το “ Deactivate Account” στο κάτω μέρος της οθόνης
Οριστική διαγραφή λογαριασμού:
* Πατήστε την επιλογή “ help” στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας του facebook
* Κάντε αναζήτηση με λέξεις κλειδιά το “ Delete Account”
*Επίσης για όσους γνωρίζουν καλά την Αγγλική γλώσσα , η ίδια η επικεφαλίδα είναι και σύνδεσμος σε Αμερικανικό ισότοπο για πολύ σχολαστικές και ένγκυρες ενέργειες.
*Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε καλά την Αγγλική γλώσσα , μπορείτε να αντιγράψετε όλο το κείμενο και να το επικολήσετε στο Google tranclate Το οποίο βρίσκετε στην κλασική διεύθυνση http://www.google.com στη θέση “ Γλωσσικά εργαλεία” , επιλέγετε τις γλώσσες “ Αγγλικά > Ελληνικά” , επικολείστε το κείμενο στον μεγάλο λευκό χώρο και πατάτε το κουμπί “ Μετάφραση” , δίπλα σας θα εμφανιστεί το μεταφρασμένο κείμενο στη γλώσσα που επιλέξατε!… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!..
Έλληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις ότι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν από αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Giannakos Evangelos
Kafadari 25 , 1st Floor, 11631
Neos Kosmos / Athens, Greece
( tel: +30 210 9012300
Ê fax: +30 210 9020701
È cel: +30 693 2360377
@ mail : gvangelis@stayrakakis.gr
cid:image002.png@01CAAF02.BE7BCBE0

Μία ἀπάντηση στὸ “Δικτατορία στο παγκόσμιο διαδίκτυο;

  1. ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.