Ετοιμαστείτε για χοντρές αυξήσεις στην ΔΕΗ σε μερικά χρόνια

Μόλις με πήραν τηλέφωνο από κάποια εταιρία για να μου προσφέρουν μείωση στην τιμή του ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε στο δεύτερο μέρος του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, όπως έγινε και με τον ΟΤΕ.
Η αρχή έγινε όταν άρχισαν να προσλαμβάνονται από το 1981 και μετά άτομα χωρίς καμία τεχνική κατάρτιση, με αποτέλεσμα να «απαιτηθεί» στο τέλος η είσοδος στα εργοστάσια ιδιωτών εργολάβων.
Μετά η ΔΕΗ χωρίστηκε στα τρεις εταιρίες: η μία παρήγαγε ρεύμα, η άλλη το μετέφερε και η τρίτη το μοίραζε στους καταναλωτές. Αυτό μοιάζει με ανέκδοτο για πόντιους: ο Γιορίκας Πατατίδης  παράγει πατάτες, τις οποίες αγοράζει ο Γιορίκας και τις πουλάει στον  Πατατίδη, ο οποίος με το αγροτικό τις μεταπουλάει στην λαϊκή. Και όλα αυτά μετά από συνεννοήσεις όπου ο Γιορίκας δίνει καλύτερη προσφορά από τον Πατατίδη, στον παραγωγό Γιορίκα Πατατίδη.
Τώρα αρχίζει η επόμενη φάση κατά την οποία τα δίκτυα, που πληρώθηκαν πανάκριβα από τον Έλληνα φορολογούμενο, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από «ενεργειακούς πάροχους» για ένα κομμάτι ψωμί.
Στην τρίτη φάση οι «εταιρίες» της ΔΕΗ θα πουληθούν σε ιδιώτες. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι:
1) Θα υπάρξει «ανταγωνισμός» μεταξύ των εταιριών με βάση τους κανόνες του «ελεύθερου εμπορίου».
2) Η τιμή του ρεύματος θα ανέβει στα ύψη, αφού όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί ο «ανταγωνισμός» των πολυεθνικών στην αγορά.
3) Ο υπουργός οικονομικών θα πανηγυρίζει για την αύξηση ισχυριζόμενος ότι οι καταναλωτές (δηλαδή τα κορόιδα) θα μπορούν να αγοράζουν ρεύμα από όπου βρουν φτηνότερα.
Για όσους δεν θυμούνται ή ήταν πολύ μικροί, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ είχε δηλώσει περιχαρής ο Έβερτ όταν επί της θητείας του ανέβηκε η τιμή της βενζίνης από τις 80 δραχμές (0,23 ευρώ) στις 250 δραχμές (ο,73 ευρώ)!
Δεν έχει σημασία αν τότε κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος. Η διαδικασία έχει δρομολογηθεί από το 1980 και την έχω δει να πραγματοποιείται όλα αυτά τα χρόνια που δούλευα στα καρβουνοεργοστάσια.
Βέβαια ξέχασα να συμπληρώσω ότι ίσως σε μερικά χρόνια που θα συμβεί η απελευθέρωση μάλλον ΔΕΝ θα υπάρχουμε σαν  Έλληνες φορολογούμενοι.
Με την φόρα που έχουν πάρει τα πράγματα «Κύριος είδε» σε ποιο κρατίδιο θα ανήκουμε.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.