Ελαττωματικές αισθήσεις

Μην πιστεύετε πάντοτε όσα βλέπετε.
Oι πέντε αισθήσεις δεν μας πληροφορούν αντικειμενικά για τον κόσμο γύρω μας. Το 70% των πληροφοριών που παίρνουμε από τον έξω κόσμο είναι οπτικές. Αλλά επειδή η όρασή μας είναι κυριολεκτικά δισδιάστατη, είμαστε αναγκασμένοι να υποθέτουμε το μέγεθος και την απόσταση των αντικειμένων συγκρίνοντας μεταξύ τους τα σχετικά μεγέθη που έχουν. Ορίστε μια διαφήμιση στην οποία γίνεται εκμετάλλευση αυτής ακριβώς της αδυναμίας της όρασης.
Δεν υπάρχει κανένα κόλπο και όπως και στο βιντεάκι «Αντίληψη και πραγματικότητα» ο εγκέφαλος βγάζει λάθος συμπεράσματα επειδή κάνει υποθέσεις για να καλύψει την αδυναμία της όρασης.

4 ἀπαντήσεις στὸ “Ελαττωματικές αισθήσεις

 1. ωραιο το εικονοσημα, αληθεια οτι λες.αλλωστε γι’ αυτο τις λενε 5, τις αισθησεις. γιατι καθε μια κανει τη δουλεια της κι ολες μας στοχευουν στην τελειοτητα :[

  Μοῦ ἀρέσει

 2. κ. Μιχάλη όταν οι αισθήσεις μας λειτουργούν κάθε μία χωριστά τότε ναί, έχομαι λανθασμένο αποτέλεσμα. Όταν όμως λειτουργούν ομαδικά, τότε το αποτ΄’ελεσμα είναι πλήρες.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Οι οφθαλμαπάτες απευθύνονται και στις πέντε αισθήσεις.Αυτό που στοχεύουν είναι η νοητική μας εξαπάτηση.Όταν δεν ξέρουμε πώς γίνεται, το τρίκ, εξαπατάει τον νου μας.Όταν όμως ξέρουμε το τρίκ, τότε παρατηρούμε ξεκάθαρα και κατανοούμε με ακρίβεια. : )

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Και οι ράγες του τρένου, κάπου στο βάθος δείχνουν να συναντιούνται. Αυτό λέγεται προοπτική. Επειδή όμως ο εγκέφαλος το γνωρίζει – αν το γνωρίζει – δεν μπερδεύεται και ας δείχνουν άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας … Με τις αισθήσεις προσλαμβάνουμε ερεθίσματα οπτικά, ηχητικά κλπ αλλά το κεφάλι μας το κλούβιο τα επεξεργάζεται βάσει των data που αυτό κουβαλά …

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.