Δύσκολες συμβουλές υγείας μόνο για σκληρούς τύπους

1) Μάθετε να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό. Να είσαστε σίγουροι ότι θα ξεχάσετε όχι μόνο την εποχιακή γρίπη αλλά και τα μικροκρυώματα που σαν ταλαιπωρούν κάθε τόσο. Επίσης το κρύο μπάνιο θα σας ανακουφίσει από σχεδόν οποιοδήποτε μυοσκελετικό πρόβλημα έχετε. Φυσικά θα ξεκινήσετε να κάνετε κρύο μπάνιο το καλοκαίρι που είναι εύκολο και απλά θα συνεχίσετε μέσα στον χειμώνα. Είναι πιο εύκολο από ότι νομίζει ο περισσότερος κόσμος.
2) Μην καταναλώνετε καφτερά, τηγανητά, βαριές σάλτσες και γενικά πικάντικα φαγητά και οινόπνευμα. Ο λόγος είναι απλός: τα βαριά φαγητά (αλατισμένα και πικάντικα) περιέχουν «φωτιά» την οποία χρειάζεται ο οργανισμός σας όταν κρυώσει.
Το «κρύωμα» δεν είναι παρά μία πολύ χαμηλή ενεργειακή κατάσταση. Ο οργανισμός απορυθμίζεται και αδυνατίζει. Έτσι οι ιοί και τα μικρόβια ποτ συνήθως δεν μας ενοχλούν βρίσκουν ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν στα σημεία στα οποία είμαστε ευαίσθητοι και να μας προκαλέσουν προβλήματα.
Μια καλή «μετάγγιση» ενέργειας είναι το ζητούμενο για να αρχίσει η αυτοθεραπεία του σώματος χωρίς φάρμακα, αντιβιοτικά και όλες τις άλλες αηδίες που πουλάνε στο φαρμακείο.
Έτσι ένα γερό «βαρύ» φαγητό και ένα δύο ποτηράκια οινόπνευμα είναι ότι καλύτερο για να προμηθευτεί ο οργανισμός σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο «κρύο» που άρπαξε.
Αν όμως όλα αυτά (καφτερά, τηγανιτά και οινόπνευμα) είναι μέσα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τότε το «φάρμακο» δεν πρόκειται να σας κάνει τίποτε. Θα είναι «μία από τα ίδια» και δεν πρόκειται να έχει την όντως θαυματουργή επίδραση που υπάρχει όταν ο οργανισμός σας τρέφεται με απλά και ευκολοχώνευτα φαγητά.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.