ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ του 9000 π.Χ.

Σε ένα πακιστανικό νεκροταφείο ανακαλύφθηκαν σκελετοί οι οποίοι είχαν τρύπες στα δόντια τους. Αρχαίοι οδοντίατροι είχαν τρυπήσει με μεγάλη ακρίβεια τα δόντια των ασθενών τους χρησιμοποιώντας τρυπάνι!

Μετά από έλεγχο με την μέθοδο του άνθρακα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτό συνέβη μεταξύ του 7.500 και του 9.000 προ Χριστού. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν σε πρόσφατη έκδοση του περιοδικού «Φύση».
Οι μετρήσεις που έγιναν σε 11 δόντια δείχνουν ότι οι τρύπες ήταν σχεδόν τέσσερα χιλιοστά βαθιές. Πολλές είχαν γίνει σε τραπεζίτες που είναι δύσκολο να τις φτάσεις μέσα σε ένα ανοιχτό στόμα.
Όπως συμβαίνει και σε όλα τα «ανορθόδοξα» ευρήματα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των επιστημόνων που προσπαθούν να εξηγήσουν τον λόγο που έγιναν οι τρύπες και το πώς έγιναν.
Μερικοί λένε ότι οι τρύπες έγιναν με την κλασσική μέθοδο του τρυπανιού που περιστρέφεται από ένα τόξο! Μπορείτε να φανταστείτε έναν άνθρωπο του 9000 προ Χριστού, σχεδόν ζώο, να κατασκευάζει τόσο μικροσκοπικά τρυπάνια με ξύλο που να χωράνε για να λειτουργήσουν μέσα σε ένα ανθρώπινο στόμα; Για να μην μιλήσουμε για την αντοχή που χρειάζεται να έχει το μικροσκοπικό τοξάκι. Ούτε για την αντοχή στον πόνο για κάτι τέτοιο.
Φυσικά στο τέλος η υπόθεση θα ξεχαστεί. Και κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για την ενδιαφέρουσα αυτή ένδειξη ότι ίσως το 9000 προ Χριστού υπήρχαν κάποιοι με τεχνολογία εφάμιλλη της σημερινής.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από την κεντρική Αμερική. Τα σημάδια κατεργασίας των δοντιών είναι εμφανή, καθώς και ένα σφράγισμα

 

Μία ἀπάντηση στὸ “ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ του 9000 π.Χ.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η επιστήμη που μας κρύβουν (οδοντιατρική) – Μιχάλης

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.