Αβορίγινες χορεύουν «Ζορμπά»

Ο Ζορμπάς των ιθαγενών σπάει κάθε ρεκόρ
Ο “χορός του Ζορμπά” τους έκανε διάσημους ανά τον κόσμο και στο μικρό απομονωμένο νησί Έλκο, βόρεια της Αυστραλίας, από όπου κατάγονται, τους υποδέχθηκαν σαν ήρωες!
Μια ομάδα νεαρών Αβοριγίνων, που κατάγονται από το άγνωστο και απομονωμένο νησί Έλκο, προκάλεσαν γέλωτες όταν πριν καιρό παρουσίασαν την δική τους εκδοχή, χορεύοντας την μουσική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη «Ζορμπάς».
Σήμερα ο χορός αυτός τους έκανε γνωστούς παγκοσμίως.
Υπολογίζεται ότι έως την Τετάρτη περίπου 370.000 άτομα επισκέφτηκαν το YouTube για να απολαύσουν το συγκρότημα ιθαγενών της Αυστραλίας να χορεύουν με ένα διαφορετικό και μοναδικό τρόπο συρτάκι. Η ομάδα των δέκα Αβοριγίνων χορευτών, από το Elcho Island, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της φυλής τους και βαμμένοι αναλόγως, έλαβαν μέρος στην εκδήλωση «Γλέντι» που οργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα του Ντάργουϊν, στη Β. Αυστραλία.
Αποφάσισαν δε, εκτός από τους παραδοσιακούς τους χορούς να παρουσιάσουν και τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη με αποτέλεσμα να κλέψουν την …παράσταση!
Η ιδέα ήταν του πρωτοχορευτή τους, Λάιονελ Ντζιτζιμπιμπιλγουϊ, 21 ετών που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει στην επιτυχία.
Την Τρίτη επέστρεψε στο νησί του και ξαφνιάστηκε όταν είδε πολυάριθμους θαυμαστές (οι περισσότεροι λευκοί) να τον αναμένουν στο αεροδρόμιο για να τον αποθεώσουν.
Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο με αποτέλεσμα να γίνει και πρωτοσέλιδο στη μεγάλη και έγκυρη αυστραλιανή εφημερίδα «The Age».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα μερικοί από τους χορευτές δεν είχαν φύγει ποτέ από το νησί τους και δεν είχαν πάει ποτέ σε μεγάλη πόλη όπως το Ντάργουϊν.
Τώρα ενδέχεται να περιοδεύσουν τον κόσμο!
Στο νησί Έλκο ζουν περίπου δυο χιλιάδες ιθαγενείς. Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι πρωτόγονες. Τρέφονται με κυνήγι και με ψάρεμα. Δουλειές δεν υπάρχουν…
Η ζωή των χορευτών ενδέχεται να αλλάξει τώρα, λόγω της επιτυχίας που έχει παγκοσμίως ο «Ζορμπάς» τους!
Τόσο πολύ άρεσε ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο παρουσίασαν τον ελληνικό χορό, που οι οργανωτές του Ελληνικού Φεστιβάλ, όπως δήλωσε η Λίλιαν Γομάτος, αποφάσισαν να τους καλέσουν και του χρόνου.
Ένα μικρό βίντεο κλιπ από την εμφάνισή τους στάλθηκε στο YouTube και το συγκρότημα έγινε αυτομάτως διάσημο παγκοσμίως.
Σήμερα το συγκρότημα δέχεται προσκλήσεις να εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά και από την Ελλάδα.
«Θα πάμε στην Ελλάδα. Θα είναι κάτι το μαγευτικό γι’ αυτά τα παιδιά» λέει ο Φρανκ Ντζιτζιμπιμπιλγούϊ.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.