Μαθήματα υπολογιστών…

Πρόγραμμα Σύζυγος 1.0
ΠΡΟΣΟΧΗ, διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω προς αποφυγήν δυσάρεστων προβλημάτων στον υπολογιστή σας κατά τη χρήση ορισμένων προγραμμάτων:
Σύμφωνα μ’ ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο περιοδικό πληροφορικής προκύπτει ότι δύνανται να παρουσιαστούν ορισμένα προβλήματα κατά την αναβάθμιση του προγράμματος αρραβωνιαστικιά 6.0 σε σύζυγος 1.0. Κατά την εγκατάσταση του τελευταίου έχει παρατηρηθεί κατάληψη σημαντικού μέρους της μνήμης αφήνοντας στο σύστημα ελάχιστα αποθέματα για άλλες εφαρμογές. Προκύπτει δε ότι κατά την εφαρμογή του σύζυγος 1.0 παρατηρούνται διαδικασίες/παιδιών που αναλώνουν επί πλέον αποθέματα.
Πολλοί χρήστες έχουν επισημάνει το παρακάτω αρνητικό φαινόμενο το οποίο δεν αναφέρεται στις οδηγίες του προϊόντος: Το πρόγραμμα σύζυγος 1.0 εγκαθίσταται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι το πρώτο που φορτώνει αμέσως μετά την έναρξη του συστήματος και ελέγχει όλες τις άλλες δραστηριότητές. Παρατηρήθηκε ότι προκαλεί conflict με ορισμένες εφαρμογές όπως νύχτα/πόκερ 10.3, ποτά 2.5, μπαρ-απόψε 7.0, οι οποίες αδυνατούν να φορτώσουν και το άνοιγμά τους κολλάει το σύστημα. Πριν όμως την εγκατάσταση του σύζυγος 1.0 λειτουργούσαν άψογα. Άλλες εφαρμογές όπως γήπεδο 2.2 λειτουργούν παροδικά. Κατά την εγκατάστασή του το Σύζυγος 1.0 εγκαθιστά ορισμένα ανεπιθύμητα “plug in” όπως πεθερά 55.8 και αδελφός 2.1 σε beta version. Συνεπώς η απόδοση του συστήματος μειώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά που θα ήταν επιθυμητά στην προσεχή έκδοση σύζυγος 2.0:
1) Εντολή σμικρύνσεως ή προσωρινής απενεργοποιήσεως.
2) Εντολή “δίνε του” ή “άντε για βρούβες”.
3) Πρόγραμμα απεγκατάστασης το οποίο δίχως απώλεια χρόνου και αποθεμάτων να σβήνει το σύζυγος 1.0 χωρίς μελλοντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του συστήματος.
4) Επιλογή που να επιτρέπει στο χειριστή του δικτύου να επιλέγει και να δοκιμάζει περισσότερα από ένα hardware. Το άρθρο συμβουλεύει, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που προκαλεί το σύζυγος 1.0 την εγκατάσταση του προγράμματος ερωμένη 2.0 αν και το τελευταίο δεν είναι άμοιρο προβλημάτων. Κατ’ αρχήν είναι αδύνατη η εγκατάσταση του προγράμματος ερωμένη 2.0, αν δεν γίνει πρώτα απεγκατάσταση και απάλειψη του προγράμματος ερωμένη 1.0. Από δοκιμές που έχουν γίνει φαίνεται ότι διαφορετικές εκδοχές του ερωμένη έρχονται σε conflict σ’ ότι αφορά τον χειρισμό των θυρών Ιnput/Οutput.
Είναι απορίας άξιον το ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες διορθώσεις ενός τόσο εμφανούς προβλήματος. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα απεγκατάστασης του ερωμένη 1.0 δεν λειτουργεί σωστά και αφήνει ενοχλητικά υπολείμματα στις εφαρμογές του συστήματος. Το χειρότερο, όμως, και ιδιαίτερα ενοχλητικό για τον χρήστη, είναι το ότι όλες οι εκδόσεις του ερωμένη ανοίγουν συνεχώς ένα παράθυρο που προτρέπει στην αναβάθμιση σε σύζυγος 1.0. ΠΡΟΣΟΧΗ (αυτό είναι άκρως επικίνδυνο) το σύζυγος 1.0 έχει ένα bug που δεν αναφέρεται στο readme. Αν ο χρήστης επιχειρήσει την εγκατάσταση του προγράμματος ερωμένη 1.1 πριν κάνει απεγκατάσταση του sύζυγος 1.0, το τελευταίο διαγράφει δίχως δυνατότητα ανακτήσεως τα αρχεία μετρητά.dll και σπίτι.dll και στη συνέχεια αυτοαπεγκαθίσταται. Οι εν λόγω drivers είναι απαραίτητοι και για την εγκατάσταση του ερωμένη 1.1 το οποίο συνεπώς αρνείται να εγκατασταθεί επισημαίνοντας την έλλειψή τους.
Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού, αναγνώστες του περιοδικού έδωσαν τις παρακάτω απαντήσεις:
Δυστυχώς το σύζυγος 1.0 είναι αρκετά πολύπλοκο και δεν είναι εύκολη η εκμάθησή του. Π.χ. η εντολή “ώρα_για_σέξ” που διαθέτει, πολλές φορές δε λειτουργεί εξαιτίας του πονοκέφαλος.dat, ενώ οι εντολές “τηλέφωνο” και “κουτσομπολιό” ενεργοποιούνται πολύ συχνά χωρίς να τις ζητήσει ο χρήστης. Επίσης, αν επιχειρηθεί παράνομη επέμβαση πάνω σε αυτό, τότε το ίδιο ανατρέχει στο πρόγραμμα πεθερά 55.8 (αν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε το σύζυγος 1.0 ψάχνει μέσα στο διαδίκτυο και βρίσκει το φεμινίστριες 1.1.1 που κάνει την ίδια περίπου δουλειά) το οποίο όχι μόνο επιδιορθώνει τις βλάβες, αλλά καθιστά το πρόγραμμα ακόμα πιο δύσχρηστο. Ο μοναδικός νόμιμος τρόπος απεγκατάστασης αυτού του προγράμματος είναι το διαζύγιο.exe, το οποίο όμως εκτός από το σύζυγος 1.0, απεγκαθιστά και τα προαναφερθέντα μετρητά.dll και σπίτι.dll, ενώ επιπλέον προσθέτει το διατροφή.dll το οποίο πρέπει να γίνεται updated κάθε μήνα. Καθυστέρηση στο update δημιουργεί προβλήματα με το αρχείο νόμος.com, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και format.
Σαν cracker προγραμμάτων να συνεισφέρω και εγώ στο σύζυγος 1.0! Ψαχουλεύοντας (ή μήπως χαμουρεύοντας) λιγάκι τον κώδικα, ανακάλυψα ότι η εν λόγω εφαρμογή, μετά από 1500 εκτελέσεις ή 2 χρόνια (όποιο φτάσει πρώτο), καλεί ένα μυστικό αρχείο (είναι κρυφό και read-only) που βρίσκεται στο home directory της εφαρμογής και ονομάζεται κέρατο.dll εκτελώντας τις εντολές: “τηλεφώνημα_στον_εραστή“, “χώσε_κέρατο” και “κρύψε_τον_εραστή_στην_ντουλάπα“. Επίσης συνδέεται στενά με το αρχείο διαζύγιο.exe αλλά το καλεί σε έκτακτη περίπτωση. Δεν μπορείτε να σβήσετε το αρχείο αυτό ούτε να το μετονομάσετε γιατί η εφαρμογή κάνει internal checksum και αν δει ότι λείπει δεν τρέχει βγάζοντας το μήνυμα “Άγνωστο λάθος (σκατά!)”. Για να απαλλαγείτε από το αρχείο, ανοίξτε το σύζυγος.exe με έναν hex editor και στην διεύθυνση 4576A και με μήκος 6 bytes αντικαταστήστε τα: 8E,41,00,10,AF,3C με 90,90,90,90,90,90.
Μια από τις μεγάλες καινοτομίες του Ινστιτούτου μας ήταν και η εξής!
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ των προγραμμάτων ΣΥΖΥΓΟΣ ( any edition newer than release Fortran 1.0- 1977) ερωμένη (any edition) φιλενάδα (any edition).
Έχοντας δοκιμάσει είτε πειραματικά είτε μέσω εξομοιώσεων τα προγράμματα “σύζυγος” , “ερωμένη” , “φιλενάδα” υπεύθυνα πλέον μπορούμε να σας ενημερώσουμε.
1) Τα προγράμματα “σύζυγος” και “ερωμένη” ή “φιλενάδα” είναι συμβατά μόνο όταν τρέχουν με χρονοδιανομή (time-sharing) στον ίδιο επεξεργαστή και ΜΟΝΟ όταν η μνήμη είναι DRAM (Στατική μνήμη δεν συνιστάται! παρ όλες τις επιδόσεις στον τομέα της ταχύτητας έχει την τάση να κρατά δεδομένα ακόμα και μετά από επανάσταση! – αν έχει κανείς καλύτερο όρο για το “reset” ας μου τον πει!)
2) Μπορείτε να τρέχετε τα “ερωμένη” ή “φιλενάδα” ακίνδυνα εφόσον το “σύζυγος” σας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ! Επειδή το “σύζυγος” το τρέχετε σαν διαχειρειστής και όχι σαν χρήστης καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση των “ερωμένη” ή “φιλενάδα” στο σπίτι (HOME DIRECTORY).
3) Η ταυτόχρονη χρήση δυο από των παραπάνω τριών προγραμάτων εν γένει ΔΕΝ ενδείκνυται καλό θα είναι άν ο υποψήφιος χειρειστής να μετεκπεδευθεί στον Ανορθόδοξο ή στον Ηλεκρτρονικό Πόλεμο.
4) Η τάση του “σύζυγος” να μην ανταποκρίνεται σε εντολές καταπολεμάται με την εντολή “διαζύγιο” ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ οι πηγές αποθεμάτων σας αντέχουν 6-μηνη στέρηση των δυνατοτήτων και των τριών προγραμμάτων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
ΜΗΝ αναβαθμίζετε το “ερωμένη” ή “φιλενάδα” σε “σύζυγος” αν εκ των προτέρων δεν ανακαλύψετε την επέκταση “η_ερωμένη_είναι_η_μητέρα_του_παιδιού_σας!“. Σε αυτήν την περίπτωση θα γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι το “σύζυγος” θα λειτουργεί σαν “ερωμένη” και καλύτερα!
Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...