Πολιτισμός

Με την λέξη πολιτισμός δεν εννοούμε ούτε τα κινητά τηλέφωνα, ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε τις έξυπνες συσκευές, ούτε τα τατουάζ, ούτε τα βλακώδη έργα τέχνης, ούτε την χείριστη σημερινή μουσική. εννοούμε “κάτι” το οποίο όπως πάει σε λίγο καιρό θα απαγορευτεί σαν έννοια στην νεοταξική παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας

ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΙ – ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
Απαλή, μελαγχολική μουσική που σε ταξιδεύει σε μέρη άγνωστα και ονειρεμένα. Μουσική που μυρίζει Ελλάδα και θάλασσα. Πραγματική μουσική ουδεμία σχέση έχουσα με τα μίας χρήσεως νεοελληνικά γυφτο-ροκ τραγούδια του στυλ «Πάρε με αγκαλιά να μην πατήσω τα γυαλιά» ή «εγώ δεν πάω μέγαρο θα είμαι με τον παίδαρο».

Ο χορός των ΑΜΕΑ
Και μόνο επειδή έχετε δύο πόδια (έστω και χωρίς παπούτσια) χορέψτε τον χορό των ΑΜΕΑ για εσάς επειδή ακριβώς έχετε πόδια αλλά και για όσους δεν έχουν. Είναι ένας τρόπος να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας.

Η ξένη ελληνική παιδεία
Στο 29ο δευτερόλεπτο σταματήστε το βίντεο για να δείτε την αρχαία ελληνική κολόνα. Διαβάστε κάποιες πληροφορίες εδώ: https://aatosmihalis.wordpress.com/20

Λευκή συμφωνία
Δείτε και θυμηθείτε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα εκτός των επενδυτών και των δεικτών του χρηματιστηρίου. Θα ήθελα μόνο να δουν το βίντεο:
Τα 70 εκατομμύρια φτωχοί της Ευρώπης
ΟΙ 148.460 πολίτες που επιζούν από τα δημόσια συσσίτια στον Καναδά
Τα 50 εκατομμύρια ανασφάλιστοι των ΗΠΑ
Οι άστεγοι του «πολιτισμένου» κόσμου μας
Το ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι που ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.
Τα εκατομμύρια των λεπρών στην Αφρική
Τα 6 εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν από πείνα κάθε χρόνο
Οι νεκροί και οι πρόσφυγες λόγω των εμφυλίων που υποκινούν οι «πολιτισμένοι»
Να μην συνεχίσω τον κατάλογο έτσι;…

Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων
Με αυτό το τρομερό εύρημα είναι αναγκαίο να αναθεωρηθούν οι επιστημονικές θεωρίες και  τα βιβλία της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού. Και βέβαια δεν είναι το μόνο.

Ειρήνη
Η καημένη αυτή έννοια έχει υποστεί τα πάνδεινα από τον σύγχρονο “πολιτισμό”. Μέχρι παγκόσμιους πολέμους και γενοκτονίες έχουμε κάνει για χάρη της!

Το νησί των Λουλουδιών
Όταν τα γουρούνια μπαίνουν σε καλύτερη μοίρα από τους ανθρώπους.

Πολιτισμός και πυρηνικά
Ο Αϊνστάιν είχε πει ότι δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Έπειτα πρόσθεσε «και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».
Το ότι είμαστε ηλίθιοι και ότι παρά τον «πολιτισμό» που κοκορεύονται όλοι ότι έχουμε, το μόνο που δημιουργούμε είναι πόλεμος φτώχεια και καταστροφές. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται απόδειξη.
-Δημιουργούμε πεινασμένους και μετά φτιάχνουμε «καραβάνια» τροφίμων.
-Δημιουργούμε πλήθη προσφύγων σε εμφυλίους-επειδή παρεμβαίνουμε στην τοπική πολιτική- και μετά κλαίμε και οδυρόμαστε για αυτούς τους «άτυχους».
-Μεγάλες μάζες πληθυσμών -σε αυτόν τον τρομερά ανθρωπιστικό πολιτισμό μας- γίνονται ινδικά χοιρίδια για τον στρατό, που τις χρησιμοποιεί για να δει «τα μοντέλα διασποράς» των ιών που ηθελημένα αφήνουν στις πόλεις.
-Έχουμε κατακλυστεί από χιλιάδες Ινδούς και Πακιστανούς που έρχονται εδώ για μερικά ευρώ, την στιγμή που οι πατρίδες τους είναι πυρηνικές δυνάμεις!
-Κάτι σχετικά άγνωστο στον «πολιτισμό» μας έχει σχέση με την ατομική ενέργεια. Και οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τους ίδιους τους στρατιώτες τους σαν πειραματόζωα. Έπρεπε να αποκτήσουν εμπειρία για την ατομική ενέργεια γρήγορα. Έτσι χιλιάδες στρατιώτες περπάτησαν προς το κέντρο μιας ατομικής έκρηξης φορώντας για προστασία μία απλή μάσκα αεριών! Πόσοι πέθαναν από ραδιενέργεια ή άλλες σχετικές αρρώστιες είναι άγνωστο. Θα πρέπει να ρωτήσετε τις «δημοκρατικές» χώρες των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ. Μόνο στην έκρηξη Σεντάν, υπόγεια έκρηξη στις ΗΠΑ μολύνθηκε περίπου το 7% του αμερικανικού πληθυσμού του 1962, ή 13 εκατομμύρια άτομα! Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι φτιαγμένο από έναν Ιάπωνα. Δείχνει με αναλαμπές τις πυρηνικές εκρήξεις σε όλο τον κόσμο από το 1945 μέχρι το 1948. Θα δείτε 2053 πυρηνικές δοκιμές, μία κάθε 9 μέρες περίπου. Λείπει μία πυρηνική δοκιμή της Κορέας, και κάποιες άλλες που έγιναν μετά το 1998. Θα βλέπετε επίσης πότε έγινε μία έκρηξη και ποιος την έκανε από τους δείκτες επάνω και κάτω από το βίντεο. Σε όλα αυτά προσθέστε τα εκατοντάδες πυρηνικά ατυχήματα, τις χαμένες ατομικές βόμβες από πτώσεις αεροσκαφών, τους πυρηνικούς αντιδραστήρες από πυρηνικά υποβρύχια που βούλιαξαν και θα έχετε μια ιδέα για την περιβαλλοντική συνείδηση του τόσο κακαρισμένου πολιτισμού μας.

Κάτω το χρηματιστήριο
Ξεχάστε την καθημερινότητα και όλες τις σαχλαμάρες που μας ταΐζουν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και πηγαίνετε με τα παιδιά σας είτε το σαββατοκύριακο είτε τις καθημερινές στο Μουσείο Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.

ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ
Ένας έξυπνος τρόπος για να κάνετε πολλαπλασιασμούς χωρίς κομπιουτεράκι.

Stop the bullets Σταματήστε τις σφαίρες
Όπως ίσως ξέρετε ο άνθρωπος έχει διπλή φύση. Είναι και πολεμοχαρής και ειρηνόφιλος ταυτόχρονα. Η αντίφαση προέρχεται από την πληθώρα των ΕΓΩ ἢ ελαττωμάτων που φέρουμε στο εσωτερικό μας. Στον πολιτισμό του «ΔΙΚΟ ΜΟΥ» και του «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ» καταντήσαμε να ήμαστε ακραίοι. Η τηλεόραση και τα κινηματογραφικά έργα μας έχουν σκληρύνει. Αισθανόμαστε βασιλιάδες με την τεχνολογία «ΜΑΣ» και τον πολιτισμό μας που είναι «ΠΙΟ» ανεπτυγμένος από τους παλαιότερους (εδώ γελάνε αλλά αυτά θα το αναλύσουμε άλλη φορά). Ένα μικρό τρικ μπορεί να σας πιάσει «στον ύπνο» και να βγάλει τον θαμμένο στο ασυνείδητο αληθινό εαυτό σας, έστω και για μία και μόνο στιγμή.

The moon Το φεγγαρι – Μανωληs Μητσιαs
Κάποια τραγούδια δεν θα τα ακούσετε ποτέ στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση.

Beautiful Minds-Ειδικές ανάγκες/ειδικές ικανότητες
Ὑπάρχουν πολλά ἄτομα τά ὁποῖα εἴτε ἔχουν κάποιο πρόβλημα ὑγείας, εἴτε ἁπλά ἔχουν πρόβλημα στήν συμπεριφορά καί στήν ἀντίληψή τους γιά τήν ζωή. Ἀπό πρακτικῆς ἄποψης αὐτά τά ἄτομα μποροῦν νά μποῦν στήν κατηγορία «ἀνάπηροι». Ἡ μόδα ὅμως τοῦ «πολιτικῶς ὀρθοῦ» τα βαφτίζει «ἄτομα μέ εἰδικές ἱκανότητες». Λές καί δέν εἴμαστε ΟΛΟΙ ἄτομα μέ εἰδικές ἱκανότητες. Λές καί δέν εἴμαστε ΟΛΟΙ ἀνάπηροι σέ κάτι. Ὅμως ἡ καταπληκτική αὐτή μόδα ἔχει καταφέρει νά κρύβει τίς πραγματικές αἰτίες καί νά τυφλώνει τήν ἀνθρώπινη ψυχή. Γιά τόν περισσότερο κόσμο αὐτό εἶναι ἕνας καλός τρόπος γιά νά συνεχίσει νά ζεῖ χωρίς ἀναστολές καί ἐνοχές. Ἀφοῦ ἐγώ (ὄντας τυχερός) δέν ἔχω τέτοιο πρόβλημα, τό ὀνομάζω «εἰδική ἱκανότητα», δείχνω τήν «εὐαισθησία» καί τήν «ἀνθρωπιά» μου καί συνεχίζω νά ζῶ στόν κόσμο μου. Πάντως πράγματι μερικά ἄτομα ἔχουν ὄντως εἰδικές ἱκανότητες. Αὐτό δέν σημαίνει ὅτι τήν ἱκανότητα δέν τήν ἔχουν καί οἱ ὑπόλοιποι «φυσιολογικοί» ἄνθρωποι. Ἁπλά ἡ «ἀσθένεια» τοῦ συγκεκριμένο ἀτόμου ἐπιτρέπει σέ μία κρυμμένη ἱκανότητα νά βγεῖ καί νά ἐκδηλωθεῖ. Μία τέτοια περίπτωση εἶναι ὁ νεαρός αὐτιστικός του βίντεο. Ἔχει μία καταπληκτική ἱκανότητα ὀπτικῆς μνήμης. Δυστυχῶς δέν ἔχω χρόνο νά κάτσω νά φτιάξω ὑπότιτλους. Παρακολουθῆστε ὅμως πώς καταφέρνει μέ μία βόλτα πάνω ἀπό μία τοποθεσία νά τήν ἀναπαράγει μέ φωτογραφική ἀκρίβεια.

Πάνω στ’ αργυρό σκαμνί
Ζητώ συγνώμη από τους φίλους επισκέπτες για την διαγραφή του ήχου. Η ηλίθια διαδικασία της διαφύλαξης των ιερών κερδών της εταιρείας βλέπετε.

Συμβουλές για τους φίλους μου
Σέ αὐτήν τήν ἐποχή τῆς βίας, τοῦ ἄγχους καί τῆς μαυρίλας, μερικές καλές ἀστεῖες συμβουλές εἶναι ὅτι πρέπει. Πρόκειται γιά τό καλύτερο φάρμακο κατά τῆς μιζέριας πού μᾶς πλακώνει. Δέν ξέρω ποιός ἔφτιαξε τόν κατάλογο μέ τίς συμβουλές ἀλλά τοῦ ἀξίζουν συγχαρητήρια. Ἐγώ ἁπλά τόν μετέτρεψα σέ βίντεο.

Ευχές για τους αναγνώστες μου
Αρχίζουν οι διακοπές για όσους έχουν ακόμα λεφτά βέβαια… Έτσι αποφάσισα να κάνω μερικές ευχές στους (όχι και τόσο πολυπληθείς) αναγνώστες μου με την έκκληση να γίνουν περισσότεροι!

Ποιός είμαι
Από καιρό ήθελα να κάνω μία ανάρτηση για την ταυτότητά μου. Τελικά η ΗΡΩ (http://iromaritsa.wordpress.com/) με πρόλαβε με την δική της ταυτότητα. Το βίντεο με περιγράφει τέλεια, αρκεί να το διαβάσετε στο αρσενικό γένος!

Πολυκατοικίσια κάλαντα
Στην πολυκατοικία μας έχουμε έναν σκασμό πιτσιρίκια. Η χαρά του Ηρώδη ένα πράμα. Κάθε χρόνο λένε τα κάλαντα σε όλα τα διαμερίσματα και φέτος αποφάσισα να τα ανεβάσω στο διαδίκτυο. Λόγω προχωρημένου Αλτσχάιμερ, δεν έβαλα σωστά το βίντεο και «εφαγα» λίγο από την αρχή. Αλλά και έτσι καλά είναι. Καλή χρονιά λοιπόν, ας ελπίσουμε χωρίς Τσίπρες, Βενιζέλους, Σαμαράδες και όλους αυτούς τους καλικατζαραίους της Ελληνικής Βουλής.

Η μουσική που με πληγώνει
Δεν μπορώ να μην συγκρίνω την μουσική με την οποία μεγάλωσα με την σημερινή. Όχι, δεν είμαι ένας γέρος που ονειρεύεται τα νιάτα του, ωραιοποιώντας τα πάντα. Όπως και παλιά έτσι και σήμερα υπάρχουν ωραίες μουσικές. Αλλά το βασικό είδος που επικρατεί, δεν είναι παρά ένα τουρκογυφτορόκ υβρίδιο. Με αυτό μεγαλώνουν τα σημερινά παιδιά, μαζί ΦΥΣΙΚΑ με τα απερίγραπτης κακογουστιάς κινούμενα σχέδια. Ακούστε αυτό το τραγούδι. Πουθενά δεν θα ακούσετε τέτοια κομμάτια, ούτε στο ραδιόφωνο ούτε και στην τηλεόραση. Και δυστυχώς τα παιδιά σας δεν θα ακούσουν ΠΟΤΕ ένα τέτοιο τραγούδι. ΠΟΤΕ δεν θα αισθανθούν αυτήν την γλυκιά θλίψη που υποβόσκει στα ερωτικά τραγούδια της περασμένης γενιάς. Και θα γίνουν (όσο και αν δεν σας αρέσει) ακόμα πιο σκληροί και στεγνοί άνθρωποι από ότι καταντήσαμε εμείς.

Ο όμορφος Ωρωπός
Σε κάποιο απόμερο σημείο υπάρχει ένα απρόσμενα όμορφο μέρος, απόρροια των προσπαθειών ενός μόνο ανθρώπου!

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ: Γδέρνουν ζώα ζωντανά.
Είναι λογικό ότι για να τραφείς θα πρέπει να σκοτώσεις την τροφή σου. Αυτό περιλαμβάνει την θανάτωση φυτών, ψαριών και ζώων. Όλα ζουν και όλα υποφέρουν. Ο πολιτισμός κάποιου φαίνεται από το πόσο ανώδυνα ή έστω γρήγορα προσπαθεί να σκοτώσει για να τραφεί. Και σας βεβαιώνω ότι οι σκηνές που θα τολμήσετε να δείτε είναι πάρα πολύ σκληρές και δείχνουν ακριβώς τον σημερινό πολιτισμό της φθηνής παραγωγής για γρήγορη κατανάλωση και μεγάλα κέρδη.

Advertisements